Kampioenschap voor Blue Hawks binnen handbereik

Zwolle – Blue Hawks is nog slechts één overwinning verwijderd van het kampioenschap in de 2e klasse. De Zwolse titelverdediger versloeg in Almelo Uitsmijters’55 met twee shut-outs (0-5 en 0-15) om het kampioenschap binnen handbereik te krijgen. Blue Hawks heeft aan één overwinning in de laatste twee wedstrijden op zaterdag 25 augustus voldoende om de titel te prolongeren.

Blue Hawks begon het seizoen ijzersterk. Van de eerste dertien wedstrijden werden er twaalf gewonnen. Begin juni werd echter verloren van WSB en gelijkgespeeld tegen Arnhem Rhinos, waardoor het sterke team van Tex Town Tigers de leiding in het klassement over kon nemen. Daarmee leek de Zwolse ploeg het kampioenschap te verspelen. Maar via een onwaarschijnlijke eindsprint heeft de Zwolse ploeg alsnog de eerste plaats overgenomen en het kampioenschap in zicht gekregen. Maar liefst negen wedstrijden op rij werden gewonnen, waarvan twee tegen Tex Town Tigers.

Tegen Uitsmijters werd de serie overwinningen verlengd met nummers tien en elf. In Almelo kwamen de twee zeges geen enkel moment in gevaar. In de eerste wedstrijd had Blue Hawks nog enige moeite met de snelheid van de Almelose pitcher. De werper van Uitsmijters’55 kwam uiteindelijk tot vijf keer drie slag. Maar onder leiding van Jeandro en Jaimy wist de Zwolse ploeg de winst alsnog naar zich toe te trekken.

Shut-out

Jeandro opende in de eerste inning de score, nadat hij door vier wijd op de honken was gekomen. In de tweede inning sloeg Jeandro met een opofferingsslag in het midveld Stijn vanaf het derde honk over de thuisplaat voor het tweede punt. Nadat Mart voor de 0-3 had gezorgd, sloeg Jaimy met een tweehonkslag zowel Joey-Sven als Geffrey over de thuisplaat. Het was de tweede honkslag dit duel voor Jaimy.

Aanvallend kon de slagploeg van Uitsmijters’55 geen vuist maken op het pitchen van Stijn (3-0-0-0). Met behulp van zijn veld schakelde Stijn zes tegenstanders op rij uit om deze wedstrijd niemand toe te laten op de honken. Korte stop Jeandro zorgde voor twee knappe nullen.

Zomerstop

In de tweede wedstrijd leidde Jeandro (6-4-0-0) als pitcher zijn team naar een tweede shut-out. Ook Jeandro kreeg geen honkslag tegen. Wel zag hij in de tweede inning de honken volstromen na drie vrije lopen op rij. Maar met zijn zesde strikeout maakte Jeandro een einde aan de wedstrijd.
Die werd door Blue Hawks eenvoudig gewonnen. De Zwolse ploeg scoorde, door een groot aantal vrije lopen, vijftien punten in twee innings. Jasper en Jeandro waren dit duel met honkslagen belangrijk.

De pupillen van Blue Hawks beginnen nu aan de zomerstop. Op zaterdag 25 augustus wordt de competitie voor de Zwolse ploeg hervat. Blue Hawks speelt dan meteen zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen. In Zwolle is op 25 augustus WSB uit Apeldoorn de tegenstander. Dit team diende Blue Hawks één van de twee nederlagen van het seizoen toe. Met één overwinning sleept Blue Hawks voor de tweede keer op rij en de vijfde keer in zeven jaar tijd het kampioenschap in de wacht.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer