VV Berkum oefent tegen hoofdklasser Alcides

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag 14 juli op eigen terrein zijn eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen 2012-2013. De tegenstander in dat duel, dat om 16.30 uur begint, is zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel.

Tegenstander Alcides heeft een goed seizoen achter de rug. De ploeg, die getraind wordt door voormalig Berkum-coach Raymond Schuurman, eindigde in de competitie op een verdienstelijke derde plaats en bereikte de nacompetitie om een plek in de zondag-topklasse. Net als Berkum strandde ook Alcides in de strijd om promotie naar de topklasse zodat de ploeg uit Meppel ook komend seizoen weer in de Hoofdklasse C van het zondagvoetbal uit zal komen. Alcides heeft de ambitie uitgesproken om in de nieuwe jaargang voor het kampioenschap te gaan en gaat op dat doel af met een selectie van liefst 29 spelers.

In het oefenduel tegen Alcides zal Berkum-trainer Roeland ten Berge geen gebruik kunnen maken van de diensten van Dennis Horstman, die donderdagavond geblesseerd uitviel in de wedstrijd van een selectieteam uit onze regio tegen Feyenoord. Volgens Ten Berge is de blessure echter minder zwaar dan in eerste instantie werd gevreesd. "Dennis is niet aan zijn enkel geblesseerd maar het is een zwelling of kneuzing op zijn voet. Hij zal de eerste oefenwedstrijden niet mee kunnen doen maar daarna kan hij waarschijnlijk weer aansluiten," aldus de Berkum-trainer.

Na het oefenduel tegen Alcides van zaterdag speelt Berkum op dinsdagavond 17 juli om 20.00 uur een tweede oefenwedstrijd en wel in Rijssen waar topklasser Excelsior '31 de tegenstander zal zijn.

Artikel delen:

Reageer