Social media meeting #twolle1407 voor goed doel

Zwolle – Zaterdag 14 juli 2012 organiseert café ’t Beugeltje en vrienden een gezellige middag/ avond voor Zwollenaren die actief zijn via social media. Uiteraard zijn ook andere stadsgenoten welkom. Op de, zogeheten, #twolle1407 probeert men geld in te zamelen voor Revalidatiecentrum De Vogellanden. Zij gaven te kennen dat ze veel baat hebben bij iPads. De organisatie hoopt natuurlijk op minstens vijf stuks.

Om 16.00 uur verzorgt wethouder René de Heer de openingshandeling van het –nu nog kleine- evenement #twolle1407. Ludieke acties moeten ervoor zorgen dat de organisatie voor De Vogellanden geld in kan zamelen voor iPads. Hierbij valt te denken aan een wedstrijd bitterballen eten, maar ook een deel van alle gedronken drankjes en barbecue-hapjes betekent geld voor het centrum. Uiteraard wordt de kampioen bitterballen, ook wel twitterballen, eten beloond met een mooi aandenken. Daarnaast is er een miss- en misterverkiezing. Wie zijn nou eigenlijk de lekkerste miss en mister van deze avond? Bärbel Brouwer en Huub ‘Goud’ verklappen dit aan het eind van de avond, rond 21.00 uur. Voor de sportievere twitteraars heeft OutsportNL een bootcamp op het grasveld en kan men proberen te suppen naast ’t Beugeltje in de gracht.

“Laten we mensen uitnodigen om in het echt te ontmoeten,” begon Seine van de Velde enkele weken geleden. Patrick Keuning, uitbater café ’t Beugeltje, had hier wel oren na. Het idee bleef hangen en niet veel later werden stamgasten Leen Weijs en Miranda Nijboer betrokken. Het kostte wat avonden lachen, gieren en brullen, maar er staat nu een klein evenement (weliswaar in babyschoenen) gepland, waarvan het kwartet hoopt op een jaarlijks weerzien. Seine benoemde het als de #twolle1407 waarbij Twolle staat voor ‘twitterend Zwolle’ en 1407 voor de datum, aanstaande zaterdag. "Omdat er een hottub is, hopen we natuurlijk dat iedereen zwemkleding meenemeent om een plons te nemen. Maar natuurlijk ook dat men deelneemt aan het ‘suppen’ (op een surfplank met peddels door de grachten) of de buitensport deelneemt. Tot zaterdag!" aldus Van de Velde. Uiteraard zijn er dj’s aanwezig voor de nodige muzikale activiteiten.
Artikel delen:
Reacties 6
  1. Leuk initiatief, maar de kreet #twolle1407 staat me erg tegen. Ik heb niks met Twolle. Realiseer me overigens wel dat ook mijn creativiteit te kort schiet als mij gevraagd zou worden om iets beters te bedenken.

  2. Ik begrijp dat het nogal ‘kinderachtige’ naam is. Maar gelukkig willen we volgend jaar een soortgelijk iets organiseren, dus tips zijn meer dan welkom! 🙂

    Het zou gaaf zijn als jullie erbij zijn! 😀

  3. Zwolle + Twitter = Twolle?? Zonder afbreuk te doen aan de intense goedheid van dit plan, is “Twolle” mij een beetje te bedacht in een quasi-hip managementteam dat grappig denkt te zijn. Ergo: ik vind ‘m niet heel sterk gekozen. Maar het is slechts een naam voor het beestje, terwijl het om het beestje gaat!

    Supersterke actie van ’t Beugeltje. Ik hoop ook op een jaarlijks terugkerend event bij ’t Beugeltje met zo’n goed doel. Wat klein begint, kan uitgroeien tot iets groots. Een kleine waarschuwing voor de DJ’s: geen dance draaien. Daar houdt meneer de Heer in de binnenstadniet van.

Reageer