Chat Log 54

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 55 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.  

Artikel delen:
Reacties 672
 1. Mooi swingend Columbiaans nummer net bij Dolf & Felix op Zomerspijkers Radio 2 :D:D:D Wanneer gaat het wat meer over communicatiewetenschappen met die gast?

 2. Hij is weer goed YOUP!. Ook over het aansprekende programma van broer Tom (o.a.). Laten we vooral Dione niet vergeten te noemen.

  Lekkere Dolf-humor: nu September draaien! En de zomerT dan?

 3. De Beste weer op Radio 2…de (Rit)meester…..Strepen van Frits Spits Kwam er net in met een leuk lied van in elk geval Acda over MOKUM :D:D:D Zoon is er overigens nog geweest van de week, met maat. Soooooo wat moet ik er ook nodig weer heen 🙁 Maar eerst BBQ-en. Dit lied valt overigens flink tegen. Toch maar eens naar Veronica-rockradio zappen.

 4. Woahhh Joppuh, Stappie? Net een privé-café in de bott'n met bbq :-*

  Mooi uitzicht ook 😉

  Club kleuren van Deventer : BLAUW WIT

  Rood/Geel is ook te lelijk om aan te trekken.

 5. @ Dame, mijn/ons dametje is vandaag in de Algarve geland. Haar vriendin (je kent de leeftijd denk ik wel ongeveer) werd gevraagd één Engels én een Nederlandsch boek te lezen tijdens de vakantie.
  Zijn wij de uitzondering in de opvoeding of vind jij dat wel redelijk?

 6. Door wie is dat gevraagd? School of ouders? Ik denk niet dat kinderen graag lezen als ze gedwongen worden. Ik ken ouders die hun kinderen 1 euro per gelezen boek gaven. Vind dat redelijk belachelijk. Zelf lees ik graag. Mijn zoons lazen ook veel, maar tegenwoordig lokt de computer of andere elektronische zaken meer.

 7. Zeker erg ambitieus, die ouders. Het enige dat je kunt doen, is zelf lezen (voorbeeld geven) en zorgvuldig zoeken naar boeken die passen bij leeftijd en interesses van je kind. Ik neem op vakantie altijd boeken mee waarvan ik denk dat man en zoons ze ook willen lezen.

 8. @Dick, neem niet aan dat ze 6 weken op vakantie zijn. Neem aan dat dit engels en nederlands boek voor school bedoeld is. Dus lijkt mij een kansloze missie. En 1 euro per boek pfffff, neem aan dat wanneer ze lezen niet leuk vinden ( kan ik me niet voorstellen) dat ze maar moeten beseffen, dat school dit van ze vraagt, leuk of niet, zet je er maar over heen. Koooooooomen nog heel veel dingen op je pad die niet even leuk zijn.

 9. Oh, maar lezen is wel erg leuk, Ingrid, als je maar een goed boek hebt. Niets is zo rustgevend als een mooi boek, hoewel het soms lstig is te gaan slapen als je lekker an het lezen bent.:)

 10. @Dame, precies dat deed ik vaak ook, wat boeken uitzoeken voor de rest van het gezin, en meestal werden ze wel gelezen.
  En ik kan niet zonder een boek, en zeker niet in de vakantie. Meest neem ik bieb boeken mee, maar ook een stel die ik bijv. aan het strand of zwembad kan/kon lezen. En had ik ze uit dan ging ik ze ruilen met anderen, of vaal liggen er bij een receptie van de camping of hotel, boeken die anderen achter laten, en dan ruilde ik ze daar.

 11. Wel een goed idee, Dick, om eens te gaan schrijven. Je hebt een leuke stijl, weet ik uit postings waarin je schrijft over belevenissen. Probeer het gewoon eens.

 12. Plaatjes zeggen soms meer dan 1000 woorden. Cartoons hmmmmmmmmmmmm. Was je broer meer van Rik Ringers, Kick Wilstra, Suske & Wiske, Kuifje of Michel Valliant?

 13. Zet voor morgen in op mooie live-beelden. Maar door de nasleep van een ietwat verlate bbq, kon ik het niet live meekrijgen vanavond. Nu hangt ie ff op een andere zendert. Maar de nacht is nog jong. Ga er wel weer voor zitten 8) Nu denk ik, anders kijk ik um terug 🙂

 14. Bulletje en Bonestaak :D:D
  en in de jaren 60 ook veel "Classics" gelezen: hoogtepunten uit de wereldgeschiedenis in stripvorm.

 15. Wie heeft er voor mij, omdat je ze al bij het oud papier hebt liggen, de kortingsbonnen die we van de week allemaal in de bus hebben gekregen van de ns.
  Gebruik je ze zelf niet wil je ze dan aan mij geven.

 16. Met die notaris viel weinig te ritselen Drama. Ik heb dat huisje met flink wat winst binnen drie weken door kunnen verkopen.;)

 17. Miste verdeurie nét het moment dat Sanchez beslissend wegsprong. Maar deze overwinning tikt ie geweldig binnen :D:D:D

  Vanavond EVA & MAX …bij MART 😀

 18. Natuurlijk dame Asterix & Obilix, Kuifje vond ik ook altijd tof. Minstens even goed voor de fantasie, volgens mij. Vind het gejank van sommige pedagogen dat het niet goe.d zou zijn. Lekker wichtige discussie ook. In elk geval veel minder belangrijk in vergelijking met de lol die miljoenen, w.o. ik, er aan heb gehad.

  Ja de Okkie en er was nog zo'n geinig blaadje. Nu lijken strips uit 🙁

 19. Classics, drama?

  GOED NIEUWS: gedeeltelijke overname Moes. De verhalen over Moes tot het faillissement waren niet allemaal even tof om te horen.
  Hopen op een betere toekomst.

 20. SPAANSE RENNER REDT NEDERLANDSE BANK 😀

  Werd net richting Tour getwittert. Kunnen de kranten mooi als kop meenemen….met het gevaar dat ze een flater slaan omdat de concurrent preciés dezelfde kop heeft 🙂

  Edwin Winkels ook bij Mart vanavond, over media gesproken: leuke vent.

  Er zijn gewoon spijkers gestrooid voor deze etappe 😮
  levensgevaarlijk: klapband tijdens afdaling!
  maar de hele wereld wil scoren, wordt terrecht opgemerkt: ZIEK

 21. Was een leuke etappe vandaag. Ben benieuwd na alle verhalen van de renners in de avond etappe. Er is heel wat gebeurd onderweg.

 22. Luuk de Jong wil graag weg bij Twente. De baas lispelt over verschil tussen bruto-(20 mln) en netto vraagprijs (16 mln).
  Hij zal wel vertrekken, was tenminste duidelijk genoeg de afgelopen dagen: aderlating, maar véél geld.

 23. Sterke geruchten: Eriksen naar Man Utd voor 25 mln. En Maher daarvoor in de plaats? Barca-B spelers (rechtsbuiten en centrale verdediger) in beeld bij……

  AJAX :D:D:D

 24. @ Dame; wagen parkeren en gewoon 4 dagen verlof doorsms-en en meelopen, was geen optie 😉 Bedoel, het is wel eens lastiger geweest: temperatuur.

 25. @Dick, heb je advies een beetje opgevolgd: auto geparkeerd en brug overgelopen. 1x 40 km is me lang zat, 4x zou ik niet redden.
  @Ingrid, goed. Hij heeft het erg naar zijn zin, doet het ook goed. Hij begint nu belangstelling te krijgen voor recepten van bepaalde gerechten die hij lekker vindt, zoals sla op zijn ouwerwets.:)

 26. 😀 Het begin is er 😀 Volgend jaar wellicht een live-reportage vanuit Nijmegen op het onvolprezen weblogzwolle. Slaapruimte zal geen probleem zijn.

 27. mijn broer's huwelijk vindt zijn oorsprong in de 4daagse. Sta zelf liever langs de Via Gladiola dan dat er over strompel. Is écht ver: 40 km voor vrouwen en 50 km voor mannen. Bovendien mis je de helft van zomerfeesten.;)

 28. 😮 Dame, is de 4daagse wellicht één grote kneedbak voor relaties. Toevallig heeft mijn collega er ook jarenlang veel lol beleefd. Benieuwd eigenlijk, of ie dit jaar weer meedoet. Als ie meedoet is het altijd voor de gezelligheid.

 29. Kende het niet,
  van de van 't weekend op 77-jarige leeftijd overleden Rutger Kopland.
  Winnaar P.C. Hooftprijs.

  Rutger Kopland is het pseudoniem van de Groningse hoogleraar psychiatrie Rudi van den Hoofdakker.

  In 2005 weigerde hij een koninklijke onderscheiding: 'De gedachte moet zijn dat je mensen in het zonnetje zet die doorgaans alleen in de schaduw opereren', zei Kopland over dergelijke onderscheidingen.

  Jonge sla

  Alles kan ik verdragen,
  het verdorren van bonen,
  . . .
  Maar jonge sla in september,
  net geplant, slap nog,
  in vochtige bedjes, nee.

 30. Gisteravond interessante terugblik op Zomergasten 😀

  @ bernard, alleen het begin van de Avondetappe met Mart, Edwin (met nieuwe coupe), Eva & Max gezien.

  Mooie blunder van Eva: Koos eerst partij voor die doorfietsende Fransman :D:D:D Max'-mening deed haar volgens mij terugkrabbelen.
  Was het daarna nog leuk (de moeite van 't terugkijken waard)?

 31. @ drama, Esther Groenenberg meldt via facebook dat ze haar inzending gekozen hebben voor een deel van de nieuwe Doe Maar single!

  Zin 3 en 4 zijn van haar…ben benieuwd.

 32. Radio Sportzomer, nu reportage over Tourgroupys

  Over oa Het Beest van Dicksmuiden (moet peleton in zich voelen): ja zeggen sommige renners, ik heb het ook met haar gedaan….maar VOOR anderen het met haar deden. 2 NL meisjes van 16, 17 reizen het hele circus achterna, maar alleen voor een handtekening en een foto.

  Dioon heeft ze wel eens bij Tom Boonen's verblijf zien staan. Er zijn er nog Basso en een heel setje zeer geliefde renners.

  Dioon was vroeger ook een groopie haha. Ze vond Engels altijd een hele leuke wielrenner. Medepresentator vind Wiggens een gave kop hebben én met humor…nu gaat het over wijn :'(

  De inluider was beter dan de uitsmijter met bijbehorend chanson: COLDPLAY – Clocks :D:D:D

 33. Mogguh, transferbeleid AJAX net ff doorgekomen: komt goed oa met sterke jeugd en misschien aanwinsten van BARCA-2

  Mensen die Meppel via Zuid verlaten worden om een omgekiepte vrachtwagen met grond geleid. Op de uitvoegstrook. Paar politieauto's
  & ambulance: lijkt niet héél ernstig. Werkze.

 34. Om 21.30 uur Vive le vélo. De redactie gooit nu alles om in verband met de dopingberichten over Frank Schleck.

  Xipamide lijkt volgens Wikipedia een vochtafdrijver te zijn. Wist niet dat je daar harder op gaat fietsen.

 35. @Positievo, het zwembad gaat pas woensdag open. Was gepland voor a.s. zaterdag. Normaal loopt het seizoen van eind mei tot ongeveer eind augustus.

 36. @Dame, ik ga er van uit (gezien de voorspellingen) dat de afspraak morgen gewoon doorgaat. Tussen 11.30 en 11.45 uur meld ik me.

 37. Goeiedaaaaaaag!

  Ben ik weer eens. Nog steeds druk aan het werk, maar toch ook maar weer eens hier reageren.

  Hoe gaat het met iedereen? Natascha is druk bezig met de kinderkamer zie ik. Let maar op meid! Binnen een jaar kunnen ze lopen en ren je het hele huis door achter ze aan! 😉

  Kent iemand "JeanJacques Rousseau" waarmee ik hier in een leuke interessante discussie ben geraakt?

 38. @Plantje, is inderdaad even geleden. Maar alles gaat zijn gangetje hier.
  Druk leventje momenteel lees ik. Binnenkort vakantie. En komende week alweer een feestje. Snel gaat dat he een jaar.

  Las je discussie net met JeanJacgues Rouusseau, vind het meer vliegen vangen van hem. Maar misschien maakt het zijn dag goed.

 39. Ja, we gaan dinsdag lekker met Sanne naar de dierentuin. Haar eerste verjaardag moeten we toch een beetje vieren.
  Melanie is al aan het oefenen met het maken van mooie taarten (en ik moet die dan allemaal opeten :D)

  Die discussie met JeanJacques Rousseau vind ik op zich wel leuk. Alleen hij begint nu een beetje vervelend te worden. Beetje decadent zijn en moeilijke woorden gebruiken. En vooral: op het moment dat hij vastgel*ld is aangeven, dat mensen zijn woorden verkeerd opvatten en de fout dus bij de ander ligt. Zielig mannetje!

