Echtpaar Jans–Boertjes 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Jans-Boertjes waren afgelopen dinsdag 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar vrijdagmiddag een bezoek om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg als cadeau een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

Mevrouw Arendina Jans-Boertjes, geboren 7 februari 1931 te Berkum en de heer Jannes Jans, geboren 9 september 1930 ook te Berkum. Zij kennen elkaar al vanaf de lagere school maar daar is de liefde niet ontstaan. De heer Jans werd later een vriend van de broer van mevrouw Boertjes en zodoende kwam hij daar vaak aan huis. Zo leerden zij elkaar beter kennen en is de verkering begonnen. Zij zijn op 17 juli 1952 getrouwd in het gemeentehuis van Zwollerkerspel. Het huwelijk werd kerkelijk ingezegend in de Jeruzalemkerk. Het echtpaar heeft de eerste vijf maanden in het ouderlijk huis van mevrouw gewoond aan de Boerendanserdijk. Toen kwam hun huidige woning te koop. Dat was voor meneer Jans heel fijn want hij was daar namelijk geboren. Het huis was vroeger gebouwd voor zijn ouders door zijn opa.

De heer en mevrouw Jans hebben zes kinderen gekregen. Helaas ik het eerste kindje levenloos geboren. Daarna hebben zij vijf gezonde kinderen gekregen. Drie dochters en twee zonen. De jongste twee is een tweeling, een jongen en een meisje.

Ze zijn allemaal getrouwd en inmiddels heeft men elf kleinkinderen, negen meisjes en twee jongens.

De heer Jans heeft 40 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt als seinhuiswachter. Mevrouw Jans is voor het trouwen altijd hulp in de huishouding geweest. Later bleef zij thuis om voor de kinderen te zorgen.

Hobby’s van meneer en mevrouw Jans waren wandelen en fietsen. Helaas, omdat

de gezondheid van meneer niet zo goed meer is, kan hij geen lange wandeling meer maken. Het fietsen lukt gelukkig nog wel.

In de tuin werken deed men altijd erg graag maar voor meneer wordt dat ook moeilijker. Mevrouw Jans mag nog erg graag lezen en zingt nog bij een koor. Daarnaast doet ze ook nog wat vrijwilligerswerk.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.