Zoekactie naar inbrekers in de Aa-landen

Zwolle – De politie is maandagvond rond 18.35 uur op zoek naar twee inbrekers. De twee wilden aan de Gein in de wijk Aa-landen hun slag slaan, maar werden daarbij overlopen. Er werd een Burgernet actie gestart waarbij 6381 deelnemers gealarmeerd werden.

bonus.jpg

De twee verdachten zijn weggelopen in de richting de Alm. Beide inbrekers dragen zwarte kleding, spijkerbroeken, ze dragen donkere jassen, een persoon heeft een bontkraag op zijn jas. Beiden hebben een Turks/Marokkaans uiterlijk. Heeft u informatie bel dan 0800-0011.

UPDATE: In de loop van de avond werd de Burgernet actie beëindigd. De inbrekers waren op dat moment nog steeds voortvluchtig. Bij aantreffen graag bellen naar 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 40
 1. UPDATE: In de loop van de avond werd de Burgernet actie beëindigd. De inbrekers waren op dat moment nog steeds voortvluchtig. Bij aantreffen graag bellen naar 0900-8844.

 2. Binnenland
  Onder niet-westerse allochtone jongeren in Nederland loopt de werkloosheid snel op. In het eerste kwartaal van 2011 zat 22 procent van deze jongeren zonder werk. In dezelfde periode van dit jaar is dat percentage gestegen naar 29 procent.

  Voor Marokkaanse jongeren ligt het percentage zelfs op 39 procent.

  Dat meldt Forum, het instituut voor multiculturele vraagstukken. Het instituut spreekt van een ??dramatische stijging?? en wil dat de politiek meer aandacht besteedt aan dit probleem. Allochtone jongeren zouden volgens Forum sneller werkloos raken omdat ze vaak tijdelijke contracten hebben.

 3. Zo klaar met die gasten! Als ze willen inbreken en stelen laat ze dat dan lekker bij soortgenoten doen! Ik hoop echt dat ze worden gepakt! En wat betreft de werkloosheid van die criminele gasten! Als ze een ww hebben per direct intrekken!

 4. En op het bericht van Geert W wil ik het volgende zeggen! Er zijn mensen zat die ondanks dat ze een ww hebben, partime of tijdelijk werkzaam zijn om weer toe te treden naar de arbeidsmarkt! Echter in deze gevallen zijn er ook teveel allochtonen jongeren die er de pet naar gooien! Dat ze te vaak een tijdelijk contract krijgen aangeboden klopt! Maar in bijna 7 van de 10 gevallen wordt het contract voortijdig ontbonden door de werknemer wegens falen of gedrag wat niet door de beugel kan! De mentaliteit van die jongeren past ook niet! Waarden en normen kennen ze niet omdat de ouders onwetend zijn hierover, en ze ook neit in nederlandse taal kunnen ondersteunen! Ik denk dat het tijd wordt dat de nederlandse regering eens gaat bezuinigen in allochten invoer en de uitkeringskosten van ze!

 5. Geert W. verteld sprookjes. Hij weet dat het laaggeschoolde- en minder sociale volk zijn sprookjes geloofd door jip en janneke taal te gebruiken en opruiende taal te uiten. Hij biedt geen oplossingen voor vraagstukken. Wel eens van ‘framing’ gehoord. Zal wel niet….. Laat je niet in de maling nemen!!

 6. Uit de reacties kan ik de volgende stelling concluderen; Als er geen allachtonen in Nederland zijn dan wordt er niet meer ingebroken.

  Sja, geef het volk een stok en ze beginnen vanzelf te slaan.

 7. @ Zwo-038 en wie zijn dat precies de soortgenoten? Ik geloof dat we toch echt allemaal van het zelfde ‘soort’ zijn.

 8. Wat een steletje domme zijn het er tocht die hier hun reacties plaatsen Door dat soort mensne die nog niet eens weten wie wat precies krijg je situaties die ertoe leiden dat er grote problemen ontstaan tussen de mensen
  Ik zou zeggen denk eerst goed voor je wat zegt

 9. zwo-038 zei: Maar in bijna 7 van de 10 gevallen

  58% van de onderzoekcijfers wordt ter plekke verzonnen.