 40. @Plantje, je hebt het zwaar:). Al wat aan de tuin gedaan?. De onze is inmiddels klaar. Leuk naar de deirentuin, welke ga je? Heeft Melanie al een baan? Valt niet mee te discuseren, smijt met "moeilijke" woorden, en heeft altijd gelijk, en niemand snapt hem. Misschien is dat wel zijn grootste "probleem" hij snapt zichzelf ook waarschijnlijk niet.

 41. Ja, slecht heb ik het h?? 😉

  We gaan naar Emmen. Is wel leuk. Misschien kan Sanne nog met een pinguin knuffelen 🙂

  Nee, de tuin ligt er nog dieptriest bij! Melanie heeft afgelopen week wel flink wat aan onderhoud gedaan. Maar echt het verbouwen is er nog bij ingeschoten. Ik moet eerst maar eens een hekwerk in de achtertuin maken om te voorkomen dat Sanne naar het water kan.

  Melanie heeft helaas nog geen werk. Ze heeft bij C1000 op de vleeswaren afdeling gewerkt en dus is volgens werk.nl een 100% passende vacature: slager… of zelfs slachter! Ach…we zien wel. Ze blijft solliciteren. En misschien gaat ze weer solliciteren bij Action in Dalfsen. Daar heeft ze het toch wel naar de zin gehad. Ze wil alleen graag max 24 uur per week werken, omdat ze ook voor Sanne wil blijven zorgen. En assistent filiaalleider zit er daardoor niet meer in. (Dan moet je minimaal 32 of 40 uur per week werken).

  Die discussie in het andere topic heb ik gestopt. Ik vind het oprecht jammer, dat hij niet toe durft te geven als hij een foutje maakt. Nou ja… dan ben ik maar dom 😀

 42. Leuk Emmen. Veel plezier. En ach de tuin heeft er bij ons de afgelopen jaren, erg triest bij gelegen. Dus heeft ook even geduurt.

  En veiligheid is belangrijker, dan alles op orden hebben in de tuin

  Komt vast goed, met werk vinden.

  En Rousseau, heb het idee dat hij sowieso vindt dat ie gelijk heeft.

  Fijn voor hem, heeft hij ook een goede dag.:)

 43. Your Health aan L?beckplein moet van NS ontruimen

  Auteur: door Janske Mollen | vrijdag 20 juli 2012 | 07:00

  Tekstgrootte

  ZWOLLE – Sportschool Your Health aan het L?beckplein in Zwolle moet zijn pand ontruimen. Althans, dat heeft verhuurder NS Stations gisteren in een kort geding geëist.
  Your Health zou vanaf de ondertekeing van het huurcontract in februari 2009 al betalingsproblemen hebben gehad, volgens NS. Daardoor is een schuld ontstaan van 55.000 euro, waarmee voor NS nu de maat vol is. Die eist ontruiming van het pand en afbetaling van de huurachterstanden.

  Op 2 augustus volgt het vonnis.

  Bron: stentor

  Wanneer ik er langs komt, is het er altijd wel redelijk druk verbazend.

 44. Plantje, wie kent Jean-Jacques Rousseau niet? Beroemd filosoof, grondlegger van de Rechten vd mens met zijn Contrat social. Dit is zijn niet zo slimme achterachterneefje, denk ik.;D

 45. Ik vond de naam al bekend voorkomen Dame! 🙂 Wel slecht van me, dat ik dat zelf niet wist.

  Ik gok toch een beetje op trollen… hoewel hij me wel redelijk lang op een aardig niveau bezig heeft gehouden!

 46. @Doeksen 😮 Ik hoorde vanmiddag een agent op Radio Oost over beveiliging tegen inbraak. Een van zijn adviezen was om niet via social media en internet te melden dat je huis een tijdje onbewoond is.
  Niettemin een heerlijke vakantie met veel zonnige dagen toegewenst.

 47. De playlist….

  TITELARTIEST
  Bring it on home to meJimmy Barnes
  When we make loveAlabama
  Fire on the mountainRoyal Southern Brotherhood
  Members onlyGina Sicilia
  Cara let the moonBlues Traveler
  Sometimes a drifterKelly Joe Phelps
  It's only make believeThe Javelins
  I thank youBonnie Raitt
  I'm mad againOmar and the Howlers
  Somebody's got to goRufus Thomas
  Took the poisonMartin Zellar
  You're so mean to meMichelle Wilson
  SellElectric Prunes
  Five long yearsTina Turner
  You better move onThe Javelins
  Son of het seventh sonMud Morganfield
  TeardropsWilliam Bollinger
  A night in the life of an old blues singerEamonn McCormack
  A whiter shade of paleMark Selby
  Love comfort zoneCurtis Salgado
  Handsome manFat Harry
  Unfinished lifeJimmie van Zant
  Patient manSteve Hill
  Let me down easyBryan Lee
  Love potion numberThe Javelins
  King and countryThe Nimmo Broters
  Dirty oilBlues Planet Band
  Worried life bluesMark Hummel
  Stop putting me onAlabama Mike
  What's wrong with youKen McMahan
  Love you for myselfRob Stone
  The drifterClarence Gatemouth Brown

 48. Goed bezig JanD, ben gisteren nog bij VI in Gouda geweest om Johan n fijne doos cubaanse sigaren te brengen als blijk van waardering voor het muziekprogramma. Hij was er blij mee!

 49. Bericht door Dame, op 20 juli 2012 om 18:09
  Plantje, wie kent Jean-Jacques Rousseau niet? Beroemd filosoof, grondlegger van de Rechten vd mens met zijn Contrat social. Dit is zijn niet zo slimme achterachterneefje, denk ik.smilies/grin.gif

  Bericht door Plantje, op 20 juli 2012 om 18:14
  Ik vond de naam al bekend voorkomen Dame! smilies/smiley.gif Wel slecht van me, dat ik dat zelf niet wist.

  Een beetje belezen persoon had dat geweten.
  Jammer Plantje, dat je zo door de mand valt.

 50. @Assendorper, ik heb je advies opgevolgd maar wordt daar beschimpt door iemand die zich eufemistisch 'Dame' noemt.

  Jean Jacques Rousseau is een autodidact, ikzelf heb na het gymnasium nog enkele academische titels weten te behalen.
  Nu ben ik met emeritaat.

 51. Crisis, wat kunnen mensen dom zijn! Kreeg neiging te reageren op het Scania topic, maar toch maar niet gedaan. Iemand die mij verwijt domme vragen te stellen in een zin zonder interpunctie en vol met taalfouten moet haast wel aan het trollen zijn!

 52. Dank voor de tip Ingrid. Ik kom NOOIT op dat politieke log. Nu wel even gekeken. Grappig om te zien, dat hij mij verwijt een noodkreet te doen en WLZ vriendjes om hulp te vragen.
  Gelukkig is niets minder waar. Ik moet wel eerlijk zeggen, dat ik het wel grappig vond om even aan te geven wat voor clown daar bezig was.

  Maar zoals VVD'er in het politieke log ook al aangeeft: het lijkt toch echt dat JJR gewoon aan het trollen is.

  Zou JJR aangesproken kunnen worden op d/t fouten? Of zou hij dat soort kritiek (ook) niet kunnen hebben? 😀

  Je advies neem ik verder ter harte Ingrid: ik laat ze kletsen. Ik volg het nog, maar over het algemeen laat ik ze maar hun gang gaan.

  Wat hebben we overigens een SCHITTEREND weer gehad vandaag! Dat had ik niet verwacht. We zijn met Sanne op de fiets heerlijk naar de stad geweest. Zelfs nog even bij het Weezenlandenpark gestopt waar een feestje aan de gang was. Wat een plezier!

 53. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 22 juli 2012 om 16:19

  @Assendorper, ik heb je advies opgevolgd maar wordt daar beschimpt door iemand die zich eufemistisch 'Dame' noemt.

  Jean Jacques Rousseau is een autodidact, ikzelf heb na het gymnasium nog enkele academische titels weten te behalen.
  Nu ben ik met emeritaat.

  JeanJacques, Dame houdt van een discussie en reageert ook graag op VVD'er en mij. Af en toe is ze best wel pittig maar heeft zo haar eigen dromen over een betere wereld.

  Dan ben je verder gekomen dan ik. Na het gymnasium heb ik niks meer gedaan en dat wil ik nog heel lang proberen vol te houden.;)

 54. Ach…het duurt waarschijnlijk maar even en "men" wordt hier weer beschuldigd van vriendjespolitiek en het niet "toelaten" van nieuwelingen 😉

 55. Misschien Plantje, hoort dit er wel bij: nieuwelingen lezen een paar stukjes en vormen zich een indruk die niet altijd vleiend is voor degenen die al langer posten en elkaars stokpaardjes en gewoontes een beetje hebben leren kennen en relativeren. Kan dus kwestie van integreren zijn.;)

 56. @Plantje, ik reageer ook nooit op het pol.log. Ik heb mijn eigen ideeën over politiek. Heb over het algemeen geen behoefte om daarover in discussie te gaan. Wanneer dat wel eens "nodig" is om dat ik iemand hoor zeggen, waarvan mijn haren ten berge reizen, dan doe ik dat graag in een face to face gesprek.

 57. Ach, ik vind het wel een aardig tijdverdrijf. Niet het gebekvecht of het elkaar vliegen afvangen, maar gewoon een discussie over politieke thema's. Ik leer er ook veel, is het niet van een medelogger, dan wel doordat ik meer ga lezen en uitzoeken over onderwerpen.

 58. @Dame, ik lees ook regelmatig even mee, en heb daardoor een aardige indruk waar een ieder zijn politieke voorkeuren liggen. En soms leer ik er ook wat van. Dat is inderdaad het leuke, en soms vermakelijke er van.

 59. Dankjewel Ingrid! We hebben een schitterende dag gehad. Het was even afwachten of Sanne door zou hebben wat de bedoeling was van de dierentuin, maar we hebben ons met zijn drieën goed vermaakt.
  Ze heeft al haar slaapjes overgeslagen en was aan het eind van de dag helemaal op!

  Grappig om te zien was dat ze de karpers helemaal in het begin van de dierentuin nog het interessantste vond van alles. 🙂

 60. Geloof het niet dat Dick al op vakantie is.
  @Plantje, misschien kwam het door de felle oranje kleuren van de koikarpers, dat ze deze zo leuk vond.
  Maar leuk dat dit eerste "echte"uitstapje zo geweldig was.

 61. Vanmiddag toen ik op mijn werk was meenden we rond 13.30 uur dat het luchtalarm afging, was dat ook zo, of hebben wij ons dat verbeeld.
  In omgeving van het station.

 62. @Bernard, dat denk ik ook, dan was het vast een ander geluid, misschien iets dat bij de werkzaamheden bij het station weg kwam. Leuk om te zien, op de loopbrug het lijkt wel een oude mannen bijeenkomst (leugenbankje idee) compleet met camera :).

 63. Nou nou Plantje. Je laat je wel kennen zeg.
  Mij verwijten dat ik moeilijke woorden zou gebruiken om indruk te maken en nou doe je het zelf.
  Je had i.p.v. interpunctie ook gewoon leestekengebruik kunnen schrijven.
  En wederom schrijf je dergelijke dingen in een min of meer verborgen hoekje van Weblog Zwolle, net zoals je deed om steun te verkrijgen toen je de discussie met mij was aangegaan.
  Beter zou het zijn om dergelijke zaken 'face-to-face' in het betreffende log te bespreken.
  Misschien is de betreffende persoon dyslectisch of heeft ze gewoonweg te weinig scholing gehad om wat voor reden dan ook.
  Niet iedereen krijgt de zelfde kansen in het leven, maar om iemand dan op zo'n manier te bespotten is niet erg fraai.
  Ik heb eigenlijk een andere kwalificatie voor dergelijk gedrag, maar zal me in dit geval tactvol uitlaten om je niet al teveel te kijk te zetten.

  Nadat je al geprobeerd had om mij een negatief imago aan te meten door te suggereren dat ik wel tot schelden zou overgaan, en dat terwijl je mij uitmaakt voor clown en troll…, probeer je het nu door te stellen dat ik niet tegen kritiek zou kunnen omtrent eventueel foutief gebruik van de letters d en t.
  Je zult mij niet gauw kunnen betrappen op zulke fouten, maar als ik jou er een plezier mee doedt, voldoedt ik daar bij deze graag aan.
  Foutloos schrijven doet vrijwel niemand en ik dus ook niet, maar ik probeer het wel tot een minimum te beperken in tegenstelling tot jij.
  Want ondanks dat jij je graag als een verhevene mag presenteren, heb ik al menige bijdrage van jou gezien die uitpuilt van allerlei fouten.

  Waar blijven overigens jouw bijdragen in dat politieke log?
  Of is dat te hoog gegrepen voor je?

 64. Bericht door ingrid, op 26 juli 2012 om 16:18
  Geloof het niet dat Dick al op vakantie is.
  @Plantje, misschien kwam het door de felle oranje kleuren van de koikarpers, dat ze deze zo leuk vond.
  Maar leuk dat dit eerste "echte"uitstapje zo geweldig was.

  Het is zo rustig hier 😀

  Nou, het grappige is dus, dat het niet eens de koikarpers waren. Gewoon die wat suffige grijze beesten. Maar goed: we hebben inderdaad lol gehad!

 65. Bericht door Plantje, op 22 juli 2012 om 21:30
  Ach…het duurt waarschijnlijk maar even en "men" wordt hier weer beschuldigd van vriendjespolitiek en het niet "toelaten" van nieuwelingen

  Bericht door ingrid, op 26 juli 2012 om 20:34
  @JJR, gal even kunnen spugen. Ken jou niet maar Plantje wel. Ga even anders trollen.

  Tja…

 66. @Admins…

  Even een opmerking en een vraag over het verzenden van E-mails:
  Wanneer ik een E-mail verstuur komt er het volgende bericht terug:
  "Uw e-mail werd succesvol verzonden!1 " Lijkt me dat daar iemand vergeten is de shift toets in te drukken na het eerste uitroepteken 😉

  Kan er wellicht geregeld worden, dat geregistreerde gebruikers zonder veiligheidscode in te voeren een mail kunnen versturen?

 67. Nee, Bernhard. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 😀 En iedereen heeft zo zijn nukken. Nu moet ik al opletten met hoe ik het omschrijf, want enkel de admins hebben het hier voor het zeggen wie er wel en niet mogen en kunnen posten. En dat is een goede zaak!

  Dus van mensen accepteren is geen sprake; ge-troll niet waarderen is een ander verhaal. Dan nog denk ik dat we Ingrid haar uitspraak niet moeten opvatten als:"Jij hoort hier niet!". Eerder:"Gedraag je eens!" En wellicht als ze JJR beter kent weet ze dat dit bij zijn/haar nukken hoort en is het wat gemakkelijker met een korreltje zout te nemen. Van Dick weten we immers ondertussen ook dat we niet alles even serieus moeten opvatten 🙂

 68. Nou Plantje, ik ben serieus.

  En mijn volgende vraag is ook serieus bedoeld:

  Waarom heb je het over het verzenden van e-mails tussen geregistreerde bezoekers?
  Is dat omdat het 'verborgen hoekje' niet meer zo verborgen is?

 69. Nee, het heeft niets te maken met een verborgen hoekje. Reden dat het niet 1-2-3 te vinden is is overigens simpel: toen de reacties uit de algemene logs nog in het reactieoverzicht kwamen werd dit overzicht al snel overspoeld.

  Iedereen mag hier gewoon reageren wat de admins betreft. En de overige bezoekers denken daar volgens mij precies hetzelfde over!

 70. Ik wist niet van het bestaan van een chatlog en een politieklog, totdat iemand in de sociëteit mij daarop wees.
  Je geeft trouwens zelf al aan dat het niet 1-2-3 te vinden is en dat dat in het reactieoverzicht niet te zien is.
  In twee acties heb je al bewezen daar gebruik van te hebben gemaakt.

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick. Maar dat terzijde.

 71. @JJR, wanneer je als geregistreed bezoeker op dit log bent aanwezig bent kun je aan elkaar mail versturen. Als je connecties toe staat.

  Maar Ingrid. Maakt het dan voor je reactie wat uit of je iemand kent of niet? Geen wonder dat het hier zo'n klein klubje is als er verder niemand geaccepteerd wordt.

  Ik ben me van geen kwaad bewust over het niet accepteren van nieuwe bezoekers. Vaak begroet ik ze zelfs, zie mijn opmerkingen naar Vlinder en Mark Hellendoorn.

  Maar waar ik een hekel aan heb is wanneer men iemand gaat "aanvallen" op zijn woordgebruik. (en dan heb ik het niet over woorden die we allemaal niet accepteren, zoals scheldwoorden).

  Juist door dat te doen, zorg je dat iemand niet meer durft of wil reageren. Ik lees ook wel eens reactie's waarvan ik denk, zo wat meer scholing was niets mis mee geweest, maar meestal snap ik wel wat iemand wil vertellen, en daar gaat het toch om.

  En typ/taal fouten maak ik ook en daar ga ik ook gewoon mee door.

  Weet van Plantje dat hij altijd heel serieus reageert op wat mensen hier vertellen of aan vragen stellen, en daarom vind ik JJR zijn reactie's erg flauw.

  Dus in zoverre "ken"ik Plantje.
  En zover ken ik meer mensen. En wanneer hier pas reageert en wil bepalen hoe anderen mogen/moeten reageren daar kan ik niet tegen.

  En JJR zou zeggen registreer je, en dan kun jij ook connectie's aanvragen, hoor je ook bij de "elite

  Waarom heb je het over het verzenden van e-mails tussen geregistreerde bezoekers?
  Is dat omdat het 'verborgen hoekje' niet meer zo verborgen is?
  /quote] die je gewoon zelf kunt regelen.

  Maar dan moet je wel eerst een gerigistreerd bezoeker zijn.

 72. Maar waar ik een hekel aan heb is wanneer men iemand gaat "aanvallen" op zijn woordgebruik. (en dan heb ik het niet over woorden die we allemaal niet accepteren, zoals scheldwoorden).

  Mag ik er op wijzen dat het Plantje was die begon te wijzen op 'moeilijke' woorden die ik gebruikt zou hebben en daarbij tevens ook nog wou doen voorkomen dat ik wel tot schelden zou overgaan?

  En wanneer hier pas reageert en wil bepalen hoe anderen mogen/moeten reageren daar kan ik niet tegen.

  Waar heb ik dat gedaan?
  Want ik ga er vanuit dat dit aan mijn adres gericht is.

  Aangezien ik door sommigen al als elitair bestempeld ben, lijkt een registratie mij overbodig.

 73. Bericht door ingrid, op 26 juli 2012 om 23:16

  Ik ben me van geen kwaad bewust over het niet accepteren van nieuwe bezoekers. Vaak begroet ik ze zelfs, zie mijn opmerkingen naar Vlinder en Mark Hellendoorn.

  Is waar.

  … Dus in zoverre "ken"ik Plantje.
  En zover ken ik meer mensen. En wanneer hier pas reageert en wil bepalen hoe anderen mogen/moeten reageren daar kan ik niet tegen.

  Helemaal duidelijk.

 74. Voor iemand die zegt hier niet bekend te zijn, snap ik niet hoe je dit kan opvallen:

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick. Maar dat terzijde.

  Maar laten we het gezellig houden. Als je iets zinvols te melden hebt, horen we het graag…

 75. @JJR, ik heb mijn mening gegeven, je bent het niet met mee eens. Dat mag, denk ook niet dat we dat gaan worden, v.w.b. deze discussie. Je weet heel goed waar je deze discussie met @Plantje hebt gehad. Ga hier niet verder lopen quoten.
  Nogmaals van harte welkom, weet niet waar je elitair genoemd bent, maar dat maakt je voor mij niet minder welkom.

  Wat mij betreft einde discussie.

 76. Even wat anders:

  Johan's playlist van morgen op Radio Rijnmond.

  TITELARTIEST
  Guitar townSteve Earl
  It's expensive to be brokeRockin Johnny Band
  WillinLittle Feat
  It doesn't really matterWalter Wolfman Washington
  The tattlerLinda Ronstadt
  Love me tenderAmen Corner
  Uncle John's bandGrateful Dead
  Not your good manR.J. Mischo
  Pancho and LeftyEmmylou Harris
  NazarethRenegade Creation
  Streets of BaltimoreGram Parsons
  The sportin lifeTip Of the Top
  Sunday morning coming downJohnny Cash
  Sweet sixteenChuck Jackson
  Lovin' her was easierKris Kristofferson
  Tonight I want to dance with youDownchild
  Ruby TuesdayMelanie
  Gin house bluesAmen Corner
  Chestnut mareThe Byrds
  Higher groundAnders Osborne
  Are you readyPacific Gas and Electric
  Fourth of JulyPete Droge
  You better think twicePoco
  Search me LordLurrie Bell
  Hi-de-hoBlood Sweat and Tears
  Of blues I singDaddy Mack Blues Band
  If the law don't want youNorah Jones
  So sad this morningJunior Wells
  God I'm missing youLucinda Williams
  The world of broken heartsAmen Corner
  Momma's on a role Lee Ann Womack
  Never shoulda listenedTommy McCoy
  Sister oh sisterRosanne Cash
  I get highBackroom Boogie Band
  Hungry for homeRodney Crowell

 77. Op nadrukkelijk verzoek van een zorginstelling kan bij het bericht over de vermissing van een 21-jarige vrouw in Zwolle Zuid niet meer gereageerd worden.

 78. Dat snap ik wel van die zorginstelling. Toch vind ik dat de betreffende vrouw haar verhaal moet kunnen doen. Dat heeft ze gedaan en ik denk dat uit de reacties blijkt dat veel mensen de nuances in het verhaal er prima uithalen.

 79. Net even naar Auto Centrum Zwolle geweest. (Een G van Raalte zit daar schijnbaar.) Een collega van mijn broer had er wel een interessante auto gezien en vroeg zich af of ik even wilde kijken of het de moeite waard is om van Limburg naar Zwolle te rijden. Geen probleem natuurlijk!

  Maar ik vraag me af of hier nog iets te zeggen valt over ACZ. Hebben mensen er ervaring mee? Positief/Negatief? Alvast bedankt!

 80. @Admin, heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant moet je soms kiezen om iemand tegen zich zelf te beschermen. Aan de andere kant is een ieder vrij om zijn meninge te geven (te uiten).
  Dus ook de dame in kwestie, snap dat een instantie als het Frion, niets over hun cliënten mag zeggen. Hoop voor dame in kwestie dat e.e.a goed gaat komen. Maar waar rook is, is vuur.

 81. Nee 'n krediercrisis nummertje…It's expensive to be broke – Rockin Johnny Band! Lekker blusnummertje weer hoor met puntig gitaarwerk en een fijne blazerssectie!

 82. Even opnieuw, het was nog vroeg en ik had dikke vingers blijkbaar……

  NU 'n kredietcrisis nummertje…It's expensive to be broke – Rockin Johnny Band! Lekker bluusnummertje weer hoor met puntig gitaarwerk en een fijne blazerssectie!

 83. Foutje van Derksen Joppuh!! Volgens mij moet het de Backcorner Boogieband zijn i.p.v. Backroom Boogieband.
  Backcorner Boogieband nog gezien bij Ribs & Blues.:o

 84. Aangifte doen zou ik zeggen! Misschien is het in de buurt wel gelukt en kunnen ze die inbraak oplossen door goed te kijken naar wat er bij jullie gedaan is.

 85. Assendorp doet mee bij RTVoost voor het "leukste dorp van Overijssel".
  Ja, dorp komt wel voor in de naam, maar verder vind ik het geen dorp.

 86. Zo. Weer thuis van een week in t Wolfsven in Mierlo, vlakbij Eindhoven. Fantastisch leuk gehad, een echte aanrader!!!

  Was nr 2 zit inmiddels in de machine, dochter in bed (was ze het niet mee eens, in Mierlo mocht ze steeds veel langer opblijven), colaatje ingeschonken en de zapdoos in handbereik.

  Ik zeg: Hallo Zwolle!!

 87. Ingrid; t Wolfsven is echt een aanrader voor alle leeftijden!! Veel cultuur, strand, zwemmen, Eindhoven op fietsafstand, leuke kleine stadjes, leuke winkels en heel veel speelmaatjes op het park. Veel speeltuinen, kinderdisco, geweldige dierentuin in Nuenen ook voor alle leeftijden, een papegaaienpark waar je zelf de papegaaien mag voeren, plainspotting, enz enz enz. Geweldig gehad!!

 88. Goedenmorgen! JanD, ben je dr bij? De playlist van Johan Derksen van vandaag!

  TITEL ARTIEST
  Eternity Lionel Richie
  Three time loser Wilson Pickett
  Waiting on the world to change John Mayer
  Chain of Fools Aretha Franklin
  Ol'man river Jeff Beck
  You're good for me Solomon Burke
  Looking east Jackson Browne
  I don't know what you've got but it's got me Little Richard
  Wide river to cross Buddy Miller
  There's a party goin'on Wanda Jackson
  Don't let me be misunderstood Joe Cocker
  Mercy mercy The Wailers
  I don't wanna hurt Anouk
  Don't drive me away Ben E. King
  Second Chance 38 Special
  Give Mary Ann Fisher
  I've been drinking Jeff Beck
  Letter full of tears Billy Fury
  Pledging my love Emmylou Harris
  You can run Jerry Butler
  I don't want to go on without you Bryan Ferry
  Come see about me Gladys Knight and the Pips
  Grinder man blues Memphis Slim
  See saw Cliff Bennett and the Rebel Rousers
  Some kind of wonderful Toploader
  I'm gonna take what he's got Etta James
  How do I get over you Candi Staton
  She said yeah Joe Tex
  Blues de luxe Jeff Beck
  Watch de one who brings the news Millie Jackson
  Give me a reason Phantom Limb
  She goes though the sun Dennis Wels
  Visions of Johanna Anders Osborne

 89. Omdat deze wel weer goed is:

  Pompe of verzuipen?
  Een aantal Nederlandse toneelgezelschappen hoorde deze week dat ze geen geld meer krijgen. Irritant, maar niet onoverkomelijk. Ze acteerden heel keurig dat ze dat vreselijk vonden, maar dat hoort bij het toneelstukje. Acteurs weten beter. Die acteren zo vaak tegen collega??s dat ze het mooi vonden wat de ander die avond deed, terwijl het gruwelijk en amateuristisch was. Later in de auto zeggen ze dat tegen hun vrouw of in de kroeg tegen hun vrienden. Voortaan moet een aantal toneelspelers acteren zonder centen van de overheid. Nou en? De rest van het land doet dat al jaren. Hoeren faken een orgasme bij hun klanten zoals vrouwen dat al eeuwen bij hun eigen mannen doen. Schoonheidsspecialistes zeggen tegen verfrommelde Gooise mormels dat ze er goed uitzien. Trainers roepen tegen kansloze kneuzen dat ze best goud kunnen halen. De trainer wil namelijk zijn baan niet kwijt, sterker: hij wilde ook naar Londen. En iemand van een platenmaatschappij moet regelmatig tegen Gordon acteren dat hij best mooi zingt, zoals ook diverse abominabele, doch goed verkopende schrijvers van hun uitgever te horen krijgen dat het interessant is wat ze maken. En wat zeg je tegen een columnist die je maar zeer middelmatig vindt? Hoeveel wordt er tegen kunstenaars gejokt op vernissages? Het gaat de hele dag door. Muisgrijze boekhouders krijgen van kledingverkopers te horen dat het futloze pak hen afkleedt, terwijl aannemers tegen klanten liegen dat het een feest was om hun huis zo schitterend te mogen verbouwen. Zelden hebben ze zoiets spuuglelijks moeten metselen, maar dat zeg je niet tegen je klant. Psychiaters zeggen ook niet tegen zeikwijven dat ze zeiken. Ben je gek? Tot volgende week mevrouw De Vries! Dan mag u weer lekker een uurtje leeglopen met uw rijkeluisgemekker en eindeloze echtscheidingsgeneuzel.

  Allemaal subsidieloos acteerwerk. Het begint al bij de ouder, die tegen de peuter zegt dat hij een mooi huis heeft getekend.

  Dat acteren vind ik best. Ik doe de hele dag niks anders. Als de buurman een afgrijselijke milieuverontreinigende benzineslurper heeft, dan zeg ik dat de auto hartstikke mooi is. Des te eerder ben je van het gelul verlost. Voor je het weet sta je met een zinloze hockeykakker een kwartier van je korte leven over de voordelen van een Volvo te bazelen.

  Allemaal best. Subsidieloos acteren. We doen niet anders. Maar er zullen deze week in de buurt van de Commissie van Zorgverzekeraars toch wel mensen zijn geweest die deze horken recht in hun bek hebben gezegd wat een stelletje onbeholpen stumpers het zijn? Dat je van God en alles los bent als je je ?berhaupt durft af te vragen of je de medicatie van kansloze patiënten met de Ziekte van Pompe moet stopzetten omdat ze te duur worden! Omdat ze in sommige gevallen wel 700.000 euro per jaar kosten. In plaats van dat ze naar de directie van de verzekeraars en farmaceuten stappen en zeggen dat die hun criminele Wassenaarsalarissen en dito Blaricumbonussen moeten inleveren omdat er mensenlevens gered moeten worden, jagen ze die arme patiënten de stuipen op hun zieke lijven door te dreigen met het stoppen van hun te dure medicijnen! Lafbekken! Gelukkig kwam gisteren het bericht van de Nationale Zorgverzekeraars, die het College publiekelijk de oren wasten. En laten die collegesukkels nou maar volhouden dat ze niets anders wilden dan de discussie aanzwengelen en absoluut niet uitwaren op het stopzetten van de medicijnen??Gelul. Ik geloof ze niet. Incompetente harken zijn het. Schaamteloze aso??s! Bestuurshooligans. Over sommige zaken moet je, zeker als gezond mens, je bek houden. We hebben de plicht om de levens van de zieken te redden. Alle toneelsubsidies en welk geld dan ook mag en moet die kant op. Voor medicijnen en onderzoek naar medicijnen! Zo en nu weer heel gauw over tot de echt belangrijke zaken: Hup Kromo!

 90. Bericht door doeksen, op 3 augustus 2012 om 20:01
  goedenavond vrienden

  Haha doeksen. Heb je verbinding vanuit je cellenblok? ;D 1 minuut per week is ook niet veel he.;)

 91. idd jan,het is erg kort en kan niet zo snel typen,dus dat is zo om.doe die gasten de groeten vanmiddag.misschien tot volgende week heb dan kans op proefverlof

  laterrrr

 92. bedankt hoolingans van pec Zwolle. durf je wel in het kindervak, stoere leeghoofden…. dat pec terug mag vallen naar de amateurklasse en binnen en binnen het jaar failliet gaat.

 93. @pec, er is blijkbaar iets gebeurd. En daar waren jij en je kind(eren) het leidend voorwerp van? Je reageert je hier nu af, heb je dat in het stadion ook gedaan. En wat was toen de reactie………

 94. @pec, heeft het hier mee te maken:

  Spijtig was de onderbreking van de spelerspresentatie toen plotseling het brandalarm afging. Op de Marten Eibrink-tribune waren fakkels ontstoken, uiteraard om de sfeer nog mooier te maken dan ie al was. Dit was echter niet vooraf afgesproken en ook zeker niet in overleg gegaan met de brandweer, die even later het stadion betrad. Op de tribunes had niet iedereen direct door wat er gaande was, maar dat dit een kleine domper op de middag was, moge duidelijk zijn.

  De groep FEU was hier voor verantwoordelijk, stelletje leeghoofden.
  Was eerder een domper, dan verhoging van de feestvreugde. En velen hebben daardoor de tribune eerdere verlaten, om dat het ze op de luchtwegen sloeg.

 95. zaterdag 4 augustus 2012 | 21:22Laatst bijgewerkt:4-8-2012 | 21:44

  Een grote tent van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold is vanavond ingestort tijdens zwaar noodweer. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt

  Officiële berichten zijn er nog niet, maar ooggetuigen melden op Twitter dat er grote paniek is en er veel gewonden zijn. Er is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 2, wat betekent dat het om een ernstige situatie gaat. De omgeving is afgezet. Op de eerste foto's is te zien dat een grote tent helemaal tegen de vlakte is gegaan.

  Bron rtv oost.

  Hoop toch zo, dat het mee valt. Die paniek die er ontstaat. 😮

 96. Bericht door Eva2, op 27 juli 2012 om 00:39
  Voor iemand die zegt hier niet bekend te zijn, snap ik niet hoe je dit kan opvallen:

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick. Maar dat terzijde.

  Maar laten we het gezellig houden. Als je iets zinvols te melden hebt, horen we het graag…

  Als je goed had gelezen, dan had je gelezen dat ik dat in de sociëteit vernomen had.
  Of is dit een kwestie van bewust een zin uit een context trekken om een ander te ridiculiseren?

  Ben je trouwens al bekend met het feit dat intensief internetgebruik leidt tot een significante achteruitgang van de lees- en leervermogens?

 97. @Eva.

  Alhoewel ik het woord nog geen enkele keer tot jou gericht had, achtte jij het kennelijk wel nodig om mij ongevraagd een pootje te moeten lichten door een dergelijke opmerking te plaatsen.
  Deed je dit om het gezellig te houden?
  Of was het omdat je het zinvol vond?

  Aangezien je zo graag iets zinvols wilt lezen, bij deze:

  Ben je trouwens al bekend met het feit dat intensief internetgebruik leidt tot een significante achteruitgang van de lees- en leervermogens?

  Een zinvolle volzin, vind je niet?
  Hopelijk begrijp je de inhoudelijke boodschap hiervan en weet je het deze keer in de juiste context te plaatsen.
  Het zou goed zijn als je je voordeel er mee zou kunnen doen.

  Hoe dan ook: een prettige zondag.

 98. @Ingrid.

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 juli 2012 om 21:54
  Ik wist niet van het bestaan van een chatlog en een politieklog, totdat iemand in de sociëteit mij daarop wees.
  Je geeft trouwens zelf al aan dat het niet 1-2-3 te vinden is en dat dat in het reactieoverzicht niet te zien is.
  In twee acties heb je al bewezen daar gebruik van te hebben gemaakt.

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick. Maar dat terzijde.

  Hopelijk voldoe ik hiermee aan je verzoek?

  En nog bedankt voor je uiteindelijk hartelijke welkom!

  Het volgende ben ik met je eens:

  Bericht door ingrid, op 27 juli 2012 om 19:13
  @Admin, heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant moet je soms kiezen om iemand tegen zich zelf te beschermen. Aan de andere kant is een ieder vrij om zijn meninge te geven (te uiten).
  Dus ook de dame in kwestie, snap dat een instantie als het Frion, niets over hun cliënten mag zeggen. Hoop voor dame in kwestie dat e.e.a goed gaat komen. Maar waar rook is, is vuur.

  In een land waar persvrijheid en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan, bevreemdt het mij dat een instelling als Frion het voor elkaar weet te krijgen dat er via een vrij Zwols medium niet meer gereageerd mag worden op een dergelijke actualiteit.
  Mij bekruipt dan het vermoeden dat er wellicht iets te verbergen valt.
  Misstanden binnen die organisatie misschien?
  De RK-kerk wist misstanden decennialang te verbergen.
  En de bewoners van dat tehuis in Nieuwleusen werden ook jarenlang niet geloofd en uiteindelijk kwamen ook daar zware misstanden aan het licht.
  Waarom wordt er hier in Zwolle dan iemand de mond gesnoerd?

  Er zou wat mij betreft een nadere verduidelijking mogen komen over de achterliggende redenen.
  Nu voedt het alleen maar verdere gissingen en geruchten.

 99. @JJR,
  Ik neem het graag op voor vaste loggers als Dick, Ingrid, Natascha, Dame, Drama, Koko, Plantje, Assendorper, Joppuh, Wichert, MarKel, enz enz enz enz.
  Beledig je hen, spring ik in de verdediging. Ik vind dat je dat voor elkaar hoort te doen. Allemaal stuk voor stuk goeie gasten, waarbij opleiding en niveau er helemaal niets toe doet. Je zou nog opkijken van mijn achtergrond, JJR. Alleen ik sta daar gewoon niet zo mee te pochen!

  En nu ben ik er wel klaar mee. Fijne zondag.

 100. @JJR, maar dan nog weet ik niet waar op dit log deze sociëteit te vinden is.

  En ook ik neem het net zoals @Eva op voor Ik neem het graag op voor vaste loggers als Dick, Ingrid, Natascha, Dame, Drama, Koko, Plantje, Assendorper, Joppuh, Wichert, MarKel, enz enz enz enz.

  En wie weet hoor jij straks ook bij dit rijtje.
  Maar dat wil jij (vast) niet

  🙂

  @Positivo:).

  @Joppuh, jij ook goedemiidag.

 101. @Ingrid.

  Ondanks het gevaar dat het waarschijnlijk als elitair bestempeld zal worden, is de sociëteit die ik bedoel een herensociëteit waar ik lid van ben.
  Aldaar werd ik gewezen op de algemene logs, die redelijk verborgen zitten op dit weblog, en werd mij daar duidelijk gemaakt waarom de reacties hiervan niet in de reactielijst verschijnen.

  Ik hoop dat dit de ontstane verwarring wegneemt.

 102. @Eva.

  Dat je voor anderen in de bres wilt springen is je alleen maar te prijzen.
  Maar mag ik er op wijzen dat je eerste reactie aan mijn adres van 27 juli 2012 om 00:39 wel degelijk beschouwd mag worden als een duidelijke steek onder water om mij in een bepaald daglicht te stellen?
  Dat ik dit niet direct als een belediging opvatte is te danken aan mijn tolerante inborst, maar dat neemt niet weg dat ik het recht heb om jou fijntjes op je misplaatste opmerking te wijzen.
  Het feit dat jij daarna de zaken verdraait, door te stellen dat ik aan het beledigen ben, zou tot nadenken moeten stemmen.

  En de stelling dat intensief internetgebruik leidt tot een significante achteruitgang van de lees- en leervermogens heeft niets van doen met opleidingsniveau, want dat heeft betrekking op alle niveaus, maar wordt hier keer op keer wel weer bewezen.
  Anders gezegd: het vermogen om begrijpend te kunnen lezen wordt daardoor minder.
  Of trek jij bewust bepaalde zinnen uit hun context?

 103. Ik citeer uit de Wikipedia:

  Rousseau was niet alleen een lastige man, maar is ook moeilijk in te delen. Hij was liever een man vol tegenstrijdigheden, dan van vooroordelen.

  Je leest het maar zoals je wilt. Zolang degenen die mij langer kennen, dan van maar een half dozijn krabbels, me beter inschalen.

 104. @JJR, je mag wat mij betreft, lid zijn van elke"club" die jou bekoort.
  Maar de leden van deze sociëteit staan blijkbaar nog wel zo midden in het leven, dat ze WLZ kennen. En geeft jullie blijkbaar genoeg stof om te praten (of converseren):)

 105. @Ingrid.

  Inderdaad kent men binnen de sociëteit Weblog Zwolle en men weet het ook hooglijk te waarderen.
  Vooral ook de laagdrempeligheid voor allerlei organisaties en clubs om hier hun nieuws te mogen presenteren wordt bijzonder op prijs gesteld.
  Het geeft een bepaalde verbondenheid door alle lagen van de Zwolse samenleving heen.

 106. @Eva.

  Bedankt dat je dat wilt delen, maar mocht het je nog niet opgevallen zijn, Jean Jacques Rousseau is een nickname.
  Neemt niet weg dat het de werkelijkheid aardig weet te benaderen.

 107. en werd mij daar duidelijk gemaakt waarom de reacties hiervan niet in de reactielijst verschijnen

  En wat is je verteld dat de reden is voor het niet verschijnen van reacties in het reactieoverzicht?

 108. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 juli 2012 om 21:54
  Ik wist niet van het bestaan van een chatlog en een politieklog, totdat iemand in de sociëteit mij daarop wees.
  Je geeft trouwens zelf al aan dat het niet 1-2-3 te vinden is en dat dat in het reactieoverzicht niet te zien is.
  In twee acties heb je al bewezen daar gebruik van te hebben gemaakt.

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick. Maar dat terzijde.

  Op de sociëteit is JJR dit verteld.

 109. @Plantje.

  Ondanks dat Ingrid zo vriendelijk was om jou reeds van een antwoord te voorzien, doe ik dat bij deze graag nogmaals:

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick.

  Vind je ook niet dat, gezien het feit dat dit daarvoor ook al enkele malen door mij vermeld was, je nogmaals de stelling, dat intensief internetgebruik inderdaad tot een aantoonbare achteruitgang van de lees- en leervermogens leidt, onderstreept?

  Ik zal het antwoord nog verder voor je verduidelijken: in het verleden heeft het tot een stroom klachten geleid bij de beheerders van WLZ dat de reacties op het reguliere nieuws niet fatsoenlijk te volgen waren door de overvloed aan reacties van met name Dick.
  Maar ook jij hebt je in deze toen niet onbetuigd gelaten.
  Om een betere scheiding aan te kunnen brengen tussen de serieuze reacties op het Zwolse nieuws en dat inhoudsloze gebabbel, is er voor gekozen om de reacties op de algemene logs niet meer te tonen in het venster.

 110. @Assendorper.

  Dank u voor uw vriendelijke woorden.

  Ik had gisteren een aangename fietstocht gemaakt door o.a. de prachtige omgeving van Zwolle.
  Ook deed ik daarbij de Assendorperstraat aan en tot mijn grote schrik moest ik constateren dat, zoals u reeds enkele malen geschreven had, de klokken van de voormalige Jozefkerk inderdaad stil staan.
  Ontstellend jammer vind ik dat.
  Is hierover al aan de bel getrokken bij de beherende instantie of mag dit niet aan de grote klok gehangen worden?

  Bent u trouwens op onderstaand filmpje te ontwaren?

  http://www.youtube.com/watch?v=wu-Ev8wZ1pI

 111. @Joppuh.

  Dank u voor uw aandacht.

  Maar doelt u, als muziekliefhebber met smaak, nu op de Belgische band Clouseau of op de ongenaakbare Chief Inspector Jacques Clouseau?

 112. @Drama.

  In verband met de privacy van de overige leden kan ik mij niet uitlaten over welke van de sociëteiten het gaat.

  Het moet jou toch ook een gruwel zijn dat de lees- en leervermogens zienderwijze achteruit hollen door het te intensieve internetgebruik?
  Men zou toch moeten promoten om meer boeken en tijdschriften te lezen om deze onverkwikkelijke gang van zaken een halt toe te roepen.

  Ook de teloorgang van het correct Nederlands schrijven neemt schrikbarende vormen aan.
  Vroeger wist men nog prachtige pennenstreken aan het papier toe te vertrouwen.
  Tegenwoordig is het steeds vaker niet meer te ontwarren wat er geschreven wordt door het te veelvuldige internet- en multimediagebruik.

  Helaas heeft dit ook negatieve consequenties voor boekwinkels, maar vooral ook voor verkopers van schrijfgerei die de zaak moeten sluiten, omdat het niet meer lonend is of omdat er geen opvolger gevonden kan worden.
  En dat mag toch jammer genoemd worden.

 113. Bericht door Eva, op 5 augustus 2012 om 18:07
  Hee die Plantje… Hoe gaat het thuis?? Met jou, je meissie en je dochter??

  Hoi Eva! Lekkere vakantie gehad? (Ik begreep dat je weg geweest was.)
  Het gaat thuis prima. Lekker rustig op de weg nu en op het werk is het ook relatief rustig. Met de dames gaat het ook prima. Melanie is weer aardig op de been en Sanne is al weer een jaar oud! (En overigens ook aardig op de been!) We vermaken ons goed!

  Bericht door ingrid, op 5 augustus 2012 om 18:20
  Op de sociëteit is JJR dit verteld.

  Klopt Ingrid. Ik zag dat ze hem dat dáár verteld hadden. En juist daarom was ik namelijk zo benieuwd naar wát ze hem daar verteld hadden. Ik heb het hem namelijk hier ook al uitgelegd. En iets zegt me, dat hij op zijn sociëteit een andere reden heeft gehoord dan de werkelijke…

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 6 augustus 2012 om 05:08
  @Plantje.

  Ondanks dat Ingrid zo vriendelijk was om jou reeds van een antwoord te voorzien, doe ik dat bij deze graag nogmaals:

  De reden van het overspoelen van het reactieoverzicht is mij daarbij ook duidelijk geworden: de manisch-obsessieve reactiewijze van die Dick.

  [/quote]
  Aangezien je deed alsof we hier stiekem in een hoekje zaten te roddelen en daarbij geen "buitenstaanders" toelaten had ik je al verteld wat de reden was voor het niet opnemen van de reacties in het reactieoverzicht. De reden daarvoor is dat het reactieoverzicht overspoeld werd met reacties uit het chatlog. Ik vind het nu niet nodig om daarbij Dick zwart te maken. Zoals ik je ook al eerder verteld heb heeft Dick (net zoals wij allen hier) zijn eigenaardigheden en eigen persoonlijkheid. En als je die eigenaardigheden accepteert en op waarde weet te schatten wordt het voor iedereen een stuk prettiger hier!

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 6 augustus 2012 om 06:20
  Ook de teloorgang van het correct Nederlands schrijven neemt schrikbarende vormen aan.

  Dit ben ik absoluut met je eens! Dat is ook te triest voor woorden! Maar dat heeft volgens mij niet zozeer te maken met het gebruik van internet, maar meer met luiheid van mensen; enkele dyslectici uitgezonderd natuurlijk. En dan gaat het niet over zinsconstructies of eens hier of daar een foutje maken. Nee, mensen gebruiken "zij" als verleden tijd van "zeggen". Mensen hebben het erover, dat iets wel lang "duurd". Dat soort dingen. Ik denk niet, dat dat toe te schrijven is aan internet gebruik. Het enige wat mensen interesseert is of iemand anders de bedoeling van het geschrevene kan ontrafelen. Vroeger was voor iemand al snel duidelijk wat hij of zij bedoelde; het moest alleen nog even correct op schrift komen.

  Vroeger wist men nog prachtige pennenstreken aan het papier toe te vertrouwen.
  Tegenwoordig is het steeds vaker niet meer te ontwarren wat er geschreven wordt door het te veelvuldige internet- en multimediagebruik.

  Je inleiding is ok, maar de conclusie vind ik te kort door de bocht.

  Verder ga ik er even niet op in, want je blijft trollen. Maar soms zitten er dingen bij waarvan ik absoluut vind, dat ze even rechtgezet moeten worden! Anders gaat het zijn eigen leven leiden.
  En het is ook niet verkeerd een puntje aan te stippen waar ik het wel mee eens ben. Het is niet zo, dat ik bij het lezen van de naam JeanJacques Rousseau hier op WLZ het direct blind met je oneens ben.

 114. Goedenmorgen!

  Maar doelt u, als muziekliefhebber met smaak, nu op de Belgische band Clouseau of op de ongenaakbare Chief Inspector Jacques Clouseau?

  @ JJRousseau – Een terechte vraag die daardoor ook een antwoord verdient:
  Mijn gedachten gingen inderdaad uit naar de inspecteur en niet zozeer naar de Belgische band.
  Dat dit het geval is wordt in eerste instantie door uzelf al aangereikt door in te leiden als "muziekliefhebber met smaak", hetgeen al kan impliceren, dat ik niet zo snel aan deze Belgische band zou denken. Maar . . . . over smaak valt niet te twisten.

 115. @JJR, je hebt gelijk voor wat, de reden wat betreft het weglaten van de reactie's van het alg.log uit het reactieoverzicht.
  En inderdaad Dick is/was een frequent reageerder op het alg log. Maar het gaat mij te ver om hem alleen als "schuldige"hiervoor aan te wijzen.

  Er ontstonden soms heftige discussie's op het alg log waar we allemaal aan meededen, en vooral wanneer er een politiek tintje aan zat werd er (ook toen al) heftig gereageerd, vandaar later het besluit van een pol.log.

  Het enige wat ik er nu nog jammer aan vind, nieuwe WLZ'ers vinden dhet pol/alg log volgens mij wat moeilijker.

 116. De, naar mijn mening, enige manier waaarop nieuwelingen actief attent worden gemaakt op de aanwezigheid van een nieuw pol/alg log is, wanneer er een nieuwe wordt geopend op de hoofdpagina. Om dat te bereiken moeten er ongeveer 500 reacties worden gehaald. Wat voor vaste loggers steeds moeilijker wordt om vol te maken zonder zichzelf bijna 50 tot 100 keer in hetzelfde log terug te vinden. We hebben "nieuw bloed" nodig. Een tijd terug duurde een log maximaal een week voordat het vol zat. Soms zelfs maar 2 dagen. Daardoor werd het reactie-overzicht overspoeld ten koste van overige artikelen.
  Zoals de huidige ontwikkeling is, een log wat wel een maand kan duren voor het ververst wordt, zou misschien overwogen kunnen worden om het weer terug te plaatsen in het reactie-overzicht?? Daardoor zijn de chat/politieke logs weer beter te vinden en zal wellicht meer bezoekers voor wlz aantrekken, waarbij ook verse inzichten en meningen, wat heel verfrissend kan werken.

 117. Of: sneller een nieuw chat log openen. Ik vind het namelijk nog steeds vervelend dat ik me helemaal suf moet scrollen wanneer ik het chat log op mijn gsm open.

 118. 😀 Genieten zeg! Ben hier op de kop af 3 weken weg en een gedesoriënteerde 'wannabee-al eeuwen overleden filosoof die zo aan zijn eind kwam: (citaatje wiki) "Zijn vrienden steunden hem in zijn zelfgekozen armoede, maar al snel vermoedde de onhandige Rousseau een samenzwering".
  stierf' houdt mijn naam 'geloof nogal dagelijks overeind 🙂 En dan mag ik nog gewoon op vakantie. Misschien ben ik nu trouwens ook nog wel thuis. Heb hier dagelijks enkel naar de geweldige foto's van (de beregezellige) Harry ten K. gekeken. Af en toe ook eens koppen gesneld. Ach, eigenlijk bevalt me dat ook wel. Wilde een facebook-vraag plaatsen….maar daar sluit ik deze posting wel mee af.

  @ Plantman, natuurlijk lees ik lang niet alles mbt de notoire aandachtstrekkert die hier nogal met de deur in huis viel…maar bedankt voor je reactie!

  Aangezien je deed alsof we hier stiekem in een hoekje zaten te roddelen en daarbij geen "buitenstaanders" toelaten had ik je al verteld wat de reden was voor het niet opnemen van de reacties in het reactieoverzicht. De reden daarvoor is dat het reactieoverzicht overspoeld werd met reacties uit het chatlog. Ik vind het nu niet nodig om daarbij Dick zwart te maken. Zoals ik je ook al eerder verteld heb heeft Dick (net zoals wij allen hier) zijn eigenaardigheden en eigen persoonlijkheid. En als je die eigenaardigheden accepteert en op waarde weet te schatten wordt het voor iedereen een stuk prettiger hier!

  @ Joppuh, hoestie? Alles goed…mooit dat je zo goed met de Ajax-helft van Stap lijkt te kunnen 😉 Heb nog wel e.e.a. op mijn lever, maar dat moeten maar eens onder 4 ogen of digitaal bespreken.

  Voor de minstens 4 muziekliefhebbers hier wat een geweldige schijf! van het Nederlandse 'Handsome Poets'…..van het jaar nog op school bij onze zoon gespeeld :D:D:D

  PS. Mart kijkers als Bernard, zullen een deel wel herkennen 8)

  @ notoire aandachtstrekkert die hier nogal met de deur in huis viel…ik geef toe dat ik je teksten enkel gescand heb, dus als je je wel voorgesteld hebt wil ik me, bij dezen, verontschuldigen.
  Welkom trouwens! Hoe kleurrijker en gezelliger op WLZ hoe beter vind ik.
  Maar ik vind gezelligheid beginnen bij wederzijds respect. Hoop (en verwacht) dat je ooit ook eens niet altijd naar een ander wijst. En wellicht een spontane
  🙂 op onze gezichten kunt toveren. Ben benieuwd. Beloof trouwens niet dat ik weer veel zal reageren. De O.S. zijn bijvoorbeeld ff interessanter op radio en tv…..Of Joppuh moet natuurlijk om een eindsprint vragen 😉
  —–
  Over Rousseau niet iets opvallends

  Volgens een aantal 19e eeuwse psychiaters zou Rousseau in zijn latere levensjaren paranoïde zijn geworden.[42] De postume diagnose is vooral gebaseerd op geschriften uit zijn laatste levensjaren, voornamelijk Brieven aan Malesherbe en zijn latere autobiografisch werken, waaronder de als een soort zelfverdediging bedoelde Dialogues de Rousseau juge de Jean-Jacques.

  Buiten het ultra-trieste "paranoïde-stempel"….opvallend dat de man schijnbaar vond dat ie aan zelfverdediging moest doen. "Onze Rousooooo" heeft volgens mij niet eens een letter aan zichzelf besteed buiten aanstellerige teksten over koetsen en soosen. Het zal ook allemaal wel.

  Vind een gezegde over "als je naar een ander wijst, wijzen er 3 vingers naar jezelf" wel een algemeen (dus wie de schoen past trekken hem aan) passend slot…Maar wellicht is deze toch beter…hebben jullie wat te kiezen

  Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

 119. Bericht door Plantje, op 6 augustus 2012 om 09:25
  Of: sneller een nieuw chat log openen. Ik vind het namelijk nog steeds vervelend dat ik me helemaal suf moet scrollen wanneer ik het chat log op mijn gsm open.

  Helemaal waar!!
  En ook irritant om via een mobiel eerst naar boven te moeten, naar linksboven Algemeen Log aanklikken, dan nog moeten wachten op het laden, vervolgens te moeten scrollen naar het juiste Log, weer wachten op laden en dan flink scrollen om alles te lezen. JJR heeft in die zin gelijk… ik lees daardoor niet alles meer…

  @Dick; Fijn dat je er weer bent. Hoe was je vakantie??

 120. @ Plantje, de aanleiding om hier weer eens te kijken waren én de link (mooi "plaatje"?) en dat ik Joppuh wat privés wou vragen…dat zou dan via facebook kunnen….geloof dat ik dat hierboven niet zo duidelijk heb vermeld. Bovendien prefereer ik ook absoluut een babbeltje bij Stappie.

  😮 Maar Eva en Plantje, waarom schakel je die berichtmelder dan in? Het kost toch evenveel moeitje om ff op http://www.weblogzwolle.nl op de alg.logs te kijken. Ok, in jullie geval alleen het chatlog? Pik je gelijk ff de laatste reacties mee. Net ff gekeken, zucht….over Marokaans uiterlijk; ik laat em maar lopen. Begrijp het wel, in het stukje stond…nogal stellig

  Marokko

  Volgens mij lijken de mensen uit Noordafrika/met Noordafrikaans bloed vaak nogal op elkaar. Kan soms zelfs niet eens zien of iemand dat bloed of Turks, Egyptisch of wat voor bloed heeft. Begrijp ook dat het politiebericht toch tracht zo precies mogelijk te zijn. En dat die tekst voor sommigen op een toegankelijk en populair log aanleiding is het bericht "op te blazen"….ach, misschien is dat ook wel de charme van een internet log. Maar Plantje, jij leest dat allemaal toch nog wel eens/ reageert soms…heb jij een idee of het écht een toegevoegde waarde is dat burgernet?

 121. :o:o:o Sorry Plantje, ben idd hélemaal niet meer op die facebookvraag teruggekomen. Vergeten, of vond deze afsluiter "onder weg" beter. Maar de vraag zou voor Joppuh bestemd zijn. Heb daar en ook ff voor WLZ, nu ff geen tijd meer voor. Komt wel.
  Heb overigens, bijna, nixxx met Facebook. Wel een mooie mogelijkheid om met iemand in contact te komen….dat dan weer wel. Heb eens met een mooie meid, die rechtsonderin stond met haar fotootje (als WLZ-liker) een leuke mailwisseling gehad.

 122. Dick, ik begrijp je reactie slechts ten dele…
  Op het chat log heb ik vaak de reactie notificatie aan staan. Dat is geen probleem. Maar wanneer ik dan met mijn tablet of GSM naar de laatste reactie wil moet ik helemaal naar beneden scrollen. Dat wil wel eens lastig zijn! Handiger zou het zijn als een chat log tot maar 200 reacties oid zou gaan.

  Met betrekking tot burgernet: Ik heb wel een aantal keren een melding voorbij zien komen waar ik later van hoorde dat de dader/daders gepakt was/waren. Dat doet me deugd! En dan heeft het wat mij betreft ook al zin.
  Wel was ik gisteren enigszins verbaasd over het bestempelen van de dader als "Marokaans" uiterlijk. Echter, ik was net zo verbaasd over het feit dat ze wisten dat hij 25 jaar oud zou zijn.

  Ik denk dat ik nog bij dat bericht zelf uit moet komen. Ik loop een beetje achter in mijn rss feeds.

 123. @ Plantje, tja elk nadeel hep z'n voordeel. Zo zullen ze dus ook aan tablet zitten. Mij te duur zo'n ding. Al lijken met name Dame en jij er verder tevreden mee te zijn. Kan en wil er dus niet over meepraken.

  Burgernet: zéker goed! Daders pakken… Al nuttig dus. Haha idd, hoe kunnen ze weten dat ie 25 was. Klinkt of ze em vaker bij de veter hadden gehad; zet dat er dan bij…of zou dat alleen maar nodeloze onrust/angst veroorzaken. Nou ja, het lijkt in elk geval een nuttige toevoeging in opsporingszaken. Bedankt!

 124. Tweet van de dag
  ma 06 augustus 2012
  Een dronken gast voor mij gooit een flesje op de baan!! IK HEB HEM GESLAGEN…. Ongelofelijk!! #boos #respectloos

  Edith Bosch

  :D:D:D (zag het filmpje net voorbijkomen…ook de flesjesgooier lijkt uit het Oranjekamp (supporters/sporters) te komen >:()

 125. @Dick; Ik heb geen berichtennotificatie aan staan. Dat geeft me veel te veel chaos in mn mailbox ;).
  Nog niet met vakantie?? Wat een heerlijkheid staat je dan nog te wachten!! Lekker hoor. Ik ben net terug van vakantie en heb deze week ook nog. Dus ik val ook half in een vooraf niet goed gelezen alg. log, geef ik gelijk toe.

  In mijn vakantie heb ik wel via mijn mobiel op internet gekeken. En ja, sinds kort kijk ik ook weer met een bescheiden regelmaat op wlz, waarvan de afgelopen dagen weer even wat meer. Er zijn even een paar maanden voorbij gegaan waarbij ik even geen trek meer had in wlz en alles wat er bij kwam kijken. Voor sommige van de vaste loggers wel bekend waarom. Daar laat ik me verder maar niet meer over uit. Voor mij is het al een overwinning om weer geregistreerd in te loggen. Ik ben blij ons hondje weer te zien bij elk van mn posting.

  Maar bij het bekijken van wlz op een minischermpje op mn telefoon, afhankelijk van campingwifi was het algemeen/chatlog niet altijd even prettig om te bezoeken. Mede door het vele scrollen en het meerdere schermen doormoeten om bij het juiste log te kunnen komen. Met campingwifi zeer frustrerend!!

 126. @Dick,

  zag het filmpje net voorbijkomen…ook de flesjesgooier lijkt uit het Oranjekamp (supporters/sporters) te komen

  trek je deze conclusie zelf, of is dat ergens gezegd. Maakte dat gisteren niet op uit het verhaal van Edit Bosch.

 127. Voordat ik hier gedoe over krijg:

  Voor mij is het al een overwinning om weer geregistreerd in te loggen. Ik ben blij ons hondje weer te zien bij elk van mn posting.

  Ik had wel gewoon de mogelijkheid om geregistreerd in te loggen, maar niet de behoefte / emotionele blokkade.

 128. Ik denk dat iedereen wel blij is je weer terug te zien Eva! Ik hoop dat het een beetje goed met jou en de mensen om je heen gaat.

 129. Met MarKel gaat het goed. Die doet hele mooie grote dingen met zijn website. Met ons dochter gaat het fantastisch. Die begint nu aardig brutaal te worden (het schijnt vanaf nu een levenslange fase :D), maar ze is buiten die buien door bijzonder lief en om op te vreten…
  Met mijn moeder gaat het naar omstandigheden ook goed. Na die operatie van, wat was het, eind december, ergens januari (?), is haar tumor weggesneden. Het bleek echter te gaan om een zeer agressieve hormonale tumor. Dus kreeg ze 6 chemo's in 18 weken en 20 bestralingen. Daar is ze sinds eind juni mee klaar. Op dit moment slikt ze voor 5 jaar achter elkaar een hormoonkuur, wat mij is omschreven als een soort van minichemo, om de kans op terugkeer zoveel mogelijk te verkleinen. Er is in de afgelopen maanden bij haar heel veel mis gegaan. Bij het verwijderen van haar lymfeklieren hebben ze een fout gemaakt bij de afvoeren van het vocht in haar oksel. Daardoor heeft ze een vochtophoping in haar arm gekregen, die steeds werd toegedicht aan de chemo (Ach, gaat wel over als de effecten van de chemo afnemen), maar inmiddels is ze bij een drainagespecialist, die aangeeft, dat ze haar leven lang een kous om haar arm, hand en vingers zal moeten dragen, om dat vocht te blijven afvoeren. Dus dat is heel pittig voor haar. Bij het prikken van bloed en het invoeren van de chemo zijn meerdere van haar bloedvaten kapot gemaakt. Bij iedere misprikking was er weer een ader minder die nog bruikbaar was. Ze heeft nu allemaal ingetrokken aderen (heel lelijk) en hoopt maar, dat een deel van haar nu verkalkte aderen weer herstellen zal. Wat grotendeels niet zo zal zijn. De effecten van de chemo zijn trouwens nog steeds in haar lijf. Haar nagels vallen nog altijd bijna uit en haar energie is nog ver te zoeken. Nu met die onhandige kous kan ze al helemaal weinig meer doen. Ze mag de kous niet vies maken. Ze moet er haar weg nog in vinden. Ze zal er uiteindelijk vanzelf wel handig in worden, hoop ik. Het valt haar allemaal bijzonder zwaar. Daarbij is ze te koppig om om hulp te vragen of om aangeboden hulp te accepteren, dus ik moet het allemaal vanaf de zijlijn lijdzaam toezien.

  Maar… ze is er nog. En DAAR gaat het om.

 130. Hele goede conclusie van een bijzonder pittig verhaal Eva. Ik kan me voorstellen, dat met zoveel tegenslag de moed wel eens in de schoenen wil zakken.

  En uiteraard ook zeer begrijpelijk, dat je op zo'n moment WLZ even links laat liggen.

  Sterkte in ieder geval! We hopen je hier uiteraard nog veel te zien! 😀

 131. @Dick.

  Hartelijk dank voor je hartverwarmende welkom!

  Als je mijn bijdragen wel gelezen had i.p.v. alleen maar even gescand, dan had je gelezen dat ik al achtergrond informatie over mijzelf gegeven had en dan had je wellicht kunnen begrijpen dat de term 'manisch-obsessief reageren' mij in de sociëteit aangedragen is en dus niet van mij persoonlijk afkomstig is.
  En ook zeker niet persoonlijk bedoeld is.
  Ik had dat hier vermeld omdat er naar gevraagd werd en ik het wel zo fatsoenlijk vind om in eerlijkheid en openheid te antwoorden.
  Maar gezien het feit dat veelvuldig internetgebruik tot ernstige aantasting van de lees- en leervermogens kan leiden, zij het je vergeven.

  Waarom noem je mij 'notoire aandachtstrekkert' als je het hebt over wederzijds respect en dat terwijl je zelf ook nog eens meer dan 80% van dit weblog weet te vullen met veelal totale onzin?
  Probeer je altijd je zelfbeeld op anderen te projecteren?

  Neemt niet weg dat ik jou een prachtige persoonlijkheid vind.

 132. Maar gezien het feit dat veelvuldig internetgebruik tot ernstige aantasting van de lees- en leervermogens kan leiden, zij het je vergeven.

  J.J.R, zit weer op zijn stokpaardje. Zal het zelfreflectie zijn?

 133. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 6 augustus 2012 om 05:41

  Graag gedaan JeanJacques. Ik heb me laten vertellen dat de klokkengelijkzetter momenteel op vakantie is. Fietst u wel vaker over de Assendorperstraat en is u altijd zo vroeg op?

 134. 😮 Hoi Roussooo (wat heb je nu met em dan, wannabee?) Word lezen van me verwacht ipv scannen. Sorry dan, ga ik niet op kunnen brengen. Maar je mag gerust je eigen teksten verduidelijken.

  Zoals je weet zitten er slechts 24x60x60 tellen in een dag. Elke nieuwe dag is het plukken en het smullen waard. Zonde op 1 365e deel van een héél jaar NIET leuk te besteden. Stel: een dag is een appel…je skiet (sorry mijn stijl) jezelf toch voor de kop als je die appel niet hebt afgekloven? Als aan het eind van je dag, het klokhuis niet eens in zicht kwam 🙁 Zo vind ik het jammer als ik teveel lees- en reactietijd aan het onvolprezen weblogzwolle heb gespendeerd.

 135. Zo gaat het wel vaker met voetbal: scoort je middels de mooiste omhalen, een Madjer-hak, de onmogelijkste zweefduiken…laat je de intikkertjes liggen 😮

  Nee Roussoo 14:05 heb zélf geen gebrek aan aandacht. Kan me echter wel voorstellen dat je dat enig moment zou kunnen denken. Dus het is je vergeven. 14:05 toch maar eens lezen: goh, moet "men" je tekst aandragen. Had ik je bijna te hoog ingeschat. Fatsoen, eerlijkheid en openheid horen ook bij mij als "pluk de dag". Mede daarom verschuil ik me ook nooit…moet bijvoorbeeld niet eens aan een nick denken :o:o:o
  Oneens met de "internet-stelling" geen belang bij een discussie daarover. Stel gerust wat je stellen wilt 😉

  Projectie vind ik, daarentegen, een geweldig gespreksonderwerp!
  Bedankt voor je compliment.

 136. En uiteraard ook zeer begrijpelijk, dat je op zo'n moment WLZ even links laat liggen.

  Had een andere reden, maar wel door die omstandigheden versterkt. Leg ik je nog wel eens uit.

 137. Bericht door dick, op 6 augustus 2012 om 14:50
  Hoi Roussooo (wat heb je nu met em dan, wannabee?) Word lezen van me verwacht ipv scannen. Sorry dan, ga ik niet op kunnen brengen. Maar je mag gerust je eigen teksten verduidelijken.

  Ja Dick ben blij dat je er weer bent, met die Jan Roossien schiet het ook niet op.:D

 138. @Assendorper.

  Na ruim drie uur noest doorgefietst te hebben, deed vooral de pitsstop mij verlangen naar mijn bedstee.
  Daarom was ik bij thuiskomst al snel naar dromenland vertrokken.
  Het zal de leeftijd wel zijn.

  De Assendorperstraat is hemels om doorheen te fietsen.
  Doet me denken aan mijn magnifieke tijd in het idyllische Cambridge.

  Hoe was uw dag vandaag?
  Wij zijn vandaag op de sociëteit aan het bridgen geweest en hebben tussendoor de Olympische Spelen gevolgd op BBC Three.
  Ik vind het fijn om te zien dat de leden van het Britse Koninklijk Huis, die ik overigens meerdere malen persoonlijk heb mogen ontmoeten, zo betrokken zijn bij het wel en wee van Team GB.

  Hebt u wel eens gekeken op klokkenluideronline.nl?

 139. Dank je Positievo. Dat probeer ik nu ook altijd "zo positief mogelijk te zijn" gaat ook altijd goed…onder kerels. Maar als er vrouwen mijn pad kruisen, gaat het verkeerd. Des te boeiender maakt dat overigens "den vrouw". Ben jij soms een vrouw 😮

  🙂 Ken wel een JW Roossien. Maar Jan…Je zou je verdorie toch gewoon eerder kunnen schamen voor de voornaam Dick als voor Jan….nou ja, het menselijke brein zit nogal gecompliceerd in elkaar.

 140. Bericht door dick, op 6 augustus 2012 om 09:55

  … En wellicht een spontane
  🙂 op onze gezichten kunt toveren…

  Nou, kijk toch eens aan:

  Bericht door Plantje, op 6 augustus 2012 om 15:52
  *Glimlacht* 😀

  Ik verheug mij om deze progressie die ik binnen een tijdspanne van zes uren gemaakt heb.

 141. pitsstop 😮 Vertel verder….mag ook over De Pitstop gaan 😉 Of over Cambridge, hoeft niet waar te zijn ook allemaal. Vertel Roussoo vertel. Eindelijk een geboren verteller hier :D:D:D

 142. Voel me trouwens ook benoemd bij "u" en ja, via WLZ wel eens op klokkenluideronline.nl gekeken. Was het niet "Larry" oeps, echte naam die er over begon?

  Dondersjammer datie hier niet meer post, maar nee met "klokkenluideronline.nl" heb ik nixxx. Jij Plantje?

 143. Dank je Joppuh. Moet idd, nodig weer eens "STAPp'n". Denk dat ik de "Berend Elzerman-optie`ook voor zaterdag, maar eens laat lopen. Dan ben ik verdeurie maar 1 wedstrijd geweest. Maar wel de burgemeester van Oosterwolde weer ff gesproken én met goede vrienden Marc en Michel zien debuteren….met winst op De Kanaries in eigen huis. Bedankt nog voor de wereldtreffer Bouwmeester :D:D:D

 144. @Dick, Joppuh komt van Joppe, en dat weer van de Zwollenaren die mij van kinds af aan consequent zo genoemd hebben. En ik vind het wel leuk klinken. Mensen zijn verbaasd als ik de telefoon b.v. gewoon met "Joop" beantwoord. Vandaar dus maar Joppuh als nickname, maar ik schaam mij niet voor Joop, de naam van mijn vader ook. Hij placht altijd te zeggen: "Degene, die mij op mijn feilen wijst, is nog altijd mijn beste vriend." Ja, het was een wijs man, mijn vader. 🙂

  En de progressie van meneer Rousseau is verheugend te noemen. Dat hij nog maar vele onvolprezen bijdragen moge leveren aan dit WLZ log, hier of elders op WLZ.

 145. Nee, Dick, klokkenluidersites doen me niet zo veel. Ik vind, dat je misstanden moet kunnen melden. En ik heb daarbij over het algemeen vertrouwen in ons rechtssysteem.

 146. Grote dank voor de waarheid Joppuh. Eindelijk! Vroeg je er toch (begin bijna te twijfelen) écht naar. Eens bij Stap…volgens mij kwam je toen nog weg met een ?Joop-Joppuh om het even verhaal?. Wat een prutser ben ik dat ik niet doorvroeg >:(

  Ja, vind het ook gaaf klinken.

  We delen niet alleen Harculo (werk onze vaders) ook waren onze vaders beiden wijs. Hoop ik ook eens te worden voor onze kinderen 😮

  ….ook eens over Rousseau (laten we ook hem maar gewoon noemen zoals ie genoemd wil worden). Hoop wel ooit eens te lezen WAAROM ie die naam heeft gekozen.

 147. Ja, dat wil ik ook wel weten. Ik vind het wel leuk zoals hij schrijft, alleen het overtroeven van anderen met zijn woordenschat, dat hoeft voor mij niet zo. Maar nogmaals, zijn bijdragen zijn welkom. En zijn stelling dat veelvuldig internet gebruik de mensen afvlakt en dat het tot domheid lijdt, ik weet niet of ik het ermee eens ben, maar interessant is het wel, dit onderwerp.

 148. En zijn stelling dat veelvuldig internet gebruik de mensen afvlakt en dat het tot domheid lijdt, ik weet niet of ik het ermee eens ben, maar interessant is het wel, dit onderwerp.

  Ik geloof dat Dame wat meer in dat onderwerp gedoken is. Blijkbaar haalt JJR een onderzoek aan waarbij de wetenschapper in kwestie zichzelf als "testgroep" heeft genomen en daar allerlei conclusies aan verbindt.

  Ik denk wel, dat we behoorlijk de verkeerde kant op gaan m.b.t. taalgebruik. Alles moet maar kunnen en je mag er niets van zeggen. Om dit toe te schrijven aan veelvuldig internet- en multimediagebruik vind ik te ver gaan. Om een voorbeeld te noemen: in mijn jongere jaren konden we Nederland 1 en Nederland 2 en enkele Duitse zenders ontvangen op oude zwart-wit tv'tjes op de slaapkamer. Enkel de Duitse zenders zonden overdag uit. En bijvoorbeeld heel Star Trek Voyager kwam op Sat1. Dat heeft mijn vaardigheid in de Duitse taal enorm geholpen!

  Daarnaast vind ik het erg vervelend om telkens wanneer iemand iets op welke wijze dan ook had kunnen weten te roepen dat die persoon het "feit" dat veelvuldig internet gebruik mensen afvlakt en tot domheid leidt maar weer eens onderstreept. Dat is gewoon erg aanvallend.

 149. Zo maar even enkele opmerkingen geknipt uit een empirische analyse (sorry, maar zo heet zoiets nu eenmaal) van ruim 10 jaar geleden, over de achteruitgang van eerder in het leven opgedane vaardigheden door computergebruik.
  Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er vervolgonderzoeken verricht en dezen schetsen een veelal nog zorgelijker situatie.

  Opmerkelijker is wellicht dat in
  tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen het belang van interdisciplinaire kennis,
  probleemoplossend vermogen, accuratesse en oog voor details en leiderschap lager wordt
  naarmate de computer verder zijn intrede doet. Ook het belang van leervermogen neemt
  eerder af dan toe.

  De bevindingen tonen aan dat de diffusie van de computer tot grote verschuivingen in het
  belang van bepaalde vaardigheden kan leiden. De aard van deze verschuivingen komt in een
  aantal gevallen overeen met wat veelal wordt gedacht, maar blijkt in andere gevallen sterk af
  te wijken van de heersende denkbeelden.

  Omdat een groot aantal vaardigheden zowel betekenis kan hebben voor computeriseerbare als voor nietcomputeriseerbare
  taken is het totale effect van deze verschuivingen moeilijk in te schatten
  op theoretische gronden. Een voorbeeld hiervan is de waarde van leervermogen. Juist omdat
  door de computer het werk steeds minder routinematig wordt, is vaak gewezen op het belang
  van leervermogen en de noodzaak van levenslang leren. Echter een groot deel van wat
  mensen leren tijdens hun beroepsloopbaan heeft betrekking op routinematige zaken. De
  juiste spelling van een woord, de precieze regels en percentages van een belastingwet, de
  prijzen van de producten in de winkel etc., moesten mensen vroeger leren en onthouden,
  terwijl met de introductie van de computer dergelijke kennis niet meer nodig is. Juist omdat dit
  soort feitenkennis snel veroudert valt een deel van de noodzaak om voortdurend bij te leren
  dus weg.

  Voor verdere verdieping leest u hier verder.

  Het staat een ieder natuurlijk vrij om zelf verder op onderzoek uit te gaan om de stelling te bekrachtigen of te ontkrachten.

 150. JeanJacques, vandaag heb ik mij prima vermaakt. Ik had een schildersklusje maar ben er eerder mee gestopt omdat het vanmiddag zou gaan regenen. Vanmiddag ben ik naar de Skeele in Kampen gegaan en heb mezelf daarna getrakteerd op een Filetto Capriccio van Bella Napoli te Zwolle. Mijn vriendin is vandaag met een paar vriendinnen naar Utrecht en moet maar afwachten of ze terugkomt. Vroeger heb ik postduiven gehad en heb wat dat betreft meer vertrouwen in een goeie postduif dan in een mooie vrouw. Van het kaartspel bridgen snap ik weinig en kan zelf amper kwartetten. Ik dacht dat het meer een kaartspel was voor ouwe wijven. Hebt u altijd een vaste partner of ruilt u ook wel eens van partner? 🙂

 151. Bericht door wichert aan het rot, op 6 augustus 2012 om 15:49
  Assendörper ie zollen anders een prima filmster kunne wezen,als barman in een western b.v

  Dat soort rollen is mij op het lijf geschreven Wichert.;)

 152. Monsieur Joppuh.

  Mijn inschatting dat uw voorkeursmuziek vooral het iets steverige gitaarwerk zou bevatten bleek een juiste te zijn.
  Waarschijnlijk kan ik u dan ook wel verblijden met het volgende prachtige nummer:

  The Education Of Jamie van The Family Stand

  Want ik begin mij al aardig thuis te voelen in de harmonieuze WLZ-familie, alhoewel sommigen mij meer als het zwarte schaap zullen zien.

  Zelf prefereer ik v.w.b. gitaarmuziek liever het grootste natuurtalent dat de wereld ooit heeft voortgebracht, maar die zich helaas in de drugs verloren heeft:

  Jimmy Rosenberg

 153. @Assendorper.

  Wat een weldoordachte filosofische uitspraak van u:

  Meer vertrouwen in een goeie postduif dan in een mooie vrouw.

  Had u na het gymnasium geen aspiraties om uw talenten verder te ontwikkelen?
  Het is zo ontzettend jammer dat de wereld het zonder een dergelijke genialiteit moet stellen.

 154. Heer Rousseau, dank u voor het delen van uw muzikale tips. Rosenberg is helaas niet de enige die het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld, onder invloed van verdovende drugs.

  Het nummer van The Family stand vind ik heel mooi (ik kende het nog niet) en het is daarom dat ik u graag attent maak op het volgende nummer van Vintage Trouble:

  http://www.youtube.com/watch?v=dj29oFpcfNA

 155. @Dick.

  Ik had die website over klokkenluiders per ongeluk ontdekt in een poging om Assendorper te helpen met het vinden van een reparateur voor de stilstaande wijzers van de kerkklok van de voormalige Jozefkerk.
  Maar mijn mond viel open van verbazing bij het aanschouwen van de inhoud daarvan.
  Wat een stel doorgedraaide gekken aldaar.
  Is die "Larry" van jou ook een dergelijk figuur?

 156. Waarschijnlijk kan ik u dan ook wel verblijden met het volgende prachtige nummer:

  The Education Of Jamie van The Family Stand

  Dat is gelukt, ik zie qua zangpartij ook duidelijke parallellen met Glenn Hughes, ook een niet onverdienstelijke rockzanger met een uitgebreid en veelzijdig oeuvre. Zijn ballads bekoren me het meest.
  Dit komt van zijn solo album "Addiction" (waarmee dan een bruggetje gemaakt is naar uw favoriete gitarist Jimmy Rosenberg.

  http://www.youtube.com/watch?v=d6MXG9yPRIY

 157. Monsieur Joppuh.

  Ik moet helaas even een kleine, edoch essentiële correctie maken: Jimmy Rosenberg is gelukkig nog niet dood, maar heeft het wel zeer moeilijk met zijn verslaving.
  Om een betere indruk te geven over dit muzikale wonder:

  http://www.documentairenet.nl/review/jimmy-rosenberg-de-vader-de-zoon-het-talent/%5B/url%5D

  Uw Vintage Trouble bezorgde mij kippenvel van opwinding en genot.
  Brings back some old memories.

  Dat men heden ten dage nog dergelijke soulvolle bluesy muziek weet te maken doet mij een zeer groot genoegen.

  Merci beaucoup!

 158. @JJR,

  Want ik begin mij al aardig thuis te voelen in de harmonieuze WLZ-familie, alhoewel sommigen mij meer als het zwarte schaap zullen zien.

  Zelfkennis of een schaap in wolfskleren.

 159. Heer Rousseau, Met Beth Hart legt u de link naar een van mijn meest favoriete gitaristen op dit moment : Joe Bonamassa!
  http://www.youtube.com/watch?v=wTG-bCMG05E

  Het titel nummer van zijn laatste cd driving towards the daylights.

  Beth Hart zingt ook nog een paar nummers mee op zin dvd Live at the Beacon Theatre" in New York. En ze hebben samen een cd gemaakt nog vrij recent.

  Overigens nog dank voor het attenderen op de docu over Jimmy Rosenberg.

 160. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 6 augustus 2012 om 21:14

  @Assendorper.

  Wat een weldoordachte filosofische uitspraak van u

  Dat heeft niks met filosofie te maken JeanJaques. Dat heet gewoon levenservaring.:)

 161. Klinkt goed Joppuh "me and me horse and me rum". Toevallig gister Pedro's Swollenaer gescand? Ok, er staat bijna nooit wat interessants in. Nu moest ik echter gelijk aan jou denken. 2 vrienden presenteren voor (laten we nog gewoon nostalgisch zeggen) RADIO ZWOLLE, 2 uur in de week (met foto, misschien ken je ze) Blues, Jazz en Soul. De playlist staat nu al online. Ja, vraag mij ook niet naar de frequentie maar het was een interview met bevlogen mensen.

  In mijn auto prijs ik me op het moment NOGSTEEDS erg gelukkig met Salomon & De Dijk.

 162. 🙂 Eens dus: JeanJacques Rousseau, op 6 augustus 2012 om 21:20

  Nou die Larry is gelukkig niet van mij. Zelfs onze kinderen zijn van zichzelf, maar Larry is een erg toffe gast. Heeft hier jaren geschreven. Volgens mij vanaf het begin (we hebben eens een bijzonder gezellig Lustrum in De Boerenkerk gehad) toen was hij er nog bij. Van het jaar (laatste zaterdag van januari) nog een tijd gesproken in De Vrolijkheid. Hij werkt nu voor mijn 1e werkgever. Bijzonder jammer dat er iemand van WLZ verdween met wie ik het niet altijd eens was. Maar "ut lup zoals ut lupt".

  Zo mis ik
  – De Kickert tegenwoordig overigens elke zaterdag te bezichtigen bij….de "vijand" (Christelijke SportVereniging '28)
  – En zijn maat Rudeboy ook enorm. Maar goed, er komt weer vers bloed voor in de plaats :D:D:D

 163. :o:o:o Jaloezie heerscht. Volgens mij zwendelde ene Nico D. het anti-Mart sentiment aan. Prima, iedereen tevreden en Nico werd er zelf beter van…..Maar is er iemand die een redelijk alternatief voor ONZE Mart
  weet?

  G*d wat zal ik em (in elk geval) missen!

 164. Ok, dan tik ik em zelf wel in:

  Thomas E.
  Toine van P.
  Dione nog niet.
  Tom van 't Hek (doet het ook de hele sportzomer al uitstekend op Radio 1)

  Maar toch…..voorlopig mag nog niemand in zijn schaduw staan én ja ik noemde bewust "Sjek Troshoofd" niet.

 165. @ dick ; Nico D. is professional-afzeikert. Past wel bij de omroep die hem z'n podium verschafte.

  @ janzakhoezo ; fantaseer vrolijk verder. En doe the Queen Mum bij gelegenheid de hartelijke groeten van drama!

 166. @Drama.

  Jammer dat je op een dergelijke manier reageert, en dat terwijl ik toch keurig heb geantwoord op je vraag.

  Wat ik nog jammerlijker en zelfs zeer onnodig vind, is de opmerking over de Queen Mum.
  Deze door gans het Britse volk innig geliefde Dame verdient het niet om betrokken te worden in onnozele spotternij.
  Ondanks haar overlijden, 10 jaar geleden op de respectabele leeftijd van 101 jaar, is zij nog steeds immens populair, zowel binnen als buiten de Commonwealth.
  Haar heengaan heeft groot verdriet berokkend aan velen in de wereld en mijn relatie met het House of Windsor is van dusdanige aard, en voert via familiaire banden eeuwen her, dat ik je daarom met nadruk wil wijzen op jouw teleurstellende reactie.

  Door de aderen van de Britse Koninklijke Familie stroomt trouwens Overijssels en Gelders bloed uit de nabije omgeving van Zwolle, met zelfs vertakkingen tot in het Zwolse.

 167. Bovenstaande heeft niks met arrogantie of elitarisme te maken, of dat ik van een hoger niveau zou zijn.
  Ik hecht geen waarde aan een eventueel verschil tussen hogere en lagere niveaus en vind het zelfs vaak verachtelijk als mensen menen van een hoger niveau, en daarmee beter, te zijn dan een ander.

  Wel hecht ik grote waarde aan mensen die hun horizon en kennis verbreden en verdiepen en dan vooral als zij daarbij de moeite nemen om anderen vooruit te helpen.

 168. Wel hecht ik grote waarde aan mensen die hun horizon en kennis verbreden en verdiepen en dan vooral als zij daarbij de moeite nemen om anderen vooruit te helpen.

  Dat laatste spreekt mij aan JJR!:)

 169. Bericht door Assendörper, op 6 augustus 2012 om 22:41

  Dat heeft niks met filosofie te maken JeanJaques. Dat heet gewoon levenservaring.

  Filosofie, m'n beste, is het overdenken van de ervaringen des levens.

 170. Bericht door Joppuh, op 7 augustus 2012 om 14:26

  Dat laatste spreekt mij aan JJR!

  Monsieur Joppuh.

  Uw muzikale presentjes spreken mij zeer aan, zoals eerder gememoreerd.

  De naam Roger Chapman deed mij direct een belletje rinkelen en weldra had ik gevonden waardoor ook al weer:

  http://www.youtube.com/watch?v=_euDhMDDRq4

  Helaas is de achternaam Chapman ernstig besmet geraakt.

 171. MARTINA = geweldige kerel! Voelt geen druk en blijft (oprecht…dus heel anders dan noem eens iemand, Mark Rutte) lachen!

  Op van de 100m (= veruit KONINGSNUMMER op elke O.S.) naar de 200m 😀

  GO MARTINA!

 172. Inderdaad JJR, dit is het bekendste nummer waar "Chappo" bijdraagt, maar ondat ik liever het wat minder bekende werk presenteer en daarbij de platgetreden paden probeer te vermijden meende ik er goed aan te doen andere, wat minder bekende pareltjes, onder de aandacht te brengen. Zelf vind ik zijn bescheiden hitje met Streetwalkers "Daddy Rolling Stone" een fijne cover in een dito uitvoering erg mooi.

  http://www.youtube.com/watch?v=CbQL3O0C5PA

 173. Monsieur Joppuh.

  Ik hoop dat u mij geen euvel duidt door het door mij gebezigde aanheffen met monsieur, maar op de originele Franse wijze uitgesproken klinkt dat als 'mesjeu sjoppuh' en dat klinkt weer als de achternaam van het uit een Franse vader en Poolse moeder geboren muzikale genie Chopin.

 174. Eens met Hugo Borst Zelfrelativering van Hugo Borst NU…"Ik vond mezelf steeds minder goed worden bij Studio Voetbal"………zouden meer mensen moeten doen.

  Welicht kan iemand Jan,Overkill,Mu overhalen tot een Zelfrelativering?

 175. Borst over Geval-Gijp: als je een sterke mening ventileert blijft het daar niet bij. Zeker niet op tv…..hmmm nu praat ie al snel weer over zichzelf >:(>:(>:(

 176. Joppuh, MOET toch nog weer ff over vrogger beginnen. Vrogger toen we eens bij Barend en van Dorp waren, wilde ik graag met Jan op de foto. TOEN vond ik em dus nog goed. De CaMu's heb ik altijd leuk gevonden. Hij ging opinies in de VK schrijven…..daar schreef ik al geen lieve woordjes meer over. Toen al (denk ik) vond ik hem een zwaar-overkillende selfkicker. ZEKER JAMMER! Lijkt me ook lastig het goede moment van uit the spotlights ZELF te bepalen. Hij zal ook wel van die meelopende slijmballen om hem heen hebben. Zonde de van de energie ff. Ja, met Borst heb ik meer, maar als ik 15:17 nalees: echt een verslagje van de radio…..is dat ook wel veelzeggend vind ik.

 177. Bericht door dick, op 7 augustus 2012 om 09:27

  Nou die Larry is gelukkig niet van mij. Zelfs onze kinderen zijn van zichzelf, maar Larry is een erg toffe gast.

  Kan ik hier uit concluderen dat die Larry je voormalige vriend/levenspartner was?
  En hebben jullie gezamenlijk kinderen?

  Of ben ik nu zelf slachtoffer aan het worden van te intensief internetgebruik en hollen mijn lees- en leervermogens achteruit?

 178. Tenminste het overwegen waard.

  TENTMUZIEK!

  Muziek in de Tent

  Op het moment dat ik dit schrijf komt de regen met bakken uit de hemel zetten. Zo was dat ook op zondag 8 juli j.l.
  Reden voor ons om het podium te verkleinen en het publiek in de tent te plaatsen. Dat kwam ook heel mooi uit, want Carmen Hovestad verzorgde een intiem concert in samenwerking met Micha Wink op piano, Dirk Schreuders op bas, Jan Gerritsen (onze oud-voorzitter!) op saxofoon en Bas Schouten op gitaar.
  Een mooie middag met prachtige franse chansons en pop- en easy listeningnummers.

  Hopelijk wordt het zondag 12 augustus a.s. beter weer. De voorspellingen lijken goed. We gaan dan luisteren naar Go!MMM.

 179. 🙂 Tuurlijk mag je dat concluderen Jean. Levenspartner zou idd ook kunnen, waarom niet? Nee, ik kende hem niet. Leerde hem via dit onvolprezen http://www.weblogzwolle.nl kennen. En daarna hebben we elkaar een paar keer live ontmoet.

  Wij (een andere levenspartner en ik) hebben wel samen kinderen ja.
  Jij (met iemand of iets)? Misschien zonder dat je het weet als zaaddonor of zo?

 180. De laatste conclusie, zou ook kunnen

  Of ben ik nu zelf slachtoffer aan het worden van te intensief internetgebruik en hollen mijn lees- en leervermogens achteruit?

  Bij nader inzien en met terugwerkende kracht vind ik je onderzoek TOCH bijzonder interessant vrees ik 😮

 181. Ep is pas als 6e >:( Hij gaat wel voor zijn moeilijkste oefening….dus voor GOUD….dat valt altijd te prijzen in een mens.

  Maar we gaan er hier niet op wachten. Laterrrrr

 182. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 7 augustus 2012 om 16:25
  Of ben ik nu zelf slachtoffer aan het worden van te intensief internetgebruik en hollen mijn lees- en leervermogens achteruit?

  De meeste geleerden lopen tegenwoordig vrij rond.
  Vroeger werden ze op gesloten, maar helaas het is te druk in de inrichtingen.:P:P:P