Berkum verslaat Alcides in oefenduel

Zwolle – Een nog lang niet compleet VV Berkum heeft in de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen op eigen terrein met 3-1 gewonnen van zondaghoofdklasser Alcides. De bezoekers uit Meppel gingen de rust in met een 0-1 voorsprong maar konden in de tweede helft niet voorkomen dat een steeds sterker spelend Berkum met de overwinning ging strijken.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar aanvankelijk redelijk in evenwicht, waarbij de eerste echte kans na ongeveer een kwartier voor de thuisclub was. Na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Jerrol Poot ging het schot van Frank Hoolsema echter via de keeper en de lat over en maar enkele minuten later was het wél raak aan de andere kant. De Berkum-verdediging werd vakkundig gefileerd door de Meppeler aanval en Melvin Veldhuis haalde vervolgens goed uit: 0-1. Hoewel Berkum daarna wat sterker in de wedstrijd kwam werd er tot het rustsignaal niet meer gescoord.

Na rust werd de Zwolse zaterdaghoofdklasser nog weer wat sterker en vooral in de laatste 20 minuten was de kaars bij Alcides zo’n beetje opgebrand. In de 59e minuut leverde Bart Pleijsier een steekpass af op collega-invaller Ricardo Kuijer en na diens lepe voorzet kon Youp Kok de 1-1 laten aantekenen. Een kwartier voor tijd kwam Berkum op voorsprong toen de jonge Kuijer opnieuw een uitstekende voorzet losliet en ditmaal was het Frank Hoolsema die op fraaie wijze voor de 2-1 zorgde.

Tien minuten voor tijd bezegelde Berkum het lot van de bezoekers door een prima combinatie tussen Jason Huisman, Frank Hoolsema en William Potkamp, waarbij de laatste doeltreffend afrondde en de 3-1 eindstand van deze sportieve wedstrijd op het scorebord bracht.

Artikel delen: