Cem bedenkt Syntus informatiebalie op station Zwolle

Zwolle – De 11-jarige Cem Kalsbeek wint de vakjury prijs met zijn idee om een Syntus informatiebalie op het station van Zwolle te plaatsen. Hiermee is hij de winnaar van de voorjaarseditie van Reiziger aan het Stuur 2012. Het idee is goed uit te voeren en volgens de vakjury geeft dit aan dat er een grote behoefte aan informatie is over het gebruik van het openbaar vervoer.

De vakjury, bestaande uit experts op het gebied van openbaar vervoer, had het niet makkelijk. Het was een nek- aan-nek race tussen de Syntus informatiebalie en het ingediende idee om lijnbus 83, (van Dedemsvaart naar Zwolle), nu voornamelijk een scholieren/forenzen bus, om te zetten naar een reguliere bus door deze buiten de spits om het uur te laten rijden. Dit idee was niet meer te realiseren voor de dienstregeling van 2013 maar wordt meegenomen in de afweging voor de dienstregeling voor 2014. Het winnende idee, een fysiek informatiepunt gaat wel tegen de stroom in. Enkele jaren geleden werden de fysieke verkooppunten gesloten en verviel daarmee ook het informatiepunt. Gezien de hoeveelheid ingediende ideeën blijkt er een grote informatiebehoefte te zijn over het OV. Daarom heeft de vakjury het voorstel gedaan om te kijken naar de mogelijkheden om een informatiepunt te maken waar informatie kan worden gekregen over bus, trein en regiotaxi.

Naast de vakjury prijs is er ook een publieksprijs. De publieksprijs gaat naar de inzender met de meeste stemmen via de website. Met 474 stemmen is dit het idee van Harm Roetert uit Diepenveen geworden. Het is de wens om Diepenveen te voorzien van een stadsdienst, zodat Diepenveen op werkdagen vaker per uur en ook op zondag met de bus bereikbaar is.

Daarnaast worden alle inzenders uitgenodigd om eind september samen met experts na te denken over de uitvoerbaarheid van 5 door de vakjury geselecteerde ideeën, waaronder het idee voor Diepenveen.

Vanaf 19 april 2012 zijn er maar liefst 63 wensen ingediend. In totaal is hierop 1421 keer gestemd.

Aan de realisatie van een groot aantal wensen wordt inmiddels gewerkt. Hierbij kan worden gedacht aan aanpassing van procedures, techniek en dienstregeling waardoor de dienstverlening nog beter aansluit bij de klantwensen.

De provincie Overijssel en Syntus blijven zoeken naar goede ideeën die het openbaar vervoer in de regio kunnen verbeteren. Dit doen ze onder de naam Reiziger aan het stuur. Op de speciale website www.reizigeraanhetstuur.nl kan iedereen, reizigers en inwoners van Overijssel, zijn idee of wens indienen. Vervolgens kan iedereen direct stemmen op de ingediende ideeën. Eind april 2013 sluit de inschrijving en wordt er weer een winnaar bekend.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Goed van Cem!! Waarom sturen jullie weblogzwolle niet zelf een foto? Vanavond al te zien dan 😉 Volgens mij doen ze daar niet moeilijk over.


    ⚠️ Meld

  2. heel goed gedaan, want het gemis van een informatiepunt waar je direct een antwoord op een vraag kunt krijgen is er voor heel veel reizigers. Zo wordt de drempel om met het OV te gaan ook weer kleiner, want je kunt ergens met je vragen terecht.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.