Nikki Hulzebos in Nederlands basketbalteam

Zwolle – Nikki Hulzebos, die zijn contract heeft verlengd bij Landstede Basketbal, zal de komende weken deelnemen aan het programma van de A1-selectie van het Nederlands team. Deze selectie bereidt zich voor op de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap. Begin augustus zullen hiervoor de eerste wedstrijden worden gespeeld.

lbgf_20_1_van_1.jpg

Naast Nikki zijn een aantal andere Landstede-spelers actief in de Nationale A2-selectie. Nieuwkomer Leon Williams, de 20-jarige guard die overkomt van Rotterdam en door spelers en coaches het afgelopen jaar is gekozen tot de Most Improved Player, zal samen met Kenrick Zondervan en Mark Ridderhof, beiden volgend seizoen ook weer terug in Landstede Basketbal, meedoen in de A2. Uit dit programma van Jong Oranje kunnen nog spelers aan het A1-team worden toegevoegd.

Ook jeugdspelers in het oranje
Bas Veenstra is zich op dit moment samen met Lenno Witteveen en Emil van Veen, twee spelers uit het Centre for Sports & Education (CSE) die het komend seizoen meer zullen worden betrokken bij Heren 1, aan het voorbereiden met Nederland U18 op het komende Europese Kampioenschap in Bosnië. Boris Egelie, een talent uit de U16 van het CSE, zal met Nederland U16 deelnemen aan het EK in Boekarest.

Cameron Wells uitgenodigd door Milwaukee Bucks
Nu de Nederlandse spelerskern (Arno Bunnig heeft een doorlopend contract) van Heren 1 rond is, zijn de coaches druk bezig met het zoeken naar Amerikaanse spelers. Dat hen dit vorig jaar goed is afgegaan blijkt uit de uitnodiging die Cameron Wells heeft gehad van de Milwaukee Bucks, waarvoor hij gaat spelen in de Summerleague.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Onbegrijpelijk dat deze houten klaas in het Ned. team komt. Dat was in het verleden ook al een zo overigens. Het geeft wel aan hoe ‘hoog’ het niveau in NL is.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.