“Wolverine” Zack Novak tekent bij Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal heeft overeenstemming bereikt met “Wolverine” Zack Novak. Novak is de eerste Amerikaan die volgend seizoen het Heren 1 van Landstede Basketbal komt versterken. Als aanvoerder van de University of Michigan had Novak het afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in het gedeelde kampioenschap van het prestigieuze Big Ten Conference. Hij had gemiddeld bijna 10 punten en 5 rebounds per wedstrijd.

Novak is een allrounder en staat bekend om zijn leiderschap (University of Michigan Leadership Award), zijn vechtlust (University of Michigan Hustle Award) en is op meerdere posities inzetbaar. Hij is een intelligente speler (Academic All Big Ten) met een goed schot. De 1,93 meter lange speler schiet 41% van zijn driepunters raak en 86% van zijn vrije worpen. Novak kreeg van de media voor zijn spel een All Big Ten Honorable Mention en werd door het beroemde sportblad Sports Illustrated gekozen in het All-Glue Team.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik ben benieuwd op wat voor manier dit bekostigd wordt en hoeveel dit kost voor Landstede. In alle delen van de organisatie moet flink bezuinigd worden, maar blijkbaar is dit rendabel. Is dat ergens inzichtelijk te krijgen?

Reageer