Burgemeester H.J. Meijer gaat voor derde termijn

Zwolle – Henk Jan Meijer is begonnen aan zijn derde termijn als burgemeester van Zwolle. Meijer is donderdag 12 juli 2012 beëdigd door Commissaris van de Koningin van Overijssel Ank Bijleveld-Schouten. Dit voorjaar bepaalde een vertrouwenscommissie van de Zwolse gemeenteraad dat Meijer de aangewezen persoon is om ook de komende zes jaar de Overijsselse hoofdstad als burgemeester te dienen.

h.j._meijer.jpg
Burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koningin van Overijssel Ank Bijleveld-Schouten bij de beëdiging van Meijer voor zijn derde termijn als burgemeester van de Overijsselse hoofdstad. Foto: Job Boersma.

Henk Jan Meijer zegt trots te zijn dat hij aan Zwolle verbonden kan blijven. “Sinds mijn komst naar de stad in 2000 als burgemeester hebben we veel meegemaakt. Ik vind dat de stad mooier is geworden, met voorzieningen die er toe doen en die horen bij een plaats met de allure van Zwolle. De stad is ook nog volop in beweging: we kunnen in de stad maar ook in de samenwerking met onze regiogemeenten nog veel kansen verzilveren. Daar zet ik de komende jaren mijn ervaring voor in.” Meijer vraagt speciale aandacht voor het ‘sociale kapitaal’ van de Overijsselse hoofdstad: “In Zwolle maken we samen de stad, en maken we ons er sterk voor dat iedereen meedoet.”

Minister

Nadat Henk Jan Meijer (60) eerder aangaf beschikbaar te zijn voor een derde termijn als burgemeester van Zwolle heeft een vertegenwoordiging van de raad een verlenging van Meijer’s termijn als Zwolse burgemeester beoordeeld. De vertrouwenscommissie heeft haar positieve oordeel vervolgens gedeeld met de Commissaris van de Koningin. Zij heeft de voordracht voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken. De Kroon heeft vervolgens positief op de voordracht besloten. CdK Ank Bijleveld: “Met heel veel plezier heb ik burgemeester Meijer vandaag beëdigd voor zijn derde termijn!”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. ‘T is hem gegund. Lijkt me ook het maximum toch (4 termijnen) 😮

  Misschien is er wel wat voor een gekozen burgemeester te zeggen. En een gekozen MP (zou iemand straks aan Samsom kunnen vragen)….Als we dan toch bezig zijn: wie bepaald eigenlijk wie er CdK wordt? Denk dat de burgemeester en CvK strategisch-politieke benoemingen zijn. Zal met gunnen te maken hebben. Ben helemaal geen SP man, maar is die club niet ondervertegenwoordigd in publieke functies? Het CDA (waarschijnlijk door resultaten uit het verleden) oververtegenwoordigd?

  Laat het volk de burgemeester kiezen, dan zou je ook nog kleurrijke mensen kunnen krijgen die verstand van zaken hebben….zonder lid te zijn van een politieke partij. Of, in Zwolle bijvoorbeeld, het boegbeeld van Swollwacht 8)

 2. 1 Termijn is 6 jaar?

  komende zes jaar

  dan zal deze 3e termijn toch de laatste zijn?

  Heb het niet zo op schimmige vertrouwenscommissies. Maar da’s vast persoonlijk. Over persoonlijk gesproken? HJ lijkt me een vriendelijke, bescheiden, rustige man. Heb hem eens gesproken toen we een stembureau in de lucht hielden.

 3. @dick: als ik de grote hoeveelheid commentaren van uw hand op deze website lees, valt er qua bescheidenheid nog veel van deze burgemeester te leren, dunkt me.

 4. Je kunt ook te bescheiden zijn, heb ik van het leven geleerd. Wel geinig hoe JE (u hoeft niet van mij, in alle bescheidenheid) je een beeld vormt aan de hand van tekst 8)

 5. Je eerste reactie op dit artikel verbaast mij ook een beetje Dick!

  Aan de hand van je teksten is het de afgelopen jaren best goed mogelijk geweest een beeld van je te vormen. Daar is weinig dubbelzinnigs aan! 😉

Reageer