Taxatiemiddag van oude boeken en bijbels in Grote Kerk

Zwolle – Vrijdag 10 augustus van 13.00 – ca. 16.00 uur opent de Grote of Sint Michaelskerk in Zwolle haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken, bijbels etc. Bijzondere stukken komen meestal in aanmerking voor een veiling. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar. TEVENS INBRENG VAN 2e HANDSBOEKEN t.b.v. HET ONDERHOUD VAN DE SINT MICHAELSKERK bij Ds Frijling die deze middag aanwezig is.

Entree Euro 5,- aan de taxatietafel. Plaats: ZWOLLE, Grote of St. Michaelskerk, Grote Markt 18.        

Datum en tijd: Vrijdag 10 augustus van 13.00 – ca. 16.00 uur.

Artikel delen: