Leden Taekwondo Folson in de prijzen

Afgelopen zaterdag reisde Taekwondo Folson uit Zwolle met een delegatie van zes clubleden naar het Open Windmills Toernooi in Dordrecht, een groots internationaal toernooi, met zo’n 500 deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland. En met succes.

Een derde plaats was er voor Gerjon Boeve. Lesley Rigter, Ilona Niens, Milan IJsseldijk en Wim Kloosterman behaladen een tweede prijs. Angela Jansen-Patjanan kwam als enigste met een eerste prijs terug naar Zwolle. Een mooi resultaat voor de Zwolse Taekwondo-delegatie.
 

Gerjon mocht als eerste aantreden. Waar het in de eerste ronde niet helemaal lekker liep ( afstand klopte niet, en teveel schijnbeweging zonder een gevolg ), had hij alle “foutjes” in de tweede ronde goed onder de knie.

Helaas was zijn tegenstander in de eerste ronde al verder uitgelopen in punten, en gaf hij deze niet weg in de eerste ronde. Dus helaas verloren.
Voor een eerste toernooi toch een goed partij, omdat hij gelijk al in de tweede ronde liet zien wat hij geleerd had uit de eerste.
 
Lesley was de volgende junior die zich mocht laten gelden, ook voor hem was dit zijn eerste toernooi. Lesley luisterde goed naar de instructies in zijn finale partij, en was goed geconcentreerd bezig.
Ik heb de hele partij nog eens na 2 keer gekeken op de video, maar kan nog steeds niet in zien dat waarom hij met 4-12 verloor. In mijn ogen waren beide vechters even goed, allebei evenveel aan het aanvallen en allebei goed aan het reageren in de counter.
 
Na de Junioren was het pas om 15.00 uur tijd voor de senioren.
 
Wim’s  eerste partij ging vrij gelijk op, maar zijn tegenstander moest het in de tweede ronde opgeven vanwege een blessure.
Zijn tweede partij, tegen een jongen uit Engeland,  was de beste partij van de dag als het aan mij lag. Zijn aanvallen waren goed, maar vooral de counters van Wim waren super!
Elk aanval van zijn tegenstander werd genadeloos afgestraft, en zo liep Wim langzaam op een voorsprong. Langzaam, want de punten telling was echt niet goed, dat beaamde zelfs de coach van zijn tegenstander én een hoekjury!
Deze partij wist Wim overtuigend te winnen, en daarmee stond hij in de finale.
In de finale stond hij tegenover een sprinkhaan, die heel goed naar Wim’s laatste partij had gekeken, en deze jongen viel heel slim niet aan. Dat betekende dat Wim zelf in de aanval moest. Dit was niet onmogelijk, maar wel moeilijk. Truc was zijn tegenstander eerst richting de hoeken te drijven, alvorens aan te vallen. Hele partij ging vrij gelijk op, maar uiteindelijk ging de partij met 2-1 naar zijn tegenstander. Verdiende tweede plaats voor Wim.
 
Milan’s eerst tegenstander kwam niet op dagen, dus dat was makkelijk verdient, maar niet waar we voor gekomen waren.
In zijn tweede partij liet hij zien dat hij geleerd had van zijn fouten het toernooi hiervoor; nu toonde hij meer initiatief, en reageerde goed in de counter. Eerste rond ging een beetje moeizaam, omdat hij moeite had met de afstand. Tweede ronde corrigeerde hij dit goed, en omdat hij al op een ruime voorsprong stond, kon hij rustig wachten tot zijn tegenstander kwam. Partij gewonen met 8-4.
Zijn tegenstander in de finale partij begon direct goed in de aanval, en stond daarom in de eerste rond vrij snel voor. Nu klopte de afstand weer niet goed bij Milan; ipv inspringen kon hij makkelijk in 1 keer zijn dollyo’s afschieten, of inschuiven, maar op de een of andere manier lukt dit niet. Pas tegen het eind van de tweede ronde had hij dit beter onder de knie, maar dit was net te laat. Spannende partij tot op het laatst, met 1 punt verschil verloren.
 
Angela kreeg in haar finale partij een langere dame tegenover zich, met meer ervaring én een hogere band…
Maar, Angela kon dit ruimschoots compenseren met de supporters die ze had meegenomen; heel de familie stond op de banken, dus dit moest goed komen.
Het kwam ook goed; met gewoon no-nonsens hard en secuur trappen en een betere conditie haalde Angela haar eerste plaats binnen.
 
Ilona startte als laatste, om 18.00 uur. In haar finale partij scoorde ze met haar dollyo’s onderin goed hard, en was dan ook elke keer een overtuigende punt. Ze zette een aantal treffers uit naar het hoofd, maar deze waren niet hard genoeg. Haar tegenstander was hier wat beter in, en scoorde daar dan ook een aantal keren mee. In de eerste ronde stond Ilona al vrij snel met 4 punten verschil voor, tactiek had moeten zijn op de counter gaan staan en de voorsprong niet weggeven, maar hiervoor miste ze net dat beetje ervaring.  Ervaring erbij, en een tweede plaats, goed resultaat voor een eerste toernooi.

Artikel delen:

Reageer