  Gaarne een onderzoek waarin deze cijfers staan aub!

 10. Inderdaad reuze gevaarlijk die lynchmentaliteit. Ik ben blij dat de zwo-038’ers niet aan de macht zijn samen met Geert W. Als mijn buurman dan iets aan mij zag wat hem niet aanstond, kon het wel eens mijn laatste dag wezen…
  Vooral als ik ook nog iets te lang in de zon had gelegen en een te bruin beukenhouten hoofd had! Dan was het helemaal uitkijken geblazen, misschien een boerka omdoen tot ik weer veilig ‘wit’ was.
  O, nee, dat kan dan ook niet. Ik zei al… reuze gevaarlijk!

 11. Triest al die xenofobe reacties hier, triest volk wat niet verder kijkt dan hun neus lang is….Ik ben wel blij met onze multiculturele samenleving, omdat er meer goed dan fout gaat.

 12. Pffff , elke dag mee te maken, niks mis mee. Allemaal gejank zonder constructieve oplossing. Ohja, allemaal het land uit! En Nederland de EU uit! Hahahaha, misschien dat henkie Ruitenberg nog wat slims hier over kan zeggen.

  De regering moet echter wel het probleem erkennen en efficiente maatregelen treffen. En dan als burger dit kritisch blijven volgen ipv mee te gaan in de haat/angst zaaierij waarmee ze hun eigen falen elke keer weer verdoezelen. Zwaardere straffen werken niet, ik vind dat de problemen al vanaf de basisschool in kaart gebracht moeten zijn en dat de zorg minder vrijblijvend moet zijn. En als je god nu allah god buddha of tiesto heet zal daar geen verschil in mogen maken.

 13. Fredje, ik weet waar ik over praat, jij duidelijk niet. Je gelooft blind wat die geblondeerde droeftoeter uit Limburg allemaal roept. Feitelijk klopt er van zijn beweringen helemaal niets als je logisch nadenkt. Ik werk met veel allochtone collega’s. Goed geschoold, hard werkend en nooit klachten, zij schamen zich voor wat sommige jongeren van Marokkaanse komaf allemaal doen, maar tegelijkertijd lachen ze ook keihard om alles wat Wilders zegt. Ik begin dat ook maar te doen, want het is allemaal compromisloze onzin die hij uitkraamt. Ik hoop dat de PVV wordt weggevaagd op 12 september, niet de moslims, maar zij zijn het grootste gevaar voor onze samenleving. Dat jij dat niet gelooft is jouw zaak, maar de PVV is voor niemand goed!

 14. Waar lees jij dat ik het over allochtonen of Geert Wilders heb fijne stadshagenees. Laat je toch niet zo gaan man.

  Ik heb het over een slag volk, of dat nou aut- of allochtonen zijn, maakt me geen fluit uit. Feit blijft overigens wel, zoals in het nieuws te horen was, dat voornamelijk de allochtone jongeren te beroerd zijn om te werken.
  En sjah, die moeten toch ook een aanvulling op hun uitkering hebben…….

 15. Fredje, die zin heb ik uiteraard gelezen. Doet echter niets af aan mijn reactie.

  Ik heb namelijk alleen gehoord dat het werkloosheidspercentage onder allochtonen hoger is dan onder autochtonen. Niet dat allochtonen “te beroerd” zijn om te werken.

 16. Moeilijk moeilijk dit, helemaal omdat er grote groepen allochtonen zijn die juist wel goed integreren en zich goed aan kunnen passen. Neem als voorbeeld de Turken, zeer weinig hinder van, kunnen zich goed aanpassen en menig Turk die ik spreek zegt zelf last te hebben van de Marokkaanse medelanders en hun imago.
  Arbeidsethiek, vriendelijkheid, humor, zelfreflectie en respect kom je bij veel Turkse Nederlanders tegen en wat dat betreft hebben ze een enorme voorsprong op Marokkaanse Nederlanders.
  Chinezen: ook zeer harde werkers, bescheiden, respectvol en de negativiteit in die kringen blijft verborgen voor de buitenwereld, alles blijft daar intern. Dit bevordert ook integratie.
  De Marokkaanse Nedelanders (plus de daaruit volgende generaties) hebben het moeilijker hier, mede door hun achtergronden.
  Wij zeggen vaak “waar een wil is is een weg”, maar voor velen van hen ligt dit anders, door het ontbreken van een coöperatieve instelling, collegialiteit, opleiding, wilskracht, motivatie, opvoeding, taalbeheersing, goede sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen en basiscompetenties.
  Het openstaan voor kritiek, het eenzijdig eisen van respect, het veelal weigeren om te voldoen aan de eisen wat betreft bedrijfskleding en de verminderde discipline wat betreft arbeidsuren en op tijd zijn zijn dan factoren die zelfs minder doorslaggevend blijken in dit probleem.

  Deze reactie kwam ik vanmorgen tegen op een blog, slaat wat mij betreft de spijker op de kop:

  Ze hebben het ook zelf in de hand. Een jongeman met Marokkaanse ouders of grootouders die in Nederland geboren en getogen is. Maar toch met dat debiele zoemende accent praat (geen onzijdige lidwoorden of voornaamwoorden, geen s maar z). een bomberjack met bontkraag draagt. Zo’n opgeschoren kapsel heeft… Die kan nog zo slim zijn, maar is bij voorbaat kansloos. Als hij besluit om zich met dat tuig te identificeren, dan moet ie ook niet huilen.
  Ooit een Marokkaanse metalhead gezien? Of goth?
  Weet je wat ik zo af en toe wel tegenkom? Een jongeman (met Marokkaanse voorouders) die zich normaal kleedt en kapt. Ook normaal ABN praat. En weet je wat dan opvalt? Hij wordt direct gerespecteerd en geaccepteerd.
  Moraal van het verhaal: ze hebben het zelf in de hand. De doorsnee autochtoon heeft echt geen vooroordeel meer dat is gebaseerd op een huidskleur. Wij hebben echter wel degelijk een vooroordeel dat is gebaseerd op negatieve ervaringen die wij in relatie brengen met scootertuig. En dat is helaas geen vooroordeel, maar meestal ook een gefundeerd oordeel.
  En weet je wat nou het mooiste van dit alles is? Er zijn tegenwoordig ook autochtoonse Hollandse jongens van afkomst van kaas en molens die zich (vanwege stoer of zo) identificeren met tuig. Zij kleden zich identiek, lullen met hetzelfde debiele spraakgebrek en genieten dezelfde behandeling: ook die hebben geen werk, want geen of geschonden vertrouwen.

  Dit lijkt me dus een heel groot probleem waar niet direct een oplossing voor is. Zeker geen oplossing als “het land uit” – dat vind ik nergens op slaan. Ik denk dat er veel meer te bereiken is met individuele begeleiding van de ouders en familiehoofden van de grotere Marokkaanse families, zodat de basisbegrippen van onze samenleving er net zo hard kunnen worden ingedrilld als hun eigen leer uit hun cultuur.
  Te beginnen bij het respect voor vrouwen, het overboord zetten van eigen trots, het leren af te blijven van andermans spullen en het leren om het grijze gebied te ontdekken tussen zwart en wit – wat hopelijk zal resulteren in het hebben van een minder kort lontje.
  Maar dat zal een utopie zijn… want wie kan dat soort intensieve individuele begeleiding bieden? 😮

 17. de begeleiding zal zowel individueel als in groepsverband moeten gebeuren en dan wel in het gezin. In een ander topic hebben ze het over MST. Multi systeem therapie. Een bewezen therapie die werkt maar erg duur is. het hele systeem van de jongere wordt behandelt. Dat heeft ook de meeste kans van slagen. Individuele trajecten zijn leuk, maar als je omgeving niet verandert dan is het lastig volhouden.

 18. @Hans van Eijsden. Ik weet niet of ik het goed lees, maar wil je echt de Marokkaanse gemeenschap heropvoeden naar Nederlands evenbeeld en zijn die eigenschappen die je noemt onderdeel van de Marokkaanse cultuur volgens jou? Of heb je het alleen over de ontspoorde Marokkaanse jongens?

