Weerbaarheidstraining voor kinderen met autisme

Zwolle – HeelBreed en Autisme Sportief organiseren in navolging van de eerste succesvolle serie weerbaarheidstraining  Rots en Water wederom de weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen  met een autisme spectrum stoornis. Deze training  zal plaatsvinden van woensdag  19 september  2012 tot en met woensdag 12 december 2012.

rotswater.jpg
Symbolisch voor de laatste training is het doorslaan van een houten plankje, met hetgeen het kind wil bereiken. Eigen foto.

Rots & Water is een psycho-fysiek weerbaarheidprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Rots en water is een bekroond weerbaarheidsprogramma . Het is een in Nederland ontwikkeld programma en wordt inmiddels wereldwijd met groot succes onderwezen. Rots staat voor je eigen weg gaan, voor jezelf opkomen en jezelf beschermen. Water staat voor in verbinding staan met je omgeving, vriendschap en communicatie.

Voor wie

Deze training is zeer geschikt voor zowel jongeren die wat weerbaarder moeten worden, als ook voor jongeren die (te) snel tot actie overgaan. Een combinatie van beide soort leerlingen in één groep is zeer waardevol. Hoewel de training oorspronkelijk voor jongens is ontwikkeld, is de ervaring landelijk en over de grenzen van Nederland dat ook meisjes er veel profijt bij hebben. Met name in het vergroten van weerbaarheid en incassatie-vermogen. Uit ervaring is gebleken dat met name voor jongeren met een autisme spectrum stoornis dit een geschikte training is.

Doelstelling training

Doelstellingen van de training zijn: bewustwording van eigen emoties en energie, het uiten en leren kanaliseren van emoties en energie, omgaan met spanning en spannende situaties, eigen grenzen leren aanvoelen en aangeven en inzicht verwerven in andermans grenzen, het vergroten van de concentratieboog, fysiek en mentaal incasseringsvermogen vergroten, het eigen gedrag beter leren sturen met de begrippen rots en water. Het hoogtepunt voor veel kinderen is tijdens de laatste les het doorslaan van het houten plankje.

Start weerbaarheidstraining

Van woensdag 19 september 2012 tot en met woensdag 12 december 2012 organiseren HeelBreed en Autisme Sportief een weerbaarheidstraining . De pedagogische en didactisch geschoolde trainers van HeelBreed en Autisme Sportief gaan met de kinderen de weerbaarheidstraining Rots en Water doorlopen in 12 weken.

Tijdens de weerbaarheidstraining komen verschillende aspecten s aan de orde zoals: sterk staan, ademkracht, lichaamstaal, lichaamshouding, grenzen ervaren, grenzen aangeven, intuïtie, mentale kracht en fysieke kracht. 

Inschrijven.

De inschrijving voor de weerbaarheidstraining is geopend. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via a.broer@heelbreed.nl of info@autismesportief.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Arjan Broer a.broer@heelbreed.nl of Wilco Vouloninfo@autismesportief.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Absolute aanrader, deze training onderscheidt zich omdat je niet veel praat maar wel veel doet. Zodat je sterker in het leven komt te staan !
    Kom in beweging en meldt je aan 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.