Diederik Samsom bezoekt wijkbarbecue Diezerpoort

Zwolle – Donderdagmiddag vond op het Diezerplein in Zwolle een bijzondere barbecue plaats, met als speciale gast PvdA partijleider en lijsttrekker Diederik Samsom. In een lange reeks van barbecues die de PvdA tijdens de campagnezomer door het hele land zal organiseren, mocht Zwolle het spits afbijten.

20120712-171123-gvds.jpg

De barbecue was speciaal bedoeld voor buurtbewoners van de wijk Diezerpoort. De barbecue, waarbij er naast lekker eten ook ruimte is voor gesprekken en vragen van buurtbewoners, vond plaats tegenover het onlangs geopende campagnekantoor van de PvdA Zwolle op het Diezerplein 33. Op deze manier konden de bewoners van de wijk Diezerpoort op informele wijze met Diederik Samsom in gesprek komen. Het doel van de PvdA was om te horen van de mensen wat er nu allemaal echt leeft onder hen, wat voor hen belangrijk is en naar welke thema’s de aandacht uit zou moeten gaan.

20120712-171017-gvds.jpg

20120712-171818-gvds.jpg

20120712-171435-gvds.jpg

Via lees verder meer nieuws en foto’s…

Met deze buurtbarbecue komt de verkiezingscampagne in Zwolle goed op gang. Op 22 juni is het campagnekantoor feestelijk geopend door Hans Spekman. De afdeling heeft grootse plannen voor de campagne.

De ondernemers van de Thomas a Kempisstraat schuwden de discussie met Diederik Samsom niet. Onderwerpen daarbij waren de maatregelen om de economie te stimuleren en de koopkracht te verbeteren. Hierna gingen verschillende ondernemers met Diederik Samsom op de foto.

Karen Kuipers laat geen misverstand bestaan over de vraag op welke partij de buurtbewoners zouden moeten stemmen. “De PvdA werkt vanuit sociaaldemocratische idealen zoals gelijkheid, voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en een rechtvaardig bestaan. Nederland moet sterker, socialer en daarbij sparen we bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek niet. Ook over Europa hebben we een duidelijk standpunt. De PvdA luistert als volkspartij allereerst naar de burger".

20120712-171706-gvds.jpg

20120712-171635-gvds.jpg

20120712-171921-gvds-1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

56 gedachten over “Diederik Samsom bezoekt wijkbarbecue Diezerpoort”

  1. Nederland moet sterker, socialer en daarbij sparen we bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek niet.

    Sociaal hoor. honderdduizenden jonge mensen kunnen geen woning meer betalen; de huurprijzen stijgen tot rididcule hoogte omdat (diezelfde jonge) mensen geen koopwoning meer kunnen krijgen, en nu wil de PvdA ook nog de hypotheekrente aftrek afschaffen.

    SUPER sociaal van ze. De rijken zullen er geen ZIER om geven, en de sociaalhuurders ook niet. De werkende middenklasse is weer eens de dupe.

    De PvdA? Niet op stemmen…

  2. Meneer Samson die als een soort Messias naar het gewone volk komt om te zeggen dat hij voor ze zal opkomen?
    Sorry, maar daar geloof ik sinds Wim Kok al lang niet meer in

  3. Mensen hierboven. Probeer eens met duidelijke feiten te komen voordat je afgeeft op heer Samsom. Hij heeft een duidelijk verhaal wat voor jullie waarschijnlijk niet te snappen is… Stem PvdA.

  4. @Eppe, Als het zo’n duidelijk verhaal was zou ik het met mijn HBO achtergrond toch eigenlijk wel moeten kunnen snappen toch?
    Maar ik hoor alleen populistische loze kreten die al decennia eigen zijn aan de socialistische beweging, sorry, de tijden zijn veranderd ik kan er echt niets mee.

  5. @Dick, “de gewone man” kan geen land besturen, daarvoor heb je mannen/vrouwen met inzicht, kennis, passie en gedrevenheid nodig.
    Dat straalt deze meneer niet echt uit als hij z’n inspiratie op het Zwolse Diezerplein moet opdoen.

  6. Dick, Vandaag stonden er schrijnende verhalen in de krant over (gewone) mensen die onlangs op hun 65e verjaardag moesten stoppen met werken en dus geen salaris meer kregen.
    Maar vanwege de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd de eerste 2 maanden ook nog geen AOW krijgen, wat heeft de PVDA tegen deze maatregel en vóór deze gewone mensen gedaan?

  7. Hé Observer, wat (toch nog) een genoegen op de late avond. Moest je met je HBO-achtergrond nog wat verduidelijkt hebben door een minder geschoold iemand?

  8. Je spiegelt je aan zijn voorgangers ultra-saaie Balk en Mark die in nog geen 2 jaar ‘rechtse vingeraflikkend kabinet’ het gedoogdrama van de eeuw etaleerde. Tot in alle hoeken van de wereld zal 10-tallen jaren nodig zijn om ons imago te herstellen.

    Redelijke alternatieven voor MP op dit moment? Geen volgens mij. Als CDA de grootste al zou kunnen worden, zou Wijffels misschien te porren zijn. Plasterk was ook een hele complete MP geweest en Cohen natuurlijk, maar verder? ….Uitstekende kandidaat MP die alles heeft wat een MP nodig heeft. Lekker jong ook.

  9. Observer…23:11 is ronduit jammer. Je hebt toch zelf die onwikkeling van de AOW-leeftijd wel een beetje gevolgd hoop ik? Dan weet je vast ook van de allover afbrokkelende steun voor handhaving op 65. Onrealistisch ook, met vergrijzing en (voorspelde doorhobbelende) crisis.

  10. Het ziet er idd zeer indrukwekkend uit.;D Als ik die foto’s zo bekijk dan tel ik hooguit 35 mensen die op dat gratis vlees zijn afgekomen. Waar waren die andere 5.165 Diezerpoorters, of zouden zij ergens anders op stemmen, of helemaal niet stemmen? :D:D:D

  11. 😮 en volgt op jong…Bedankt, trouwens. Ben wel zo weg. De hele toko hier heeft vakantie maar de wekker gaat morgen wéér aardig vroeg voor hardwerkend NL. Zag je vandaag alweer op een schoffel staan leunen. Mijn bijrijder telde 7 van de 8 normaal gesproken nobel werkverrichters aan de babbel. Zal wat jouw betreft wel geen social-talk zijn geweest toch 😮

  12. 😀 Assie for minister van Zorg (over een ander)…Wordt um niet 🙁

    Teveel met zichzelf bezig vrees ik. Zo komen we wel Ontopic:

    Samsom zou wél een goede minister president voor iedereen kunnen zijn :D:D:D

  13. Bericht door dick, op 13 juli 2012 om 00:10
    Mijn bijrijder telde 7 van de 8 normaal gesproken nobel werkverrichters aan de babbel. Zal wat jouw betreft wel geen social-talk zijn geweest toch

    Die ene die nog aan het werk was, was ik.:)

  14. @ Assie, zou een wereldprimeur zijn (00:15) goed idee. Bedoel al die bestuurders als Wiegel en Wijffels kunnen er ook 20 baantjes bijdoen. Denk dat je met 2 of 3 van die klusjes mijn salaris ook wel hebt. JA, ZOU DIT NIET KWIJT WILLEN…..dan maar geen MP.

    De tongurt moet ik toch écht ontwijken…..er schijnen ergens grenzen te zijn. Gister nog over gehad met een mooie dame, met wie ik toen in mooi Mokum was.

  15. @Dick, Hé Observer, wat (toch nog) een genoegen op de late avond. Moest je met je HBO-achtergrond nog wat verduidelijkt hebben door een minder geschoold iemand?
    Blijkbaar heb je nogal lange tenen als het om bewezen kritiek op het jochie Samson gaat.
    Hij had als vechter voor de werkende klasse moeten zien dat de werkgevers hun oudere werknemers na hun 65e niet langer doorbetalen totdat deze van de AOW kunnen genieten.
    En mn HBO achtergrond? sorry, ik wist niet dat ik je daarmee kwetste?

