Energybattle Zwolle 2012 in september van start

Zwolle – “Energie besparen moet je aan den lijve ondervinden”. Met dit motto start op 20 september a.s. de Energybattle Zwolle 2012. Op initiatief van de Stichting Duurzaam-NL binden medewerkers van Zwolse bedrijven met elkaar de strijd aan, wie na acht weken het meeste energie heeft bespaard. De aftrap van deze wedstrijd is op 20 september in het Deltion College. Inmiddels hebben 5 Zwolse bedrijven ja gezegd tegen dit initiatief. Met een aantal bedrijven en organisaties worden nog gesprekken gevoerd.

De Energybattle Zwolle 2012 wordt een spraakmakende wedstrijd. Organisaties krijgen de kans om hun medewerkers aan den lijve te laten ondervinden wat energiebesparing hen oplevert. De leus is: meten is weten. Door Cofely Zwolle wordt meetapparatuur bij iedere deelnemer thuis geïnstalleerd. deze op een portal aangesloten apparatuur geeft de deelnemers op een afgesloten deel van de interactieve website van Duurzaam-NL een overzicht van hun energieverbruik. Tijdens de wedstrijd worden de deelnemers daar ook iedere week voorzien van bruikbare tips en adviezen om nog meer energie te besparen.

Ook kunnen de deelnemers natuurlijk zelf allerlei maatregelen en trucs toepassen om zoveel mogelijk te besparen. Want wie wil er nu geen winnaar zijn! Om het enthousiasme tijdens de wedstrijd te behouden, krijgen de deelnemers bezoek van Daan de Cocq, dé inspecteur van Duuzaam-NL die op energieke wijze probeert de deelnemers aan te sporen echt te gaan voor die eerste plaats en zo voor eeuwig roem te vergaren. Tijdens de Kikck of wordt ook bekend gemaakt wat de hoofdpirijs is die in de wacht gesleept kan worden bij het minste energieverbruik tijdens de Energybattle Zwolle 2012. Dat dit een duurzame prijs zal zijn, spreekt voor zich.

Over Duurzaam-NL Stichting Duurzaam-NL initiëert, verbindt en organiseert door in de samenleving mensen met elkaar te verbinden. De deelnemers ervaren tijdens de Energybattle Zwolle 2012 aan den lijve wat hun voordeel is door bewust om te gaan met energie. En dat je dan ook bijdraagt aan een duurzame samenleving is mooi mee genomen. Die duurzame samenleving van onderop opbouwen is een stuk effectiever, dan wanneer een overheid of organisatie mensen iets oplegt. Samen maken we een duurzame samenleving en het eerste gewin is voor jezelf.

Meer informatie is te vinden op de website www.duurzaam-nl.nl en te volgen op Twitter via @nl_duurzaam

Artikel delen: