Nieuwe Humana textielcontainers in Zwolle

Zwolle – Humana is de kledinginzamelaar van gemeente Zwolle en heeft diverse locaties met boven- en ondergrondse textielcontainers waar de inwoners van Zwolle hun gebruikt textiel kunnen inleveren. Om de kledinginzameling in Zwolle te optimaliseren plaatst Humana nu tien extra containers in de gemeente. Op deze manier zijn er meer mogelijkheden voor het inleveren van gebruikt textiel, waardoor er meer textiel gedoneerd en ingezameld kan worden.

humana.jpg

Humana is een ontwikkelingsorganisatie die werkt aan een wereld waarin iedereen kansen krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Via de bekende crèmekleurige kledingcontainers op straat geeft Humana gebruikte kleding en schoenen een nieuwe bestemming. Met de opbrengst uit de kledinginzameling verbetert Humana de leefomstandigheden in moeilijk bereikbare plattelandsgebieden in zuidelijk Afrika. Dankzij de kledingdonaties kan Humana nog meer duurzame ontwikkelingsprojecten in zuidelijk Afrika ondersteunen.

Versleten

Hoe meer er wordt gegeven, hoe meer Humana mensen uit de armoede kan helpen, en hoe minder textiel in het restafval terecht komt. Jaarlijks verdwijnt 135 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsoven in Nederland. Tweederde hiervan is nog geschikt voor hergebruik of recycling. U kunt naast kleding en schoenen, ook lakens, dekens, huishoudtextiel, tassen, riemen en gordijnen in de kledingcontainers inleveren. In de kledingcontainer van Humana kunnen zelfs kapotte of versleten kleding, lappen stof en resttextiel. De kleding die niet door iemand anders gedragen kan worden, wordt gerecycled tot losse vezels. Hiervan worden nieuwe producten gemaakt als nieuw garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten.

Extra textielcontainers

Afgelopen week heeft Humana de extra textielcontainers geplaatst in gemeente Zwolle. Met deze nieuwe locaties hebben de inwoners meer keuze in verschillende textielinzamelpunten en kunnen ze voortaan nog meer gebruikt textiel inleveren. In de wijk Stadshagen zijn vier nieuwe locaties gekomen aan de Bandijklaan, Nijenhuislaan, Werkerlaan/Fonteinkruid en Klokkengieterlaan. Verder zijn de dorpen Windesheim en Wythmen voorzien van een textielcontainer en worden er vier textielcontainers aan de Fresiastraat, Willebrandlaan, Ordelseweg en Weidesteenlaan in Zwolle geplaatst.

Voor de resterende locaties in Zwolle kunt u terecht op www.humana.nl

Artikel delen:

Reageer