Zwembadsloffen van spijkerstof

Zwolle – De Zwolse Nelly Visser heeft een bijzondere en effectieve toepassing voor bezoekers van indoor zwembaden ontdekt. Ze bedacht beschermhoesjes voor schoeisel van spijkerstof. Het idee blijkt dermate goed aan te slaan, dat Visser ze wil verkopen voor een goed doel.

jeanydenim.jpg

Visser: "Toen mijn zoon zijn A diploma zwemlessen ging volgen, raakte ik bekend met de blauwe plastic slofjes die om je schoenen moeten voor de hygiëne binnen het zwembad. Maar telkens gingen ze kapot en bovendien waren ze erg glad. Het idee ontsproot om een paar slofjes te maken uit een oude spijkerbroek van mijn zoon. Het bleek dat veel mensen die ze zagen enthousiast werden. Toen mijn zoon begin dit jaar voor B naar zwemles ging, kwamen dezelfde reacties weer. Aangezien mijn man en ik vorig jaar een stichting hebben opgezet waarmee we op dit moment twee projecten steunen (in Chili en Kenia) ben ik naar Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle (Sezz) gestapt met het idee hier misschien wat slofjes voor te mogen gaan verkopen." Sezz, Rob Spierenburg, heeft het idee vol enthousiasme omarmt en samen met marketingbureau Sproetjeswerk (uit Zwolle) is er een marketing concept gemaakt en zijn er displays, kaartjes, posters enz. enz. gemaakt. Veel sponsoren hebben belangeloos hun producten geleverd. De opbrengst van de Jeany's (dit is de productnaam) gaat volledig naar de twee projecten die onze stichting HelpTeamWork steunt.

In september gaat de verkoop van de Jeany's van start bij de zwembaden van de Sezz in Zwolle. Er is enthousiasme om uit te breiden naar meer zwembaden maar het  ontbreekt de initiatiefneemster aan de mankracht om zoveel Jeany's te maken. Daarom is ze op zoek naar bijv. (welzijns)organisaties en instellingen die mee helpen in het produceren van de Jeany's en mensen die mee willen helpen e.e.a. te organiseren en te coördineren.

Bij het Hanzebad en het AA-bad in Zwolle is gestart met het inzamelen van spijkerbroeken. Ook uw afgedankte spijkerbroek is meer dan welkom!!

Over de projecten is meer te lezen op onze website: www.helpteamwork.nl

Artikel delen:
Reacties 5
  1. @Admin: kan er ook een foto van dit schoeisel geplaatst worden bij dit artikel? Ik ben ook razend benieuwd hoe dit kan werken!

Reageer