Zwollenaar verdacht van het witwassen van geld

Zwolle – Woensdagavond is bij een verkeerscontrole langs de A1 in Deurningen een groot contant geldbedrag aangetroffen in een auto. Twee verdachten, een 49-jarige man uit Heerde en een 41-jarige man uit Zwolle, zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Afgelopen woensdag hield de politie samen met de Douane en de Belastingdienst een verkeerscontrole op parkeerplaats Veelsveld aan de Noordbaan van de A1 bij Deurningen. Daarbij werd onder meer gekeken naar openstaande boetes of belastingschulden. Omstreeks 20.00 uur werd bij de controle van een auto een groot contant geldbedrag (enkele tienduizenden euro’s) aangetroffen. De bestuurder van de auto kon de herkomst van het geld niet verklaren, waarna hij (49 jaar) en zijn passagier (41 jaar) werden aangehouden op verdenking van witwassen. Witwassen is het in het legale circuit brengen van illegaal verdiend geld. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Het geld en de dure auto waarin de verdachten reden zijn in beslag genomen. De politie onderzoek of het geld afkomstig is van criminele activiteiten.

Tijdens de controle heeft de belastingdienst een groot aantal openstaande vorderingen geïnd en werden enkele auto’s in beslag genomen in verband met een nog openstaande belastingschuld.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed dat ze allemaal (ook die van de openstaande vorderingen) gepakt zijn. Interessante zaak ook ivm bewijslast

    Het geld en de dure auto waarin de verdachten reden zijn in beslag genomen. De politie onderzoek of het geld afkomstig is van criminele activiteiten.

    Tijdens de controle heeft de belastingdienst een groot aantal openstaande vorderingen geïnd en werden enkele auto??s in beslag genomen in verband met een nog openstaande belastingschuld.

Reageer