Opnieuw aandacht voor Zaak Karsten

Het landelijke opsporingsprogramma Avro’s Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 29 mei 2007 opnieuw aandacht aan de zaak ‘Janneman’ Karsten.  In het programma worden onder andere beelden vertoond van de aangetroffen omstandigheden op de woonboot en opnieuw vragen aan het publiek gesteld.

De uitzending van dinsdagavond op Nederland 1 begint om 21:00 uur ( = een afwijkende tijd) en wordt woensdagmiddag 30 mei aanstaande op Nederland 2 herhaald om 13:20 uur. Jan Popke Karsten (53) werd donderdag 15 maart jl. door familieleden dood aangetroffen op zijn woonboot in het Almelose Kanaal. Hij bleek door steekwonden en ernstig bloedverlies om het leven gekomen te zijn. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat vermoedelijk sprake is van twee daders. Op de woonboot van het slachtoffer bleef een rode baseballpet achter. Tot op heden is de eigenaar van deze pet niet achterhaald. Daarnaast bestaat nog steeds onduidelijkheid over het motief van zijn gewelddadige dood. De hoofdofficier van justitie in Zwolle heeft voor de informatie die leidt tot de aanhouding van de daders een beloning uitgeloofd van € 15.000,00.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het tv-programma ‘Opsporing verzocht’ heeft dinsdagavond zeven bruikbare tips opgeleverd over de moord op een woonbootbewoner in Zwolle.

    De tips gingen deels over personen, deels over het rode baseballpetje dat op de woonboot is gevonden. Het slachtoffer werd op 15 maart door familie dood gevonden op zijn boot. Hij was neergestoken. Uit sporenonderzoek is gebleken dat er vermoedelijk twee daders zijn. Op de boot lag een baseballpet, waarvan de eigenaar nog niet is gevonden. Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de daders.
    Bron: RTV oost


    Maak melding

Reageer