Geluid helikopter wekt bewoners Zwolle-Zuid

Zwolle – Het geluid van een helikopter heeft vrijdagmorgen vroeg, rond 01.10 uur, de bewoners van Zwolle-Zuid een half uur wakker gehouden.

20120525-grootwo_zwolle-3.jpg

Via Twitter meldden diverse personen dat er midden in de nacht een helikopter boven Zwolle-Zuid cirkelde. De meesten waren niet blij met dit doordringende kloppende geluid. Er zou door de heli ook een zoeklicht gebruikt zijn. Via hetzelfde social-mediakanaal meldde de politie later dat het een heli had ingezet boven Zwolle. De reden voor een zoekactie werd daarbij niet direct gegeven. In de Stegginkmarke zag een bezoeker van Weblog Zwolle politie door de straat lopen. Dat was ook het gebied waar de helikopter aan het zoeken was.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Nee, deze zoekactie vond plaats nadat de redactie van Weblog Zwolle al de melding van de politie had doorgekregen dat alle verdachten van de inbraak in Heerenveen en van een achtervolging zijn aangehouden.
  Na een inzet in Emmeloord is de “Police03” in Zwolle ingezet, nadere details ontbreken dus nog.


  ⚠️ Meld

 2. Was ook bij ons in de buurt. Ik heb helemaal NIETS gehoord!

  Gaan we straks weer een klaagzang krijgen van mensen die daaaaaagen niet hebben kunnen slapen?
  Of gezeur over het feit dat er een dure helikopter ingezet is?


  ⚠️ Meld

 3. Jeetje Plantje, daar gaat het niet om. Als dat ding meer als een half uur rondcirkelt ben je toch benieuwd wat er aan de hand is. En ja, het heeft ons wakker gehouden, maar dat is niet erg als het om de politie gaat……mensen twitteren alleen dat ze niet konden slapen met de vraag wat er aan de hand was…..  ⚠️ Meld

 4. Snap ik Joanne. Maar misschien kun je je de discussie nog herinneren van de straaljagers die over Zwolle vlogen? Mensen hebben toen gewoon de politie gebeld om te klagen over de herrie….


  ⚠️ Meld

 5. Mijn vrouw meende vanacht hier in de wipstrik 6-7 schoten te horen. Dat was iets na twaalven..iemand dit ook gehoord? En heeft dit relatie met het helicoptergebeuren?


  ⚠️ Meld

 6. Ik stond ook snachts op straat om te kijken wat er aan de hand was. Vast geen standaard surveillance, maar leek zeer gericht.
  Is rer iets aan de hand – geen probleem met de herrie aan de kop.
  Is het een reguliere/oefening/de groeten doen aan moeke: doe dat ff boveb de nordzee svp en val mij daar niet mee lasrig.

  Helaas lijken de tweets van politieheli meer op het tweede.  ⚠️ Meld

 7. Gisteravond rond 21.00u liep ik over de sekdoornsedijk en hoorde ik nog harde knallen uit de Marslanden komen. Misschien heeft het ermee te maken.


  ⚠️ Meld

 8. Heb vannacht in de Wipstrik ook iets gehoord wat op schoten leek; inderdaad ongeveer 7x. Dacht eerst dat het vuurwerk was, maar het geluid klonk anders dan van vuurwerk


  ⚠️ Meld

 9. Ze cirkelden idd met zoeklichten zo af en toe. Liet een vriendin rond 1.15 uur uit en stonden nog even bij haar auto en de heli kwam over. Wat doe je dan, kijken…en kreeg pontificaal het zoeklicht in mijn gezicht….ze waren duidelijk aan het zoeken. Een andere vriendin heeft naar politie gebeld wat er aan de hand was en die vertelden haar dat ze een oefening hadden….ammehoela…op dat tijdstip?? Er zal vast later wel nieuws over komen wat er nou werkelijk aan de hand is geweest….


  ⚠️ Meld

 10. Luchtvaartpolitie stelt onderzoek in naar beschijnen vliegtuig en #politheli met laser vanuit #Zwolle. Verhoor van minderjarige verdachte.

  misschien was dat wel de reden dat de heli boven zuid vloog


  ⚠️ Meld

 11. Politiekorpsen hebben vannacht in Zwolle gezocht naar mensen die met laserstralen het vliegverkeer hinderden.

  De piloot van een vliegtuig dat op weg was naar Schiphol meldde de politie rond drie uur dat hij last had van sterke laserstralen. Toen de politiehelikopter op zoek ging naar de veroorzakers werd ook deze beschenen door de lasers, vanaf twee plekken. De politie IJsselland heeft vervolgens de woningen gelokaliseerd. Een 15-jarige jongen bleek verantwoordelijk te zijn voor een van de laserstralen. Hij wordt vandaag gehoord op het politiebureau in Zwolle. In de andere woning werd niemand gevonden.

  De tijd klopt niet. Het was geen 03.00 uur ’s nachts!!


  ⚠️ Meld

 12. Is het eigenlijk moeglijk dat een laserstraal een vliegtuig op grote hoogte kan hinderen? Dan moet dat wel een behoorlijke (grote, brede) straal zijn! Dat lijkt mij niet aannemelijk.


  ⚠️ Meld

 13. Puber terroriseert lijnvlucht
  ZWOLLE – Een 15-jarige jongen uit Zwolle is afgelopen nacht opgepakt wegens het in gevaar brengen van een lijntoestel op weg naar Schiphol. De jongen bescheen de piloten in het vliegtuig, dat op maar liefst zes kilometer hoogte vloog, vanaf de grond met een laserapparaat.  ⚠️ Meld

 14. Ja voor mij (ik woon in Zeeheldenbuurt) is het Wipstrik, maar officieel in de volksmond in Zwolle is Wipstrik aan de andere kant van de Wipstrikkerallee…(vanaf zeeheldenbuurt kant)


  ⚠️ Meld

 15. ( Is het eigenlijk moeglijk dat een laserstraal een vliegtuig op grote hoogte kan hinderen? Dan moet dat wel een behoorlijke (grote, brede) straal zijn! Dat lijkt mij niet aannemelijk. )

  Dit is wel mogelijk je kan van die soort laserlampje kopen in bulgarije op de markt bijvoorbeeld, voor 40 LEF = 20 Euro

  Deze kunnen die afstanden wel halen vanuit zwolle zuid kan je met gemak de peperbus halen. Heb er zelf ook jaren geleden 1 gehad.


  ⚠️ Meld

 16. De Wipstrik is opgedeeld in twee delen, de zeeheldenbuurt en de schrijversbuurt De Oosterenk. De scheiding tussen deze twee delen is de Wipstrikkerallee, één van de grootste straten van de wijk.


  ⚠️ Meld

 17. Een laserstraal kan je, juist als het een smalle straal is, bijhelder weer wel zo ver krijgen. Bij een smalle straal wordt het licht blijkbaar goed gebundeld, waardoor je een grote afstand kunt overbruggen. Het grootste probleem met die afstand lijkt me om precies goed te richten. (uit de hand, naar ik aanneem)


  ⚠️ Meld

 18. jaaa ze waren zeker aan het zoeken!! echt fulltime boven mijn huis lopen cirkelen en ooknog lopen schijnen ook..

  en wat oeffening!!?? bullshit!

  we will see…


  ⚠️ Meld

 19. nou een ding weet ik wel. dat er verdomd veel herrie was.
  van dat rot ding ze waren met zoeklucht en infrarood aan het zoeken
  en ging de blokken woningen een voor een over.


  ⚠️ Meld

 20. Puber terroriseert lijnvlucht van een onzer verslaggevers
  ZWOLLE – Een 15-jarige jongen uit Zwolle is afgelopen nacht opgepakt wegens het in gevaar brengen van een lijntoestel op weg naar Schiphol. De jongen bescheen de piloten in het vliegtuig, dat op maar liefst zes kilometer hoogte vloog, vanaf de grond met een laserapparaat.

  Nadat de piloten alarm sloegen bij de verkeersleiding, werd de luchtvaartpolitie direct ingeschakeld. Vervolgens werd een helikopter van het KLPD de lucht in gestuurd om de dader op te sporen.

  Ook de bemanning van deze helikopter werd door de scholier bestookt met laserstralen. Nadat de piloten hem gelokaliseerd hadden, kon de jongen in zijn ouderlijk huis worden aangehouden.

  De dader is overgedragen aan de luchtvaartpolitie, waar hij vandaag wordt verhoord.

  Met een dergelijk krachtige laserstraal kan men blijvend oogletsel toebrengen, laat de KLPD weten. Het beschijnen van een piloot kan de vliegveiligheid ernstig in gevaar brengen.

  Bron: Telegraaf.nl


  ⚠️ Meld

 21. Wel dom van die 15 jarige om door te gaan met het schijnen met die laser terwijl er een politiehelikopter op zoek is naar de dader.  ⚠️ Meld

 22. wat een schande, kunnen die ouders zo’n kind niet die laserstraal afpakken/ Je weet toch hoe gevaarlijk dat is.
  Nu zoveel mensen wakker midden in de nacht. Goed dat we niet weten wie het is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.