BRUISfestival verwelkomt Kraantje Pappie

Zwolle – Tijdens de introductie voor nieuwe Hbo-studenten pakken de Bruisweken op vrijdag 24 augustus uit met het BRUISfestival. Het affiche presenteert een bijzondere XL-editie van Sabotage met als special guest Kraantje Pappie. Met Blind Rose, A Letter Home, Van Hoek en Wolfhunters komen ook de gitaarliefhebbers aan hun trekken. Het indoorfestival vindt plaats in Zwols poppodium Hedon en Popfrontcafé.

Dankzij een reeks uitverkochte editie raken er steeds meer mensen bekend met het eclectische dancefeest Sabotage. Met het befaamde DJ-trio HNK (Henk Kanning – KinkFM), Pauluz en $imon staat het concept bekend om de diverse mix van de vetste hiphop, dubstep, indie, electro en alternative tracks. Speciaal voor de Hbo-introductie van de Bruisweken wordt er uitgepakt met een XL editie met niemand minder dan Kraantje Pappie. De Groningse rapper scoorde een dikke hit met Waar Is Kraan waarmee hij zich een plek op de playlist van menig discotheek en club heeft toegeëigend. Op zijn onlangs uitgekomen debuut Crane laat Kraantje Pappie een avontuurlijke kant van zichzelf zien. Het werk is in samenwerking met drum’n bass collectief Noisia, onder het alterego Nightwatch tot stand gekomen. Het resultaat is een hiphopplaat met dubstep en pop invloeden die uitermate fris aandoet.

De jonge rockband Blind Rose produceert met een stevige live-show flink wat decibels. Met een eerste EP uit en een optreden bij 3FM in de studio belooft deze hardwerkende band het ver te schoppen. A Letter Home is een vierkoppige formatie met leden uit Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika. Eerder dit jaar speelden de mannen nog op Pedro Pico Pop en nu brengen ze hun energieke folk- en popnummers naar Zwolle. Van Hoek haalt inspiratie uit het werk van singer- songwriters als James Taylon, Dennis Kolen en Jason Mraz en staat garant voor eigenzinnige alternative- folksongs. De vuige garagerock van Wolfhunters maakt de avond compleet.

BRUISFESTIVAL

Line up: SABOTAGE XL ft. KRAANTJE PAPPIE / BLIND ROSE / A LETTER HOME / VAN HOEK / WOLFHUNTERS

Locatie : Poppodium Hedon / Popfrontcafé, Zwolle

Wanneer : Vrijdag 24 augustus

Open : 22:00 uur

Aanvang : 22:00 uur

Entree : € 35,00 – € 30,00 (aanmelden voor 1 augustus)

Kijk voor meer informatie en om je direct aan te melden op www.bruisweken.nl. De Bruisweken komen tot stand i.s.m. de Zwolse 8 en Gemeente Zwolle.

Artikel delen: