Openluchtbad Zwolle woensdag open

Zwolle – Na een lange periode van renovatie gaat het Openluchtbad Zwolle aan de Ceintuurbaan woensdag 25 juli 2012 open! Dat maakte voorzitter Van Noort woensdag bekend. Het bekende buitenbad zou aanvankelijk zaterdag 22 juli open gaan, maar die datum werd niet gehaald. De nieuwbouw en renovatie is bijna voltooid, maar nieuwe grasplaggen moeten nog goed hechten. Het effectief verwijderen van bouwresten vergt droge trottoirs. Een alles heeft nog een paar droge dagen nodig voordat het Openluchtbad open kan gaan. Een schone bodem en een goede kwaliteit heeft bij dit alles hoge prioriteit.

oz_5.jpg

Het Zwolse Openluchtbad is sinds 1994 rijksmonument. Om het bad te kunnen blijven exploiteren is de ‘Vereniging Openluchtbad Zwolle’ opgericht. Zij heeft in 1992 na overleg met de gemeente en voorzien van een gedegen exploitatieplan het Openluchtbad volledig overgenomen. De vereniging weet het bad al 17 jaar te exploiteren door de inzet van vrijwilligers. Iedereen kan lid worden van de Vereniging. Tegelijkertijd verplicht men zich tot een aantal uren vrijwilligerswerk per seizoen. Dat deze formule werkt, blijkt uit het feit dat de vereniging rond de 5500 leden telt. Het bad heeft ruimschoots bewezen in een behoefte te voorzien. Afhankelijk van een goede of slechte zomer passeren er jaarlijks tussen de 60.000 tot 90.000 bezoekers de poort van het zwembad.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ik ben vanaf het 2e jaar dat het openluchtbad weer open was lid geweest. Wij hebben er de afgelopen 18 jaar met veel plezier gezwommen.
  Dit is het eerste jaar dat ik geen abbonnement meer heb. Hoop dat er nog een open dag gaat komen, kom ik zeker even kijken. Hoop voor alle leden van OLB, dat door deze renovatie het openluchtbad weer vele jaren mee kan.

 2. Jammer maar wel begrijpelijk dat je vrijwilligers werk moet doen. Helaas weerhoud mij dat om lid te worden. Echt balen want ik heb fijne herinneringen aan het bad van toen ik nog een kind was. Zou graag mijn dochter meenemen maar vrijwilligerswerk doen is lastig. Kan ik oppas gaan zoeken cq betalen.

 3. @Anike, kun je ook in het weekend niets regelen. En anders treed in overleg, stap een x naar binnen wanneer het zwembad open is, vraag naar iemand die op dat moment de leiding heeft. Er valt altijd iets te regelen. Er moet ook altijd in de aanloop van het seizoen dingen worden geregeld, misschien kun je in aanloop naar het seizoen iets doen, waarbij je dochter mee kan of je doet het thuis. Of er wordt een uitzondering gemaakt.

 4. een dure seizoenkaart kopen en ook nog 50 euro betalen om geen vrijwilligerswerk te doen , zo wordt het voor de rijken weer niets doen en de mensen met weinig geld weer het vuile werk op knappen weer terug naar de jaren 50 toen deden de rijken ook niets en de armen knapten het vuile en nare werk op, heb je weer 2 soorten leden

 5. @ Ans: Ik weet niet wat jij denkt wat een seizoenkaart kost, dus gelijk niet zo negatief doen.
  Voor die prijs (voorverkoop) kan je net 2x zwemmen in Hanzebad of AA-Bad

  @ Ingrid : Waarom geen abonnement meer, nu net het bad opgeknapt is ?

 6. @vdberg en @ans. Vrijwilligerswerk kun je niet afkopen. Die regel is ingevoerd om te voorkomen dat er tweedeling ontstaat.

 7. @Gerrtit74, omdat we al 2 seizoenen steeds minder heen gingen, hebben we besloten om voor dit seizoen op te zeggen. Neemt niet weg dat ik het OLB nog altijd een warm hard toe draag. En graag nog een x wil komen kijken hoe mooi het bad geworden is.
  We hebben er de al die jaren met heel veel plezier gezwommen, zeker met jonge kinderen vond ik het een uitkomst. Veel sociale controle, elkaar gewoon kunnen aanspreken op niet gewenst gedrag. Ingrijpen van de vaste mensen, wanneer er ongewenst gedrag wordt gesignaleerd, en aanspreken door de bezoekers niet helpt. Kortom prima zwemjaren gehad.

Reageer