Bibliotheek Zwolle presenteert App ‘de Bibliotheek’

Zwolle – Vanaf nu hebben bibliotheekleden met een smartphone overal en altijd toegang tot hun bibliotheek. Dus ook leden van de Bibliotheek Zwolle. De App ‘de Bibliotheek’ is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

app_bieb_zwolle.jpg

In Nederland is vier op de tien mensen in het bezit van een smartphone. Via hun mobiel hebben zij direct toegang tot het internet. De vraag naar Apps groeit sterk en ook de bibliotheek heeft hier een antwoord op. De mobiele App maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren. Daarnaast zien gebruikers gemakkelijk welke items zij in huis hebben en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen. De App is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig; in drie stappen kan men zich aanmelden.

De App maakt verbinding met de website van de aangegeven bibliotheek en de gebruiker beschikt over een groot aantal functionaliteiten. Zo bevat de App ook een verlanglijstje en een scannerfunctie. Na het scannen van het ISBN-nummer verschijnt er direct informatie over het boek.

Artikel delen:

Reageer