Feestelijke opening natuurspeelplek de Groene Bieste

Zwolle – Woensdag 18 juli a.s. is het dan zo ver! De natuurspeelplek de Groene Bieste aan de Kastanjestraat in Diezerpoort wordt officieel geopend. Deze prachtige speelplek is ontworpen en ingericht door de kinderen en hun ouders uit de wijk.

De groene Bieste is niet zomaar een speelplek in de wijk maar een natuurspeelplek waar kinderen hun energie en creativiteit kwijt kunnen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een aantal moeders uit de wijk heeft de Groene Bieste geadopteerd en gaat de locatie gebruiken als centrale plek voor activiteiten in de buurt die zij gaan ontwikkelen. Het programma van de opening start om 14.00 uur en duurt uiterlijk tot 16.00 uur. Een gezond hapje en drankje wordt verzorgt door de buurtbewoners en kinderen uit de buurt.

Gezondheid

Het ontwerp van de natuurspeelplek, de aanleg en het onderhoud is een project van Zwolle Gezonde Stad. Het uitgangspunt is dat een gezonde omgeving uitdaagt tot meer bewegen, zoals buitenspelen, en op deze wijze een bijdrage levert aan het bevorderen van de gezondheid van de Zwolse jeugd. Daarbij kent het project Speelnatuur ook andere positieve effecten. Zo draagt het bij aan de verbetering van de sociale contacten en sociale veiligheid in de wijk en de kwaliteit van de leefomgeving wordt vergoot.

Artikel delen:

Reageer