Hoogstandje in museum de Fundatie

Zwolle – Woensdagmorgen werden er 12 stalen kolommen van elk 12 meter in Museum de Fundatie (Paleis a/d Blijmarkt, Zwolle) gehesen. Naar een ontwerp van Bierman Henket architecten realiseert BAM Utiliteitsbouw regio Oost boven op het huidige museum een ellipsvormige constructie.

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie07.jpg

De ellipsvormige constructie steunt op acht stalen kolommen. Dit wordt de tafelconstructie genoemd. De overige vier kolommen zijn voor de stabiliteitsconstructie. Mede vanwege een grote glaspartij, die is opgebouwd uit driehoekige glasplaten, wordt de uitbreiding ‘Het Oog’ genoemd. De uitbreiding omvat 750m2 vloeroppervlak, verdeeld over twee verdiepingen. Deze worden via twee symmetrische trappenhuizen en een lift verbonden met het huidige museum.

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie05.jpg

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie02.jpg

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie06.jpg

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie01.jpg

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie04.jpg

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie03.jpg

11-07-2012_steunbalken_geplaatst_bij_de_fundatie08.jpg

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Hoogstandje in museum de Fundatie
  Hoogstaande zéér gevarieerde foto’s ook.

  Kunnen zo in museum de Fundatie, bij de heropenigstentoonstelling 😀


  ⚠️ Meld

 2. De staalconstructies voor de Fundatie worden uitgevoerd door de combinatie Kampstaal uit Emmeloord en ten Koppel Staalbouw uit Zwolle. De kolommen die nu zijn geplaatst vormen de basis voor de de “blob” met daarin het “oog”. Het plaatsen van de kolommen is eigenlijk het het eenvoudigste deel van het werk.


  ⚠️ Meld

 3. Geen verkeerd bedrijf Tom, aangezien we bij WVF ook nog (verouderd vind ik) materiaal hebben waar die naam op staat. Hopelijk doneert de club met jouw achternaam wat aan de onvolprezen STICHTING weblogzwolle voor de gratis reclame?


  ⚠️ Meld

 4. Dus ook hier weer een fraai staaltje subsidieverstrekking aan een cultureel paleis wat pas sinds een paar jaar zwarte cijfers schrijft. Belachelijk en misplaatst arrogant. Maar goed de dames en heren in gemeenteraad en provincie-bestuur staan zoals gewoonlijk erg ver van de gewone burger af en hebben geen idee wat er leeft onder de mensen. Idioot project en dat in een tijd dat minima steeds minder krijgen en de voedselbanken de vraag niet meer aankunnen.


  ⚠️ Meld

 5. @Stadshagenees, Dus jij vindt 120.000 bezoekers niet voldoende reden voor provincie en gemeente om in te investeren? En verwar je de Fundatie niet met het Naief museum, dat daar eerst gevestigd zat. De Fundatie is vrij snel na opening zeer succesvol gebleken. Een aanwinst voor Zwolle. Een stad met de omvang van Zwolle verdient een eredivisieclub, een fatsoenlijke concertzaal en schouwburg én een toonaangevend museum. En dan kun je hier ook nog eens heerlijk eten.Voldoende ingrediënten voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en ook voor toerisme.


  ⚠️ Meld

 6. Klopt dame, ik vind dat bezoekersaantal totaal niet relevant in een tijd dat de voedselbanken de vraag niet aan kunnen. Musea moeten hun eigen broek ophouden, het lijkt me dat dit geld nuttiger besteed had kunnen worden. Aan welzijnsprojecten, ondersteuning van mensen die getroffen zijn door armoede etc. etc. etc.


  ⚠️ Meld

 7. Ook al leven we in crises-tijd, dan is het juist nodig om een goed cultureel klimaat te hebben, anders vervlakt een stad. Ieder mens heeft recht op zijn eigen prioriteiten.


  ⚠️ Meld

 8. Bernadette, leg jij dat eens uit aan de daklozen die normaal gesproken in het Nel Banninkhuis terecht konden, maar vanwege de bezuinigingen niet meer….Wat een arrogante reactie zeg, Fundatie was prima zoals het was en is er niet alleen om de culturele elite te plezieren. Er wonen duizenden mensen in Zwolle die een bezoekje aan een voetbalwedstrijd, theater of museum niet eens kunnen betalen. Net als een voetbalclub moet ook een museum zichzelf kunnen bedruipen, anders heeft het geen bestaansrecht en in het verleden heeft deze subsidie-slurper al genoeg overheidssubsidie gehad.


  ⚠️ Meld

 9. Kunnen daklozen leven van al dat asfalt dat zo rijkelijk op de Ceintuurbaan wordt gelegd? Of van de grondaankopen voor nieuwe kantoorgebouwen en bedrijvigheid? Kunnen we niet iets minder aan onderwijs uitgeven, zodat we de daklozen kunnen huisvesten en voeden. Maw, waarom alleen elke euro uitgave voor cultuur en sport bekritiseren en niet alle andere (en veel grotere slokops) uitgaven? Ben het eens dat het een schande is dat er in ons land mensen naar de voedselbank moeten, maar vind je kritiek op overheidsuitgaven nogal eenzijdig gericht.


  ⚠️ Meld

 10. Dame, klopt dat mijn kritiek wat éénzijdig is, maar daarom sta ik er wel achter. Verbeteringen/veranderingen aan de infrastructuur zijn voorzieningen waar iedereen belang bij heeft en daarom alleen al nuttiger dan het financieren van een miljoenenverbouwing van een museum. Toch een wezenlijk verschil.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.