PvdA: Diezerpoorters tevreden over hun wijk

Zwolle – Op zaterdag 7 juli heeft de PvdA een buurtenquête gehouden in de Diezerpoort. Hierbij zijn ongeveer 70 enquêtes ingevuld. Uit deze enquêtes blijkt dat de meeste wijkbewoners naar tevredenheid wonen in deze wijk. Zij geven aan hier prettig te wonen, vooral vanwege de rustige woonomgeving. Het meest genoemde pluspunt van de wijk is het winkelaanbod.

Bewoners ervaren Diezerpoort verder als een rustige en gezellige buurt. Hoewel bewoners aangeven in het algemeen erg tevreden te zijn over de wijk, hebben zij ook een aantal punten van zorg. Zo geven sommige bewoners aan dat zij zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en dat zij wel de nodige overlast ervaren. Verder zouden de bewoners graag meer parkeervoorzieningen in de buurt willen. Alle wijkbewoners zijn uitgenodigd voor de buurtbarbecue op het Diezerplein welke op donderdagavond plaatsvindt, met als speciale gast Diederik Samson.  Velen reageerden enthousiast en het is de verwachting dat het een gezellige avond wordt op het Diezerplein.

De PvdA in Zwolle deelt de zorgen van de bewoners in uw wijk en neemt dit serieus. De PvdA zal de genoemde zaken meenemen en op zoek gaan naar een mogelijkheid om de situatie te verbeteren. Verder is aan de bewoners gevraagd of zij het eens zijn met de stelling: ‘Om de economie weer op gang te brengen is meer aandacht nodig voor groei, banen en eerlijk delen’. PvdA is blij dat tachtig procent van deze wijk het hiermee eens is, omdat de PvdA Nederland op die manier sterker en socialer uit de crisis wil laten komen.

Verkiezingen
Ten slotte is aan de wijkbewoners gevraagd of zij 12 september gaan stemmen. 86% van de ondervraagde bewoners geeft aan te gaan stemmen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Wat leuk: 86% is hoog. Verwacht er ook veel in Stadshagen te begroeten. De onvrede is namelijk enorm en NL is aan een nieuwe (hervormingsgezinde wind toe). Vanavond afgesproken bij mij moeder, maar mijn broertje zou…..eventueel….nog PvdA kunnen stemmen. Als we dan op tijd klaar zijn. Is er een exacter tijdstip te noemen?

  Met of zonder ons: alle succes!


  ⚠️ Meld

 2. Even met de voetjes op de aarde:
  – Dieze heeft 5.200 huishoudens.
  – Er zijn 70 enquetes ingevuld.
  – Respons dus 1,35%.

  Wat kunnen we zeggen over die 1,35%. Is men overdag langs de huizen gegaan voor de enquete? Oftewel hoe representatief is de enquete?


  ⚠️ Meld

 3. zwolleinthuus.

  Wat denk jezelf? dat ze s nachts tussen 2 en 3 uur langs zijn geweest?
  En hoe je het representatief ook wilt zien,de indicatie tot nu toe is positief. De ondervraagden waren bijzonder goed gestemd over het initiatief dat de PVDA neemt betreffende de gerichtheid op de wijken,ook het campagnekantoor met een ombudsteam werd gezien als een welkome aanvulling.


  ⚠️ Meld

 4. Nog 2 Zwolsche kwartiertjes en de zon staat hier, ietwat verhuld, maar toch….strak zijn/haar best te doen in Meppel. Raam open: heerlijk weer 8)

  Wat een spanning wat een sfeer: is er geen livestream 😮

  Nou ja, ’t is vast wel op Nieuwsuur


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.