Ikea Zwolle weer een stap dichterbij

Zwolle – De realisatie van IKEA Zwolle op bedrijventerrein Hessenpoort is weer een stap dichterbij. De koopovereenkomst van de bouwgrond werd vandaag op de bouwlocatie ondertekend door René de Heer – wethouder Verkeer, Economie en Vastgoed namens gemeente Zwolle – en Johannes Ferber – Property & Expansion Manager IKEA Nederland. IKEA Zwolle wordt als eerste IKEA vestiging in Nederland gebouwd volgens een compleet nieuw winkelconcept. Zo speelt duurzaamheid een nog belangrijkere rol.

18-07-2012_persbijeenkomst_nieuwbouw_ikea_zwolle_05.jpg

De ambitie van IKEA Zwolle is om de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland te worden. Dit wordt gerealiseerd door middel van verschillende innovatieve duurzame oplossingen. Zo gaat de vestiging gebruikmaken van grondwater voor warmte- en koudeopslag en het terugwinnen van warmte. Ook komen er zonnepanelen en windmolens op het dak voor het opwekken van hernieuwbare energie. IKEA Zwolle wordt hierin gesteund door de provincie Overijssel. IKEA Nederland investeert 50 miljoen euro in de bouw van IKEA Zwolle.

18-07-2012_persbijeenkomst_nieuwbouw_ikea_zwolle_02.jpg

18-07-2012_persbijeenkomst_nieuwbouw_ikea_zwolle_03.jpg

18-07-2012_persbijeenkomst_nieuwbouw_ikea_zwolle_04.jpg

Via Lees verder meer nieuws…

Bij de bouw betrekt IKEA zoveel mogelijk het lokale bedrijfsleven. “De werkzaamheden worden bijvoorbeeld in kleinere eenheden uitbesteed om ook lokale en regionale ondernemingen de kans te geven voor het verkrijgen van opdrachten. Ook na de opening zullen we voor zaken als bewaking en schoonmaak bedrijven in de omgeving benaderen”, aldus Johannes Ferber, Property & Expansion Manager IKEA Nederland. “We kijken er erg naar uit om in nauwe samenwerking met IKEA Zwolle en de lokale gemeenschap het meest duurzame grootschalige woonwarenhuis van Nederland te realiseren.”

Werkgelegenheid

René de Heer – wethouder Verkeer, Economie en Vastgoed namens gemeente Zwolle – is erg blij met de komst van de nieuwe vestiging: “De komst van IKEA Zwolle draagt bij aan de verbetering van het lokale winkelaanbod, de verruiming van de werkgelegenheid en het vergroten van de aantrekkingskracht van Zwolle. Zo levert de winkel meteen al ongeveer 350 directe banen op.”
Als alles volgens plan verloopt start de bouw van IKEA Zwolle in het voorjaar van 2013.

Over IKEA

IKEA is in 1943 door Ingvar Kamprad als eenmanszaak in Zweden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldonderneming. Op dit moment zijn er 333 IKEA woonwarenhuizen in 44 landen. IKEA biedt functionele en mooi ontworpen meubels en woonaccessoires tegen lage prijzen, zodat de meeste mensen ze kunnen betalen. IKEA maakt in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van milieuvriendelijke mogelijkheden en ondersteunt op structurele basis initiatieven die goed zijn voor bijvoorbeeld kinderen en het milieu. In Nederland heeft IKEA 12 vestigingen: in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht.

Artikel delen:
Reacties 16
  1. Poe, vanuit Assendorp naar van der Valk gefietst. Heb DE presentatie net gemist helaas, maar zal er vast nog een keer geweest zijn, maar met een kleintje kon ik daar niet op wachten 😉 Waren wat algemene tekeningen. Tekening van de nieuwe weg vond ik interessant. Ben erg blij met de komst van Ikea naar Zwolle 🙂 Lekker shoppen 🙂

  2. Als duurzaamheid het doel is, moet je die tent niet bouwen. Het gaat nu vooral om werkgelegenheid en consuMEREN. Dat gaat niet goed samen met duurzaam. Zeg dat dan!

  3. @Tsja: Helemaal eens. Dat grasveld waar ze nu op zitten ziet er veel duurzamer uit.

    Het ding wordt dicht bij een snelweg gebouwd en ver weg van iedere vorm van openbaar vervoer, zodat je het pand lekker “duurzaam” met je auto (+ aanhanger) kunt bereiken. En zo’n windmolentje op het dak helpt dan wel weinig, maar het staat wel lekker milieuvriendelijk.

Reageer