Geef je zomer een Upgrade!

Zwolle – De zomer kan wel wat positiviteit gebruiken! In ieder geval, dat vindt Lidewij Disbergen, van regiokantoor “Jong in de Wereld”: “Voor veel jongeren is de zomervakantie begonnen, maar wat moet je met dit weer? Hoog tijd dat de zomer een Upgrade krijgt!”

upgraders20in20actie.jpg

Een Upgrade is een opvallende actie voor een betere wereld en is altijd positief. Organiseer bijvoorbeeld een waterfeestje bij het waterpunt in je stad of zorg voor Fairtrade snacks, bier of condooms op een festival.  De acties worden uitgevoerd door groepjes van ca. 12 jongeren, in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Een actie kan binnen 1 dag bedacht en uitgevoerd worden, maar kan ook verspreidt over meerdere dagen lopen. Regiokantoor “Jong in de Wereld” zorgt voor begeleiding en een klein activiteitenbudget. “De uitdaging voor deze zomer is om te zorgen voor de meest spectaculaire Upgrade ooit”, aldus Disbergen.

Wil jij met je vriendengroep, introductiegroep, studentenvereniging of andere jongerengroep zorgen voor een zomer om nooit te vergeten? Meldt je dan nu aan bij info@jongindewereld.nl, of bel: 06-37347966.

Campagne Upgraden.nu

De acties worden uitgevoerd in het kader van de landelijke campagne Upgraden.nu. Upgraders zijn jongeren die zichtbare, positieve acties uitvoeren voor een betere wereld. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal www.upgraden.nu wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land.

De campagne Upgraden is onderdeel van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht, een vierjarig programma dat wordt uitgevoerd door COS, Tûmba en NJR. In de provincie Overijssel wordt het programma uitgevoerd door COS regiokantoor “Jong in de Wereld”.

Artikel delen: