Knap gelijkspel van Berkum bij topklasser Excelsior ’31

Zwolle – VV Berkum heeft in een oefenduel bij topklasser Excelsior ’31 in Rijssen een verdienstelijke 2-2 remise uit het vuur gesleept. De sterk counterende Zwollenaren kwamen twee keer op voorsprong en Excelsior had tot twee keer toe een penalty nodig om dat recht te trekken.

Berkum kwam al na een minuut of vijf op voorsprong toen Frank Hoolsema de bal oppikte en met een fraaie pass Chris van der Meulen op pad stuurde. Die omspeelde de Rijssense doelman vakkundig en bracht de Zwolse hoofdklasser zo op een snelle en verrassende 0-1. Daar kon Berkum echter niet lang van genieten want al enkele minuten later was het gelijk. Doelman Mathijs Bouwhuis had een onreglementaire actie nodig om zijn tegenstander af te stoppen en de daarop volgende strafschop werd onhoudbaar ingeschoten door Andreas David: 1-1.

Excelsior was de hele eerste helft het meest op de helft van de tegenstander te vinden maar creëerde weinig echte kansen, terwijl Berkum gevaarlijk bleef in de omschakeling. Dat werd vlak voor rust beloond toen Yassine Assa vanaf het middenveld met een lange pass William Potkamp bereikte. Diens diagonale inzet betekende dat de Zwollenaren met een 1-2 voorsprong de rust in gingen.

Vrijwel direct na de hervatting vond scheidsrechter Wassink uit Enter dat een actie in het strafschopgebied van Berkum-verdediger Dirk Muis opnieuw een penalty waard was en ditmaal was het Marco Aydin die de Rijssense thuisclub op gelijke hoogte bracht: 2-2. Hoewel Aydin daarna nog een keer op de paal schoot wist Excelsior de bezoekers niet echt meer in de problemen te brengen zodat het bij die stand bleef. Na het met 3-1 gewonnen oefenduel tegen Alcides kon Berkum opnieuw terugkijken op een wedstrijd waarin bij vlagen prima werd gespeeld en ook de nieuwe spelers weer goed voor de dag kwamen.

Artikel delen: