Omleiding fietsers zorgt voor onveilige situatie

Zwolle – In verband met de wegwerkzaamheden aan de Ceintuurbaan (aanleg fietstunnel Meppelerstraatweg) is een omleiding gemaakt voor de fietsers die vanuit het noordwesten naar het centrum van Zwolle willen. Sindskort blijkt die omleiding er één van een paar kilometer te zijn. Fietsers steken roekeloos over.

omleiding_fietsers_zwartewaterallee.jpg

De omleiding voert langs manege de Haerst naar het Meanderpad om vervolgens dan over te steken over de Zwartewaterallee. Tot verbazing van veel fietsers is nu ook deze oversteek opgebroken. Fietsers moeten nu een verdere omweg nemen langs de wijk Aa-landen, zelfs als je alleen maar naar de fastfoodketen bij de Meppelerstraatweg wil. Een omweg van ongeveer 3 kilometer. Niemand doet dit, en er ontstaan gevaarlijke situaties als fietsers over de Zwartewaterallee/Ceintuurbaan gaan fietsen, buiten het opgebroken fietspad.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Wie dit bedacht heeft fietst zelf blijkbaar nooit!! 3 Km om is voor een automobilist een schijntje. Voor een fietser is dit zo 10 minuten extra fietsen! Typisch weer!


  ⚠️ Meld

 2. Ook bij de spoorwegovergang bij de Nieuwe Deventerweg / Ittersumallee was het de verkeersveiligheid voor fietsers in het geding.

  Afgelopen weekend werd er gewerkt aan het spoor waardoor het fietspad hierafgezet was door prorail. Een duidelijke marketing en oversteek plek ontbrak.


  ⚠️ Meld

 3. Fietsers moeten nu een verdere omweg nemen langs de wijk Aa-landen, zelfs als je alleen maar naar de fastfoodketen bij de Meppelerstraatweg wil.

  Een troost: dan heb je in ieder geval al 10% van je maaltijd eraf gefietst;)


  ⚠️ Meld

 4. Ik krijg de indruk dat het noodfietspad alvast opgeruimd is omdat ‘het allemaal deze maand af moet’ – op de borden staat in elk geval juli 2012 als einddatum voor het hele project aangekondigd.


  ⚠️ Meld

 5. Ik en velen met mij wagen dagelijks ons leven op de Ceintuurbaan om op de fiets vanuit Dieze bij de sportschool te komen. Automobilisten schrikken zich rot maar is geen alternatief!


  ⚠️ Meld

 6. op de borden staat in elk geval juli 2012 als einddatum voor het hele project aangekondigd.

  Via http://www.zwolle.nl/artikel/Aanpak-2.htm is het volgende te lezen:
  Op dit moment zijn drie van de vijf deelprojecten gerealiseerd. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de kruising Oude Meppelerweg / Meppelerstraatweg. Deze is naar verwachting in augustus 2012 gereed.


  ⚠️ Meld

 7. ik neem aan dat dit vooral voor fietsers uit de Aa landen geld, de rest gaat via dieze neem ik aan.
  als je dan van uit de Aa landen direct via de manege gaat en niet eerst naar de snelweg fiets valt het toch best mee dan haal je minimaal om.


  ⚠️ Meld

 8. Opluchting voor fietsers: de nieuwe fietstunnel onder de Ceintuurbaan gaat vanmiddag open. Dat betekent dat de bijna anderhalve kilometer lange omleiding voor fietsverkeer ook opgeheven kan worden.

  Fietsers zagen zich vorige week ineens geconfronteerd met de afsluiting van de tijdelijke fietsoversteek over de Zwartewaterallee bij de afrit Meppel. Volgens de gemeente was het niet veilig meer om die fietsoversteek nog te handhaven omdat die niet aangesloten was op de nieuwe verkeerslichteninstallatie. Daardoor was het nodig de ‘forse’ omleiding in te stellen. Veel fietsers probeerden dit te omzeilen door de rijbaan te gebruiken, met gevaarlijke situaties als gevolg.

  Volgens de gemeente was de verwachting dat de lange omleiding maar een paar dagen nodig zou zijn, omdat het de bedoeling was de nieuwe fietstunnel afgelopen maandag in gebruik te nemen. Vanwege de vele regen liepen de werkzaamheden echter vertraging op. Inmiddels is de fietstunnel zo ver klaar dat hij vanmiddag open kan. Fietsers moeten er wel rekening mee houden dat er nog steeds werkzaamheden zijn ‘waardoor het gebruik van de tunnel nog niet optimaal zal zijn.’

  Bericht uit de digitale Stentor


  ⚠️ Meld

 9. Onnodig en dom om dat fietspad er al zo snel uit te halen. Kwestie van planning en in kunnen spelen op weersomstandigheden.
  Dat vermogen ontbreekt bij de bestuurders en ambtenaren van de gemeente Zwolle blijkbaar.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.