Regen van bekeuringen bij verkeerscontrole

Zwolle – Aan de Van Wevelinkhovenstraat, Stagshagenallee en de Zwolseweg in Zwolle werd er op woensdag 11 juli een algemene verkeerscontrole gehouden.

Er werd met name gecontroleerd op voor de speerpunten snelheid, alcohol, gordel, mobiel bellen, rood licht en bromfietsen. In totaal zijn er 79 bestuurders geverbaliseerd,

De bekeuringen waren voor de volgende zaken:

· niet dragen autogordel (20)

· mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden (7)

· bromfiets overschrijding constructiesnelheid (9)

· ondeugdelijke rem bromfiets (1)

· geen geldige verzekering afgesloten voor voertuig (1)

· niet dragen helm als bestuurder bromfiets (1)

· verdrijvingsvlak gebruiken (1)

· aanwezig hebben van een meertoninge hoorn in voertuig (1)

· geen spiegels op bromfiets (1)

· overschrijding toegestane maximumsnelheid met meer dan 15 km/u (37)

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Denk vaak terug aan de musicall van Klas 6 van De Wiekslag…

  Snel weg met die snelweg. Iedereen leek niet teveel asfalt te willen. VVD en VVD-gerelateerde partijen hebben de Publieke Opinie sindsdien fijntjes beïnvloed. Tja, in de jaren ’80/’90 groeiden de economische bomen ook tot in de hemel….men slaagde er zelfs in “de linksmensch’ als verspillend neer te zetten 🙁

  @ bernard, wat vind je van die fietsrotonde nut/noodzaak/kosten…en van de kop boven het artikel op dit onvolprezen weblogzwolle?

  Zwolle (goed om mee te beginnen!) krijgt 1e fietsrotonde van NL!
  ~Zelf vind ik nut/noodzaak en kosten misschien wel in evenwicht. Maar Zwolle pronkt tegenwoordig met elke scheet. “1e fietsrotonde van NL” tja….zalwel. Het kost ons vast wel een paar cent per inwoner. En wat waren de alternatieven; want er moet daar idd wel wat gebeuren.


  ⚠️ Meld

 2. overschrijding toegestane maximumsnelheid met meer dan 15 km/u

  15 km per uur? Waar is dat? Vanwege werkzaamheden?

  Het is maar net hoe je deze zin leest. Het gaat er niet om dat ze harden dan 15 km/u reden, maar het gaat er om dat verkeersdeelnemers meer dan 15 km/u te hard reden.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Jolien87, op 12 juli 2012 om 18:00

  Het is maar net hoe je deze zin leest.

  Ach, ik ben weer es blind geweest.

  Bericht door dick, op 12 juli 2012 om 16:46

  wat vind je van die fietsrotonde nut/noodzaak/kosten…en van de kop boven het artikel op dit onvolprezen weblogzwolle?

  Zwolle (goed om mee te beginnen!) krijgt 1e fietsrotonde van NL!
  ~Zelf vind ik nut/noodzaak en kosten misschien wel in evenwicht. Maar Zwolle pronkt tegenwoordig met elke scheet. “1e fietsrotonde van NL” tja….zalwel. Het kost ons vast wel een paar cent per inwoner. En wat waren de alternatieven; want er moet daar idd wel wat gebeuren.

  Vind het ook prima dat de fietsers in de watten gelegd worden. Heb me niet verdiept in de kosten. En wat die kop betreft, niks storends aan. Dekt de lading toch?

  Bericht door dick, op 12 juli 2012 om 16:47

  uh bernard, “spoor” = ook Hanzelijn….daar ben ik nog niet zo van overtuigd geraakt. Jij?

  Principieel: We moeten niet willen reizen. Werk moet dicht bij huis zijn. Beter nog: Het moet thuis zijn. Door al dat reizen is onze ecologische voetstap veel te groot. Dus stoppen met het bouwen van nog meer infrastructuur.
  Niet-principieel: Goeie zaak. De treinen tussen Hilversum en Amsterdam zitten altijd stampvol. Ik denk dat deze lijn daar verlichting in zal brengen. En aan het milieu heb ik geen boodschap. Dat zal mijn tijd wel uit duren. Ik heb geen kinderen, dus over 50 jaar mag wat mij betreft de heleboel instorten.  ⚠️ Meld

 4. dit soort controles moeten ze vaker houden, misschien dat de bestuurders van voertuigen zich dan eens aan de regels van het verkeer gaan houden:P:P:P


  ⚠️ Meld

 5. @ bernard, zie dat ik een heel eind met je mee kan 8) Maar in de watten leggen in tijden van crisis? Lading….ben dat geprofileer van Zwolle als nr. 1 in van alles en nog wat een beetje zat. Treinen: genuanceerd verwoord en eens. Maar lang niet alle werk kan thuis worden verricht.


  ⚠️ Meld

 6. goede zaak, er komen steeds meer verkeers deelnemers die denken boven de wet te staan, en boven alle anderen. de wet geld ook voor fietsers scooterrijders en mensen in BNWs. meer controlesaub!>:(


  ⚠️ Meld

 7. Goede zaak dergelijke controles! Met name het aantal mensen dat geen gordel draagt verbaast me! Ik zie het nut van geen gordel dragen dan ook absoluut niet! Kan iemand me dat uitleggen?
  Veel van de andere zaken dienen inderdaad beboet te worden, maar ik kan me nog enig nut voorstellen van zulke zaken. Maar waarom zou je in vredesnaam geen gordel dragen?

  Snel weg met die snelweg. Iedereen leek niet teveel asfalt te willen. VVD en VVD-gerelateerde partijen hebben de Publieke Opinie sindsdien fijntjes beïnvloed. Tja, in de jaren ’80/’90 groeiden de economische bomen ook tot in de hemel….men slaagde er zelfs in “de linksmensch’ als verspillend neer te zetten

  En het gaat weer over politiek! En VVD is weer het haasje!
  En dat terwijl er toch net aangetoond is, dat meer asfalt wel dégelijk zin heeft! Anno 2012 is de filedruk teruggebracht tot het niveau van 2000. Dat komt door al het extra asfalt dat is aangelegd. We kunnen de ogen wel dicht doen en de files negeren, omdat “we” vinden dat er maar andere oplossingen gevonden moeten worden, maar dat werkt niet.

  Zo, nu weer on topic!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.