Verkeersregelaars bij busstation Zwolle

Zwolle – Er komen verkeersregelaars voor het busstation en het kruispunt Stationsweg-Burgemeester van Roijensingel (zie tekening: red.) wordt heringericht. Dat zijn de twee maatregelen die genomen worden op basis van de evaluatie van de pilot naar mogelijke oplossingen om de doorstroom van bussen op de route van stationbinnenstad te verbeteren.

plan_station-zwolle.jpg

Een goed bereikbare binnenstad en dus ook een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer is voor Zwolle van groot belang. De Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle werken samen aan oplossingen voor de grootste knelpunten. In 2011 is vanuit het project ‘In de ban van de Ring’ een pilot gestart voor de verbetering van de doorstroming van bussen op de route station-binnenstad. In de pilot zijn op verschillende plekken tussen station en binnenstad verkeersregelaars ingezet. Bij de evaluatie van de proef is gekeken naar de doorstroming van het openbaar vervoer, de veiligheid van voetgangers en de doorstroming van het auto- en fietsverkeer. Wethouder Rene de Heer: “De pilot heeft ons veel nieuwe inzichten opgeleverd. De vernieuwende manier van werken met pilots is door de betrokken partijen en gebruikers positief ontvangen. Nu is het moment om te vertellen hoe het vervolg eruit komt te zien. De focus komt te liggen op die maatregelen die het meest effect hebben om de doorstroming en verkeersveiligheid van het openbaar vervoer op de korte termijn te verbeteren.”

Inzet verkeersregelaars en gastheren/-vrouwen

De inzet van verkeersregelaars bij de voetgangersoversteekplaats bij het Stationsplein biedt uit verkeersveiligheidsoogpunt voor de voetgangers én de doorstroming van de bussen de beste oplossing. Op momenten dat de bussen vanaf het stad- en streekbusstation wegrijden, geven de verkeersregelaars ook prioriteit aan de bussen boven het overige verkeer. Duidelijkheid in de voorrang komt de verkeersveiligheid ten goede. De verkeersregelaars worden ingezet in de spits op werkdagen (buiten de schoolvakanties).

Ook op het heringerichte kruispunt Stationsweg-Burgemeester van Roijensingel zullen op piekmomenten verkeersregelaars worden ingezet. Hun inzet is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie. Om bezoekers en inwoners gemakkelijk en gastvrij naar het stadshart te kunnen leiden, zullen ook gastheren/-vrouwen worden ingezet.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mogen ze wel goed werk doen, die Bussen kunnen best in de rij gaat staan en netjes voorrang verlenen zoals ze vaak niet doen. Als daar een aparte busbaan komt weet ik het ook niet meer…


  ⚠️ Meld

 2. Niet te geloven, dat die bussen alle voorrang krijgen, hiervoor ben je toch niet Burger van Zwolle. Beschamend dit echt!


  ⚠️ Meld

 3. buschauffeurs zijn automobilisten van het ergste soort, en meestal ronduit asociaal. Misschien is het een idee dat de politie eens een gerichte controle uitvoert op deze gevaren op de weg!
  (enkele uitzonderingen daargelaten)


  ⚠️ Meld

 4. Altijd maar de buschauffeurs de schuld geven. De automobilisten zijn juist de grootste asocialen in het verkeer. Als een bus weg wil rijden bij een halte en hij geeft hiervoor richting aan dan heeft deze nog altijd voorrang in de bebouwde kom maar de meeste asoautomobilisten rijden gewoon door. Deze mensen zouden eens een paar theorielessen moeten volgen hoe het ook al weer moet in het verkeer. Want dat weten de meesten niet meer. Dus hou op met buschauffeurs altijd de schuld te geven


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.