Nieuwe Meppelertunnel geopend onder Ceintuurbaan

Zwolle – Vrijdagmiddag is voor het eerst de nieuwe Meppelertunnel onder de Ceintuurbaan open gegaan voor het langzame verkeer. De opening is onderdeel van de laatste fase van de vernieuwing van de Ceintuurbaan. Op dit moment wordt ook nog gewerkt aan de kruising Oude Meppelerweg/ Meppelerstraatweg. Hier worden twee kruisingen (de bekende bajonet) omgebouwd tot één. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden na de bouwvak van 2012 gereed.

20-07-2012_fietstunnel_meppelerstraatweg_open_03.jpg

De afgelopen week moesten de fietsers uit het noordwesten van Zwolle nog een pittige omleiding volgen om van de omgeving van de Vrolijkhed bij de Meppelerstraatweg uit te komen. De reden daarvoor was een dagen durende aanpassing van het automatisch verkeerslichten systeem. Het leverde gevaarlijke verkeerssituaties op. Dat is nu verleden tijd. De situatie van de Meppelertunnel is nog niet geheel perfect. Er zijn nog een aantal kleine ongemakken. De komende tijd wordt de nieuwe fietstunnel verder afgewerkt.

20-07-2012_fietstunnel_meppelerstraatweg_open_01.jpg

20-07-2012_fietstunnel_meppelerstraatweg_open_02.jpg

20-07-2012_fietstunnel_meppelerstraatweg_open_05.jpg

kruispunt_meppelerstraatweg_2.jpg

20-07-2012_fietstunnel_meppelerstraatweg_open_04.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Wordt cafe-restaurant De Vrolijkheid wel voldoende gecompenseerd voor gederfde inkomsten?
  Het is 15 maanden lang moeizaam bereikbaar geweest en het lijkt mij niet meer dan billijk dat daar een riante compensatie tegenover staat.
  Zeker gezien het feit dat de auto’s op een gegeven moment vrijwel over het terras richting Ceintuurbaan reden en daar dus niemand zich aangenaam kon verpozen.

  Helaas moeten fietsers en voetgangers vanuit bijvoorbeeld Berkum en de Brinkenbuurt ter plekke straks nog steeds een gevaarlijke oversteek maken om daar te kunnen komen.
  Logischer zou zijn om het fietspad aan de noord-west zijde van de Meppelerweg onderlangs de A28 weer in ere te herstellen.  ⚠️ Meld

 2. Bericht door WFvN, op 21 juli 2012 om 17:40
  Ligt eraan. Hoeveel Big Macs achter de kiezen? Maakt nogal uit natuurlijk

  Mag die boot van jou er wel gebruik van maken?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.