Norichio Nieveld op proef bij PEC Zwolle

Zwolle – De 23-jarige verdediger Norichio Nieveld krijgt de kans een contract te verdienen bij PEC Zwolle. De geboren Bosschenaar kwam in het verleden uit voor Feyenoord en Excelsior.

Trainer Art Langeler kan met name op het middenveld nog versterking gebruiken. In de oefenwedstrijd van vrijdagavond tegen NEC Nijmegen (1-1) speelde verdediger Joost Broerse op het middenveld. Nieveld was afgelopen drie jaar actief voor Excelsior en scoorde daarbij vier keer voor de Kralingers. Nieveld meldt zich maandag in Zwolle voor een stage.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ik denk niet dat ik het veel slechter zal doen dan deze 20 in een dozijn afvallertjes.
  Maar fijn voor jou dat je nog in sprookjes gelooft JJR.
  Waar ligt volgens jou dan de kracht van dit samengeraapte elftal?  ⚠️ Meld

 2. Met positieve supporters alleen kom je er niet.
  Met je supporters voorliegen dat er versterkingen komen en schermen met schaduwlijstjes kom je er ook niet.
  Met het aantrekken van halve of hele amateurs, afvallertjes en andere twijffelgevallen kom je er toch niet.
  Dus blijf jij maar lekker lijdzaam als klapvee fungeren als de club weer over de afgrond kijkt.


  ⚠️ Meld

 3. De tijden van voorliegen zijn gelukkig alweer drie jaar geleden achter ons gelaten.
  En na het opstappen van die Haagse leugenaar is een val in de afgrond vermeden.

  Bij aanvang van het vorige seizoen was je ook al zo negatief, maar uiteindelijk kon er wel een kampioensfeest gevierd worden en kon jij lekker meevaren in de begeleidende armada door de grachten.


  ⚠️ Meld

 4. @Zwolleeder.

  En hoe heeft het uiteindelijk uitgepakt?

  Ik denk dat de voornaamste degradatiekandidaten in Breda, Tilburg, Waalwijk en Venlo te vinden zijn.
  Het eerste jaar overleeft PEC wel, maar het tweede jaar wordt moeilijker.


  ⚠️ Meld

 5. Hoe moeilijk ik het ook vind om te zeggen, Zwolleeder heeft waarschijnlijk gelijk. PEC heeft met deze nieuwe namen geen schijn van kans helaas. Ik hou rekening met de laatste plaats, dan valt alles mee 😉


  ⚠️ Meld

 6. WKE-doelman Diederik Bangma heeft aan alle onzekerheid rondom zijn eigen persoon een einde gemaakt, hij blijft het komend seizoen gewoon eerste keeper bij WKE.

  De afgelopen week werd zijn naam veelvuldig in verband gebracht met eredivisieclub PEC Zwolle. “Ik heb uiteindelijk geen gesprek gehad met die club. Mijn zaakwaarnemer had contact met ze en het werd al snel duidelijk dat ze geen vergoedingssom willen betalen aan WKE. Dan is het voor mij niet zo moeilijk. Geen financiële vergoeding krijgen en ook nog eens opgezadeld worden met een keepersprobleem, dat vind ik ten opzichte van WKE niet fair. Natuurlijk kan ik puur aan mezelf denken en is het ook hartstikke mooi dat een club als Zwolle zich voor me meldt. Als ze eerder waren gekomen was het wellicht anders gelopen. Nu niet. Nu keep ik het komend seizoen gewoon bij WKE en ik heb er vertrouwen in dat er volgend seizoen wel weer een kans komt om in het betaalde voetbal terug te keren. Zeker als ik me blijf ontwikkelen zoals in het afgelopen jaar”, aldus Bangma.  ⚠️ Meld

 7. Gerard Aafjes en Jeroen Ketting mogen ondanks een doorlopende verbintenis vertrekken bij PEC Zwolle. De club hoopt dat het duo voor het aflopen van de transferperiode, eind volgende maand, verhuurd of verkocht kan worden.
  Verdediger Aafjes (27) en aanvaller Ketting (31) zijn in het kampioensjaar van FC Zwolle geplaagd door blessures. Spits Ketting raakte na twee duels en een doelpunt zwaar geblesseerd aan de knie; zijn revalidatie is bijna afgesloten. Aafjes, die nog een contract voor twee seizoenen heeft, speelde zestien wedstrijden in de kampioensploeg, maar stond lang aan de kant met een gecompliceerde liesblessure. Opvallend genoeg was hij vrijdag nog aanvoerder in de wedstrijd tegen NEC (1-1). De aanvoerdersband voor het nieuwe seizoen wordt pas komende week, tijdens het trainingskamp in het Duitse Marienfeld, verdeeld.

  “We hebben de jongens aangegeven dat er weinig perspectief is op speeltijd”, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. In een eerder stadium kreeg Christiaan Cicek hetzelfde bericht. Concrete belangstelling voor het drietal is er nog niet.

  Stentor


  ⚠️ Meld

 8. Roly Bonevacia maakt vooralsnog niet de overstap naar PEC Zwolle. De promovendus had de twintigjarige middenvelder graag gehuurd van Ajax maar komt er met de landskampioen niet uit over de huursom.

  Het afgelopen seizoen verhuurde Ajax de middenvelder al aan NAC Breda, waar hij uiteindelijk op de bank belandde. In de voorbereiding op het huidige seizoen mocht Bonevacia mee op trainingskamp naar De Lutte. Na dit trainingskamp kon hij zich melden bij Jong Ajax. Een verhuur is dus voor alle partijen de beste optie.

  PEC Zwolle is al langer op zoek naar een extra middenvelder. Eerder klopte de club tevergeefs aan bij Bas Sibum. De ervaren middenvelder gaf de voorkeur aan een avontuur in België bij Waasland-Beveren. Op dit moment heeft PEC Zwolle nog wel Norichio Nieveld op proef. De voormalig speler van Excelsior viel op bij Team VVCS, het team van contractloze profs.  ⚠️ Meld

 9. Bij aanvang van het vorige seizoen was je ook al zo negatief,

  Dat was ook meer dan terecht!

  maar uiteindelijk kon er wel een kampioensfeest gevierd worden

  Met veel pijn en moeite en alweer een mega voorsprong verkwanseld.  ⚠️ Meld

 10. Norichio Nieveld lijkt aan de slag te gaan bij PEC Zwolle. Beide partijen zijn in gesprek over een dienstverband, meldt het Brabants Dagblad. De geboren Bosschenaar (23) is sinds vorige week op proef bij de regerend kampioen van de Jupiler League.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.