Zorginstellingen ontwikkelen opleiding Neurorevalidatie

Zwolle – Bestuurders van zorginstellingen en Christelijke Hogeschool Windesheim ondertekenden op woensdag 11 juli een intentieverklaring  voor de gezamenlijke ontwikkeling en uitvoering van een opleiding Neurorevalidatie. De opleiding is bedoeld voor professionals in de zorg. In het najaar van 2012 start in Apeldoorn een pilotgroep met de nieuwe opleiding.

neurorev.jpg

Deze opleiding is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen t/m niveau 4 en 5 en andere disciplines in de neurorevalidatieketen, zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Participerende organisaties zijn ziekenhuizen, verzorg- en verpleeghuizen, revalidatiecentra en thuiszorgorganisaties. Jan Bouwmeester, bestuurder ViaReva: “Met dit gezamenlijk initiatief kan de zorg voor patiënten met neurologische problemen door de hele zorgketen heen volgens de nieuwste inzichten gegeven worden en beter op elkaar afgestemd worden. Dit zal de behandeling van de vaak complexe problematiek zeker ten goede komen”.

Organisatie door Windesheim

Windesheim zal de praktische organisatie ter hand nemen. Docenten van de deelnemende zorginstellingen verzorgen de lessen. De opleiding sluit aan bij landelijke opleidingsactiviteiten en voorschriften met betrekking tot Neurorevalidatie, zoals aangegeven door de Dutch Society of NeuroRehabilitation (DSNR). Voor de opleiding wordt accreditatie aangevraagd. In het najaar start een pilotgroep in de regio Apeldoorn, gevolgd door twee groepen in het voorjaar van 2013.

Namens de samenwerkende zorginstellingen ondertekenden de initiatiefnemers de heer drs. J. Bouwmeester, bestuurder ViaReva revalidatiegeneeskunde, de heer J. Liese, interim-bestuurder van De Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en namens het onderwijs de heer drs. J.W. Kromdijk, directeur domein Gezondheid en Welzijn van Windesheim.

Artikel delen:

Reageer