  16. @ Observer. Zo (genoegen) ervoer ik het ook Observer, zoals je weet is het té vaak saai en rustig hier. Wordt trouwens ook tijd dat iemand weer zo’n gevat pompgesprekje verbeeld op dit onvolprezen log.

    Ja, volgens mij wou je nog wat vertellen. Komt op mij idd ook over dat je het niet zo op hem hebt. Heb je misschien wat tegen de acties van Greenpeace? Maar de lengte van mijn tenen? Geen idee, vind ik ook niet interessant. Vind het wel onnoemelijk interessant om elke mening die haaks op de mijne staat tenminste te proberen te pareren. Helemaal als de mening van een deskundigde of doorgeleerd persoon komt…..vind het zo allemachtig jammer dat ik niet meer (zoals jaren) in de buurt ben van Sybe Schaap (VVD-senator nu)….tjonge wat kon ik veel van die filosoof leren. Maar goed “ik weet waar zijn hoeve woont” 😉

    Vind de hele (jarendurende) discussie passé, jammer dat het echt niet kan maar we moeten verder. Heb ik (komende) passende cartoon, per ongeluk, digitaal aan bernard gegeven. Was voor jou bedoeld….ogenblikje

    onze Henk Krol?[/url] Sorry, maar in deze tijd heb ik niet heel veel beklag met babyboomers. Zei gister ook tegen mijn moeder dat het eigenlijk belachelijk is dat rollators nog gratis zijn en dat taxiritjes en hulp in de huishouding bijna nixxx kosten….zei zij: “maar de verkoopprijzen van huizen zijn ook flink gedaald en dalen door”. Ok, mijn moeder is veel te positief ingesteld om er verder op door te gaan.
    * Denk dat er eerst geblust moet worden waar nodig. Denk ook dat de vergrijzing, de bankencrisis, de eurocrisis etc etc momenteel in politiek
    NL andere prioriteiten vraagt?

    Hmmm ff geen tijd meer, maar deze kreeg je nog van me de Henk Krol[/url]

  17. 🙂 Nee hoor, ben niet snel gekwetst. Vond HBO-profileren een mooie gelegenheid om te laten zien dat MBO (+++++) Laatste + =werkervaring. Ook heel goed mee kunnen komen in het NL van 2012. Bedankt voor de gecreeerde gelegenheid 😉

  18. @Dick, dank je voor je zeer uitgebreide commentaar in bovenstaande reactie.
    Het doet me genoegen dat ik je (welliswaar ongewild) de gelegenheid heb kunnen geven om hier op het log je je ontwikkelingsniveau te kunnen ventileren 😉
    Als je het niet erg vind ga ik niet in detail op deze lawine van ellende, zorgwekkende maatschappelijke ontwikkelingen en ergernissen in, maar ik erken volmondig dat deze allemaal bestaan.
    Ik blijf echter m’n twijfels houden of de PvdA onder leiding van de bravour-achtige meneer Samsom de redding voor onze kreunende en steunende maatschappij zal kunnen brengen.
    Maar, jou een beetje kennende zul jij mij deze eigen mening van harte gunnen,….. toch?

  19. Ps, Ik vind trouwens de term “vergrijzing of grijze golf” enorm discriminerend.
    Ja, ik ben een Babyboomer en ja, ik ben al grijs, maar ben ik daarom ineens een maatschappelijk probleem?
    Als het om haarkleur gaat moet je toch ook niet het lef hebben om het over de verbruining van Nederland te praten?
    Ik ben op mn 16e begonnen te werken, heb 40 jaar gewerkt, twee jaar van mn leven verplicht en voor noppes in militaire dienst gezeten.
    Ik heb al die tijd WW premie, OAWpremie en Vutpremie betaald en nu ik er eindelijk van kan genieten ben ik ineens een maatschappelijk probleem?
    Als de echte socialist Willem Drees dit nog zou kunnen horen zou hij alnog weer opstaan.

  20. Samsom zou wél een goede minister president voor iedereen kunnen zijn

    Want?
    Omdat anderen waardeloos zijn en jij ietsje minder waardeloos is?

  21. @ Observer, begreep dit verkeerd

    Het doet me genoegen dat ik je (welliswaar ongewild) de gelegenheid heb kunnen geven om hier op het log je je ontwikkelingsniveau te kunnen ventileren

    Komt door dat “ongewild”, van jouw kant dus. Zelf geloof echt in het meten van kennis via praktijk, ontwikkeling, interesses, autodidact zijn en papiertjes, de wil om te leren, IQ (EQ vind ik ook enorm belangrijk). Dus als iemand zou zeggen “IK heb dat en dat niveau, want dat en dat papiertje”….dan wordt het pas leuk, vind ik.

    Ben zelf ook al grijzend. Lekker belangrijk. Als ik “ik heb eerbied voor jouw grijze haren” zing thuis, begrijpen ze er nixxx meer van.
    Maar iedereen moet inleveren. Onder de oudere groep zitten natuurlijk ook mensen die het moeilijk hebbens, maar velen kunnen het ook makkelijk hebben. Met mooi weer zie ik bijvoorbeeld veel boten in De Weerribben en De Wieden….laatst waren we (huur) zeilen in Friesland. Er rijden veel motoren op de weg, veel mooie huizen in Drenthe (waar ik veel ben) van rentenierende Westerlingen. Ja, vond de slotquote van 10:37 tenminste een aardige overweging.

  22. Dick, erg makkelijk om de schuld voor alle ellende van nu op het bordje van Mark Rutte en zijn gedooggedrocht neer te leggen. De waarheid ligt altijd ergens in het midden, dat zou jij toch moeten weten. Samson minister president??? Lijkt mij totaal niet geschikt, komt erg schreeuwerig over en heeft al een enorme blunder begaan door niet mee te praten over het lente-akkoord. Kost de PVDA stemmen hoe dan ook. En hij schurkt teveel tegen de SP aan, prima, want zo profileert de PVDA zich weer eens wat duidelijker. Je geheugen is echter nogal selectief, want net als de VVD heeft de PVDA in de diverse kabinetten gezeten de de laatste decennia, dus welbeschouwd draagt ook de PVDA mede-verantwoordelijkheid voor de puinhoop waar we nu in zitten. Echter, van links tot rechts had niemand kunnen voorzien dat de economische ellende zolang aan zou houden. Ook niet de mensen die ervoor geleerd zeggen te hebben. Er moet nu wat veranderen, pijnlijk, maar wel waar. Hypotheekrente-aftrek is niet langer houdbaar en ook de zorg moet nu eindelijk eens daadkrachtig worden gereorganiseerd. Daarbij moet er oog zijn voor de onderlaag in de samenleving, reorganiseren met mededogen zou ik zeggen. Hoe? Ook ik heb daarop het antwoord niet op. Bezuinigen op ontwikkelingshulp vind ik a-sociaal, het verhogen van de pensioenleeftijd vind ik prima. De tijd van pappen en nathouden is voorbij en we ontkomen niet aan pijnlijke maatregelen, nog geen 10 jaar geleden leefden wij bijna allemaal in weldadige luxe, een stapje terug kan geen kwaad, al was het alleen maar om de realiteitszin terug te laten keren.

  23. @ observer je hebt helemaal gelijk wat betreft je opmerking over ‘grijze golf’ en ‘babyboomer’ pure discriminatie. ken trouwens genoeg veertigers die al grijs haar krijgen of al hebben. niets mis mee vind ik. Wat betreft Dick, krijg gewoon een slappe”dick” van al zijn soms pagina-vullende priet-praat bij zowat elk bericht. En inderdaad observer Samson gaat em niet worden. Word denk ik Roemer en helaas waarschijnlijk PVV. ‘oudere’ mensen met zo’n arbeidsverleden en ervaring kunnen we heel goed gebruiken in deze maatschappij trouwens.

  24. @ Stadshagenees, je kunt het ook zo vertalen[/url] Wel goed te lezen dat je in ons ZWOLLE niet op de partij van heer de Heer stemt.

    Jij gaat toch weer voor VVD of wordt het VVD-light (D’66?)

