12 KIDS op voor hun zwemdiploma

Zwolle – Woensdag 18 juli stijgt de spanning in het zwembad van de CALO van hogeschool Windesheim. Twaalf kinderen van KIDS Zwolle gaan dan afzemmen! Een bijzondere prestatie, als je weet dat deze kinderen niet op gewone zwemles kunnen, vanwege een lichamelijke beperking, chronische ziekte, motorische achterstand of een verstandelijke beperking. Bij Kidsclub kunnen ze op zwemles en een zwemdiploma halen. Net als hun leeftijdsgenootjes.

KIDSzwemmen is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar die niet terecht kunnen bij reguliere zwemlessen, vanwege lichamelijke beperking, gedrags-, leer- of ontwikkelingsproblemen of andere beperkingen die extra aandacht vragen. Belangrijk binnen KIDSzwemmen is dat kinderen op een ontspannen manier en spelenderwijs leren zwemmen. Er wordt hierbij rekening gehouden met de mogelijkheden en wensen van het kind. Alle kinderen krijgen een vaste lesgever toegewezen, die het kind, indien mogelijk, tot het KIDS-diploma en/of zwem ABC begeleid. Binnen het KIDSzwemmen krijgen de kinderen individueel of in kleine groepjes les. Voor meer informatie: www.kidszwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Er wordt in het Therapiebad al jaren afgezwommen met kinderen en volwassenen met een beperking dus zo bijzonder is dit niet, zelfs kinderen die ledematen missen of zwaar geestelijk beperkt zijn zwemmen daar af, ook daar zwemmen ze in kleine groepen vaak zelfs 1 op 1 en altijd met dezelfde lesgever, dit gebeurde al toen ze nog op de Turfmarkt (Stilobad) zaten.

Reageer