Duurzaam Modefeestje in Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Op dinsdagavond 10 juli was het Duurzaam Café “Slow Fashion & Slow Food in het café van het Stedelijk Museum Zwolle. Er waren veel vrouwelijke bezoekers op afgekomen. Zo werd het een gezellig duurzaam (mode)feestje met een zomerse kledingruil, videoclips over Slow Fashion, proeverij en een interactie met de twee sprekers.

Hanneke Nolet vertelde over Focus op Kleding en de andere projecten van Focus, waarbij het welzijn van de mens met geestesziekte voorop staat. Bij Harry Schonewille was het onderwerp luchtiger. Enthousiast sprak hij over Slow Food Zwolle en liet de gasten authentieke smaken proeven. Tussendoor werden de geruilde kledingitems geshowd door de nieuwe, blije bezitster. Derde editie

De derde editie Duurzaam Café was een samenwerking tussen FRISGROEN, Duurzaam Zwolle, Das Nouveau Vod & Groenkapje. Het is de initiatiefnemers opnieuw gelukt om een relaxte sfeer te creëren om elkaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen, ervaring te delen en elkaar te inspireren over duurzame thema’s. Slow Fashion & Slow Food pasten perfect bij de tentoonstelling “Stil Even” in het Stedelijk Museum Zwolle, welk nog tot 12 augustus is te bezoeken. Het plan is om na de zomer de volgende editie te organiseren.

Artikel delen: