Engelse muziekstudenten op het Meander

Tijdens hun mid term break  maken 14 muziekstudenten uit Chichester (Zuid-Engeland) wel een heel speciaal reisje: ze gaan op bezoek bij het Meander College. Mede vanwege de Meander Bigband en het vak muziek op het Meander is het contact ontstaan. Van woensdag 30 mei tot zaterdag 2 juni zijn ze te gast in Zwolle met hun muziekdocenten Daf Hughes en Pete Sidwell.

De studenten staan op het punt af te studeren en hun National Certificate in Popular Music te behalen, dit is vergelijkbaar met de Nederlands Rockacademie. Zij komen naar Zwolle om samen met de leerlingen van het Meander en de Meander Bigband te musiceren, en om concerten te geven. Overdag ondersteunen zij de lessen Muziek en Engels op school. Daarnaast staan er optredens gepland in school en in de Zwolse binnenstad.

Op donderdag 31 mei wordt er om 17.00 uur opgetreden in Jazzy Jam (Nieuwe Markt). Op vrijdag om 17.00 uur in Het Vliegende Paard  (Voorstraat) en ’s avonds nogmaals in Jazzy Jam (21.00 uur). 

Bij de optredens in de binnenstad zal de band “Level Penny” centraal staan. De eigen nummers laten zich het beste omschrijven als melodische rock. De optredens van de studenten uit Chichester in de binnenstad zijn gratis toegankelijk.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer