Activiteiten voor kinderen bij het HCO

Zwolle – In de zomervakantie organiseert Historisch Centrum Overijssel (HCO) een speciaal programma voor kinderen. In het Historisch Centrum Overijssel is een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen met als verlengstuk een fotoroute door Zwolle langs belangrijke plekken uit deze periode.


In de Geschiedenishal van het Historisch Centrum Overijssel is tot en met 31 augustus de tentoonstelling ‘Schimmen op het gordijn. Onderduikers in Zwolle 1940-1945’ te zien. Deze tentoonstelling, gemaakt door en voor kinderen, toont verhalen, foto’s, voorwerpen en films. Samen vertellen ze de verhalen van Zwolse onderduikers, en mensen die onderduikers hielpen. Voor kinderen zijn er speciale ‘zoekhoekjes’ en is er een gratis opdrachtenblad beschikbaar.

Familierondleidingen

In augustus 2012 organiseert het Historisch Centrum Overijssel speciale familierondleidingen in de tentoonstelling ‘Schimmen op het gordijn’. Op een drietal middagen staat een medewerker klaar om met (groot)ouders en kinderen door de tentoonstelling te gaan. De rondleidingen zijn geschikt voor jong en oud. Ze vinden plaats op de volgende woensdagmiddagen: 1 augustus, 15 augustus en 29 augustus, steeds om 14.00 uur, en duren circa een uur.

Deelname is gratis, aanmelding verplicht en bij voorkeur uiterlijk één dag van te voren. Dat kan bij de informatiebalie van het Historisch Centrum Overijssel, telefoonnummer: 038-4266300 of per mail: contacthco@historischcentrumoverijssel.nl De rondleidingen vinden plaats bij minimaal 7 deelnemers.

Kinderwandeling met een ijsje

Vanuit het Historisch Centrum Overijssel kunnen kinderen de wandeling ‘Oorlog in Zwolle’ starten, die leidt naar de binnenstad. Je loopt langs plekken waarvan je foto’s uit de Tweede Wereldoorlog ziet. Hoe was het om tijdens de oorlog in Zwolle te leven? De wandeling is geschikt voor kinderen van ongeveer 10 t/m 14 jaar. Bij de informatiebalie van het Historisch Centrum Overijssel is de wandeling van 24 juli tot en met 31 augustus voor €2,50 te koop. Op vertoon van de wandeling krijgen kinderen een gratis ijsje bij IJssalon Salute in de Diezerstraat.

Historisch Centrum Overijssel

Eikenstraat 20
8021 WX Zwolle

Kijk op www.historischcentrumoverijssel.nl voor meer informatie

Volg ons via Twitter @educatiehco en Facebook www.facebook.com/historischcentrumoverijssel

Artikel delen:

Reageer