PEC Zwolle wederom in categorie II

Zwolle – Op basis van de begroting voor het seizoen 2012-2013 is PEC Zwolle wederom ingedeeld in categorie II van het financieel ratingsysteem van de KNVB.

De club is financieel gezond en de begroting ziet er solide uit met een gebudgetteerde omzet van 7,1 miljoen euro. Binnenkort wordt het seizoen 2011-2012 ook financieel afgesloten met een omzet van 5 miljoen euro en een klein positief resultaat. Volgens de nieuwe categorie-indeling (mei 2012) van de clubs in het betaald voetbal krijgt PEC Zwolle nu een voldoende. Categorie III is de beste waardering met een ‘goed’. De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de club wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld in drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Niets netjes aan. Het is pas netjes als je in categorie 3 zit. Maar de voetballerij werkt helaas anders dan het ”normale” bedrijfsleven…


  ⚠️ Meld

 2. Er is geen twijfel dat een BVO andere wetten heeft dan een normaal bedrijf. Dat is met de fans van een BVO precies hetzelfde, vergeleken met sporten als volleybal, ijshockey of schaatsen. Je spreekt dan over een (negatieve-) cultuur wat mij betreft!


  ⚠️ Meld

 3. Er is geen twijfel dat een BVO andere wetten heeft dan een normaal bedrijf
  En wat is dan een normaal bedrijf…Ziekenhuizen? Zorginstellingen? Banken? Verzekeringen? Daar gelden pas andere wetten, een grote teringbende ervan maken, bedelen om belastingsgeld en er vervolgens weer een teringbende van maken. Weg geld!

  Dat is met de fans van een BVO precies hetzelfde, vergeleken met sporten als volleybal, ijshockey of schaatsen.

  Bij volleybal en ijshockey komt ook geen hond dus dat scheelt, en wat betreft schaatsfans….heb jij weleens in de trein gezeten tussen het Thialf publiek? Die maken er anders ook een beste bende van. Als ik met een grote groep supporters met de trein naar uitwedstrijden van Zwolle ging, hadden wij tenminste wel het fatsoen om alle lege bierblikken op te ruimen en de coupe netjes achter te laten, daar heb ik het Thialf publiek nog niet op kunnen betrappen. (ik reis behoorlijk wat tussen Zwolle en Leeuwarden)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.