Het weer: te koel voor de tijd van het jaar

Zwolle – Zaterdag is het bewolkt en regenachtig. Er kan veel neerslag vallen. In de regio Zwolle wordt het gedurende deze dag op steeds meer plaatsen droog. De zon kan dan ook tevoorschijn komen. De wind is matig vanuit westelijke richtingen. Zondag zijn er perioden met zon en in de middag valt mogelijk een (onweers)bui. De temperatuur wordt een schamele 18 graden.

13-07-2012_weerfoto_diezerpoortenbrug.jpg
Diezerpoortenbrug

Zondag verloopt de ochtend overwegend droog met af en toe zon. In de middag ontstaat vooral in de zuidoostelijke helft van het land toch weer een aantal buien. Het wordt gemiddeld 18 graden bij een matige westenwind. Maandag zijn er veel stapelwolken met af en toe zon. In de loop van de dag ontstaan er een paar lichte buien. In het oosten is de neerslagkans het grootst, het westen maakt kans op een droge dag. Aan de middagtemperatuur verandert weinig. Het wordt hooguit een graadje warmer. De dagen daarna blijft het wisselvallig weer met regelmatig buien. Vanaf woensdag wordt de lucht iets warmer en kan de temperatuur weer boven 20 graden stijgen. Het is maar de vraag of het daarna even warm blijft of dat het weer iets frisser wordt.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Situatie lijkt wel heel erg op ons dagelijkse “lunchwandelingsbruggetje”…die zich dan weer in Meppel bevind…Kopieerden ze Zwolle toen al 😮

  2. @MarKel, weet niet hoeveel wij hebben gehad in totaal de afgelopen dagen, het is goed voor onze nieuwe voortuin, maar vind het voorlopig genoeg.

  3. Daarom zal mijn dochter nu zo’n beetje landen in de Algarve. En wel lullig dit zo hard te schrijven Trotse….vrienden gaan vandaag naar Zeeland. WEL HELE MOOIE STRANDEN.

    Maar je posting is precies de reden dat we met kinderen eerst met een heel lief stel naar Zeeland gingen….om op een gegeven moment toch écht voor de zon te kiezen. Ook niet/nauwelijks zelf rijden. Dan moet het maar wat meer kosten. We hebben een geweldig mooi land….met km’s zeer gevarieerde kust…..maar ut weer he.

  4. gelukkig kunnen we het weer niet beinvloeden, maar alleen hoe we met bepaalde weersituaties omgaan. Tijdens onze vakanties accepteren we gewoon minder goed dat moeder natuur haar eigen gang gaat 😉

Reageer