 19. Bericht door Dame, op 17 juli 2012 om 18:20
  @Hans van Eijsden. Ik weet niet of ik het goed lees, maar wil je echt de Marokkaanse gemeenschap heropvoeden naar Nederlands evenbeeld

  Dat zou ik persoonlijk de ultieme vorm van integratie vinden ja 🙂

  zijn die eigenschappen die je noemt onderdeel van de Marokkaanse cultuur volgens jou?

  Deze eigenschappen zijn relatief, en alleen ter vergelijking met de oorspronkelijk-Nederlandse cultuur. Ons vallen die eigenschappen op, Marokkanen vallen juist onze eigenschappen op, voor hen zijn de eigen eigenschappen normaal.

  Of heb je het alleen over de ontspoorde Marokkaanse jongens?

  Ik heb het over de authentieke relatieve culturele gewoontes van alle Marokkaanse mannen, zoals ik vrijwel wekelijks verhalen te horen krijg van diverse (vaak beter geïntegreerde) Marokkaanse vrouwen (vanwege mijn fotowerk).
  Op die manier denk ik dat ik uit eerste hand een beter beeld kan vormen van de problematiek, althans, ik doe mijn best.

 20. @ Zwo-038 en wie zijn dat precies de soortgenoten? Ik geloof dat we toch echt allemaal van het zelfde ‘soort’ zijn.

  Wil jij mij niet vergelijken met criminele volk!
  Ik ben een hardwerkende Nederlandse man!

  Wat een steletje domme zijn het er tocht die hier hun reacties plaatsen Door dat soort mensne die nog niet eens weten wie wat precies krijg je situaties die ertoe leiden dat er grote problemen ontstaan tussen de mensen
  Ik zou zeggen denk eerst goed voor je wat zegt

  Doe ik altijd met mijn recht op vrijheid van mening uiting! Trouwens over laag opgeleid volk gesproken! Nooit een cursus of basis opleiding Nederlands genoten of gevolgd?

  zwo-038 zei: Maar in bijna 7 van de 10 gevallen

  58% van de onderzoekcijfers wordt ter plekke verzonnen.

  Gaarne een onderzoek waarin deze cijfers staan aub!

  Sla de kranten open en doe je huiswerk eens goed!
  Kijk het nieuws en je weet waar over het gaat!

  Laten we erover ophouden. Zoveel aandacht is precies wat die beweging wil.

  Oh nee hoor, het leeft onder bijna elke Nederlander alleen durft men er nog voor uit te komen!!!
  Ik wel, en dat zal zo blijven!

  En voor al die andere mensen met hun zogenaamde verdraagzame meningen! Nederland is mijn en ons land! Laat dit zo blijven zonder invloed van al die rotte appels

 21. @zwo-038 ik hou het nieuws in de gaten, het is 1 op de 10. Heel ander getal!

  @Hans wat jij wil is geen integratie, maar assimilatie. Groot verschil.

 22. @Hans wat jij wil is geen integratie, maar assimilatie. Groot verschil.

  Japser, mag ik dan wel het onderscheid maken tussen “totale assimilatie” en “gedeeltelijke assimilatie”?

  Totale assimilatie is, aldus de formele definitie, een dusdanig verregaande assimilatie dat alle uiterlijke verschillen (met uitzondering van huidskleur e.d.) verdwijnen. De totaal of volledig geassimileerde immigrant gebruikt dan onder meer de taal van zijn migratieland als thuistaal, en niet meer de taal van zijn land van afkomst (of dat van zijn ouders or grootouders); zijn kledij en (de meeste) eetgewoonten zijn dan eveneens geassimileerd.

  Bij gedeeltelijke assimilatie behoudt de immigrant of zijn nakomeling in hoge mate de cultuur van het land van afkomst, maar beheerst hij of zij de taal van het migratieland en kent en respecteert hij de daar geldige wettelijke en de belangrijkste feitelijke regels die de volwassen inwoners van dat land kennen en respecteren.
  Deze laatste vorm ligt inhoudelijk echter dicht bij wat velen inburgering of integratie noemen.

  Met beide vormen van assimilatie lijkt mij weinig mis, eerlijk gezegd. 🙂

Reageer