Man mishandelt hulpverleenster aan Hanzelaan

Zwolle – Een 31-jarige man uit Zwolle is woensdagmiddag 25 juli aangehouden in de Westerveldstraat voor mishandeling van een medewerkster met een publieke taak.

politie_logo_4.jpg

Eerder die middag had hij in een pand aan de Hanzelaan een gesprek met een 50-jarige hulpverleenster uit Zwolle. Tijdens het gesprek werd de man agressief en sloeg hij de vrouw. Hij vertrok vervolgens. Hij kon later in zijn woning worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Er zal wel een hulpverleningstraject opgestart worden om deze meneer te ondersteunen die een hulpverlener heeft mishandeld.
  De circel is weer rond, wat een wereld!:)

 2. De hulpverleenster zal wel iets gezegd hebben wat in het verkeerde keelgat geschoten is. Iets als:
  “We gaan u proberen te helpen mijnheer”
  of wellicht “Het komt allemaal wel weer in orde”
  Tja, dat is natuurlijk vragen om problemen!

 3. ericht door Plantje, op 26 juli 2012 om 17:24
  De hulpverleenster zal wel iets gezegd hebben wat in het verkeerde keelgat geschoten is. Iets als:
  “We gaan u proberen te helpen mijnheer”
  of wellicht “Het komt allemaal wel weer in orde”
  Tja, dat is natuurlijk vragen om problemen!

  Wat een fantasie heb jij, of spreek je uit ervaring.

 4. Dat was sarcastisch bedoeld Positievo. Natuurlijk vind ik, dat iedereen met zijn/haar handen van hulpverleners af moet blijven.
  Ik kan maar niet begrijpen wat zo iemand zo verkeerd kan doen dat je er op los slaat!

 5. @plantje dat getuigd van weinig of geen inzicht in de situatie
  het was iemand met psygische problemen die de eigen bijdrage van de ggz niet kon betalen.daarom kwam hij/zij terecht bij een onervaren hulp verlener. dus ik zou zeggen schuld van de nl regering die mensen met deze problemen in de kou laten staan.
  dus eerst de feiten kennen dan met domme opmerkingen komen.

 6. Psychische problemen of niet, geweld tegen wie dan ook is nooit goed te praten. Kennelijk had deze man begeleiding nodig voor hij dit gesprek aanging. Roepen dat mensen eerst de feiten moeten kennen voor ze reageren vind ik nogal aanmatigend. Geweld is geweld en zoals gezegd; dit is wat mij betreft nooit goed te praten. Dus beste s. reageer de volgende keer niet of met iets meer nuance.

 7. Ik heb nooit aangegeven inzicht in deze situatie te hebben. Dat heb ik inderdaad niet.

  Wel vind ik dat je absoluut geen inzicht hoeft te hebben in deze situatie om het geweld te veroordelen. Daarnaast vind ik het al helemaal niet de schuld van de regering; wat een onzin zeg!

  Tenslotte: ik denk altijd goed na voordat ik iets doms zeg 😉

 8. Geweld is niet goed te praten, maar soms wel te verklaren. Zo lang de psychische zorg minder toegankelijk wordt zullen er meer van dit soort escalaties voorkomen. Het zou mooi zijn als er een begeleider mee was gegaan naar het gesprek, maar als die niet meer te betalen is houdt het op. Ik vind wel dat dit dan ook deels een verantwoordelijkheid is voor de regering.

Reageer