  25. Wordt door de heren vermoed dat ik wat tegen onze oudere generatie heb? Integendeel…schreef ook over eerbied voor grijze haren. Maar in het algemeen: de sterkste schouders, de zwaarste lasten. Ja, er zit wel wat vermogen bij mensen die al met pensioen zijn of mooi op tijd (nog relatief jong) AOW/Pensioen mogen beuren. Lees graag wat daar onrechtvaardig aan is….kunnen we het “uitpolderen” 🙂

  26. ABSLOLUUT eens Benji

    ‘oudere’ mensen met zo’n arbeidsverleden en ervaring kunnen we heel goed gebruiken in deze maatschappij trouwens.

    veel slimme werkgevers spelen daar ook (al langere tijd) op in. (Levens)ervaring is heel wat waard!

  27. Prima kerel die wethouder de Heer, zorgt voor wat reuring in de stad. Onze burgemeester ben ik ook erg tevreden over, ook VVD-er. Stadshagenees heeft helemaal gelijk wat betreft de PvdA, ze hebben net zo bij gedragen aan de situatie waarin we nu zitten. En nee,ik stem geen VVD. Beoordeel partijen op hun standpunten, en doen en laten. Ben op dit moment echt een ‘zwevende kiezer’ . En een stapje terug kan soms geen kwaad. Wat dat betreft leven we al jaren in luxe. Een uitgezondering daar gelaten. even weer terug met de voetjes op de aarde.

  28. Daar zijn we het oneens Benji. De Heer is ook van “kiezersbedrog” met de Knip in Stadshagen. Had destijds Opstelten (echt waar) op de stoep staan en…….ow hoop dat ik ut hier nog een keer mag vertellen…….heb het van de week wel tegen een agente verteld…..Opstelten was inmiddels haar baas geworden :D:D:D

  29. Maar Benji, je laat je stem niet verloren gaan he? Kom em anders in Stadshagen brengen….we hebben de beste voorzitter van Zwolle en omstreken op ons stembureau……vlak onder De Stadshagenees.

  30. Ik ben ook nog zwevend, neig naar D66, maar ben er nog niet uit. Sowieso geen CDA, VVD, SP, PVV of Partijd voor de Dieren. Blijft er niet veel over…ik ga het zien.

  31. Stadshagenees, welk thema of welke thema’s vind je dan belangrijk voor de keuze tussen de rest?

    Starten we hier gewoon een WLZ-stemwijzer 😉

  32. Europa misschien een thema?

    Kamer akkoord met Spaanse bankensteun: PVV, SP, Christenunie, SGP, Partij voor de Dieren en de groep Kortenoeven – Hernandez zijn tegen
    CU? Had ze verstandiger ingeschat??Is (dalende CDAvertrouwen) populisme hun drive?

    Gehoord ook gister de (vaak uiterst skerpe) toelichtingen en vragen? Heb ze zelf alleen maar snel op internet zien staan, maar ik vond dat een belangrijk moment.

  33. Bericht door dick, op 13 juli 2012 om 14:53
    Daar zijn we het oneens Benji. De Heer is ook van “kiezersbedrog” met de Knip in Stadshagen.

    Dus jij vindt de Heer niet aardig omdat hij ook zoals zoveel andere politici ook van het kiezersbedrog is? Kun jij mij er eentje opnoemen die daar niet aan meedoet? Kom me alsjeblieft niet met die PvdA-gasten aan want dan heet het ineens geen kiezersbedrog maar compromissen sluiten.

  34. Vind kiezersbedrog niet aardig Assie, geen enkele vorm van bedrog overigens. Jij? Oh, je vindt compromissen sluiten niet aardig/bedrog. Tja, dat kan. Dan moeten we naar een regering met 1 partij?

  35. Bericht door dick, op 13 juli 2012 om 22:24
    Dan moeten we naar een regering met 1 partij?

    Naar die regering zijn we hard op weg en die zit in Brussel. Ongeveer 70 jaar geleden was iemand bezig om die regering in Berlijn te krijgen. Lang leve de democrtatie. Hoera, hoera, hoera. :'(:'(:'(

Reacties zijn gesloten.