Blauwvingerrally "Een dag niet ziek"

Zwolle – Op zaterdag 1 september vindt de zevende editie van de Blauwvingerrally plaats. Onder het motto “Een dag niet ziek” zullen zo’n 50 chronisch zieke kinderen een onvergetelijke dag beleven met een uitgebreide toerrit in zeer exclusieve sportauto’s. Naast de rit zijn er onderweg diverse opdrachten voor de kinderen om wat extra competitie te brengen.

blauwvingerrally2011-03.jpg
Eigen foto
Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvinger Rally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s zullen acte de présence geven om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen zijn geselecteerd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). In totaal zullen zo’n 50 kinderen deelnemen.

De aftrap vindt zaterdagochtend om 9.30 uur plaats bij Librije’s Hotel tegenover theater De Spiegel. Daarna zal een rit van ongeveer twee uur gemaakt worden, gevolgd door een lunch op een bijzondere, geheime locatie. In de rit zit een spelelement verweven met diverse activiteiten waardoor de kinderen zelf actief deelnemen en onderling strijden om mooie prijzen en de felbegeerde wisselbeker.

Na de lunch krijgt de rit een vervolg en zullen de sportwagens met de kinderen rond half vier onder politieescorte dwars door de binnenstad van Zwolle rijden. Veel bekijks is gegarandeerd, aangezien zelfs de hoofdwinkelstraat van Zwolle, de Diezerstraat, in de route zit. Aan het eind van de rit volgt bij Librije’s Hotel een prijsuitreiking onder begeleiding van een dj en artiesten. Hierbij zorgt topkok Jonnie Boer van De Librije voor heerlijke hapjes en een drankjes.
Kijk voor meer informatie op www.blauwvingerrally.nl
Artikel delen:

Reageer