Zwemwater van goede kwaliteit in Zwolle

Zwolle – Bij de recreatieplassen rond Zwolle is afgelopen week door Waterschap Groot Salland de kwaliteit van het zwemwater gemeten. De kwaliteit was prima! Met mooi zomers weer op komst kan er dus goed en veilig gezwommen worden in de zwemgelegenheden van Zwolle.

zomer_7.jpg

In de gemeente Zwolle worden de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas gecontroleerd. De laatste meting was 16 juli 2012. De provincie controleert open zwemwateren: zij volgt de waterkwaliteit en voert veiligheidsonderzoeken uit. De provincie doet dit vanuit de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het seizoen worden in Zwolle alleen de drie genoemde plassen gecontroleerd. De zwemwaterkwaliteit wordt daarbij frequent gemeten door het waterschap.

In samenwerking met de betreffende waterschappen controleert de provincie jaarlijks de officieel aangewezen open wateren op geschiktheid als zwemwater. Hierbij let de provincie op veiligheid, zwemwaterkwaliteit en de aanwezigheid van hygiënische en veiligheidsvoorzieningen. De waterschappen controleren ’s zomers gemiddeld elke twee weken de zwemwaterkwaliteit en de hygiëne van en rond het zwemwater. De provincie controleert de zwemaccommodaties minstens één keer per seizoen, of zo vaak als nodig, op veiligheid. Ondanks de controles kan de situatie van het zwemwater snel veranderen. Watervogels, boten of een lange droge zomer kunnen hierop van invloed zijn. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober.

De provincie controleert andere open wateren in Overijssel niet op geschiktheid als zwemwater. Zij raadt dan ook aan om te gaan zwemmen in een gechloreerd bad of in een van de gecontroleerde open zwemwateren. Let wel: u zwemt altijd voor eigen risico!

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.