Pas op voor ‘fietssleuteltruc’

Zwolle – De politie merkt de laatste tijd dat er geregeld inbraken plaatsvinden waarbij de inbreker handig gebruikt maakt van het feit dat sommige mensen de huissleutel aan de fietssleutel hebben hangen.

Als de fiets dan in een onafgesloten schuur staat, dan kan de inbreker gemakkelijk met die sleutel eenvoudig in huis komen en zijn/haar slag slaan. Er zijn dan geen braaksporen te zien en het wordt de crimineel op die manier wel erg gemakkelijk gemaakt om uw huis in te komen. De politie adviseert om de huissleutel als u weg gaat altijd bij u te houden/dragen en deze niet aan de fietssleutel te doen en deze ook niet op een andere voor de hand liggende plek (bijv. onder de deurmat) te bewaren als u van huis gaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Pas op voor ‘fietssleuteltruc’”

  1. Ik lees dit en denk: “Zijn er écht mensen die zo hun huissleutel laten slingeren?” Kan het me haast niet voorstellen.

    Ik dacht trouwens bij de sleuteltruc aan een rondslingerende sleutel met een label met telefoonnummer eraan. Als je vervolgens dat nummer belt, schijn je aardig op kosten gejaagd te kunnen worden.

  2. Het lullige is dat je dan niet verzekerd bent. Kromheid ten top natuurlijk, de dief heeft niks te zoeken in jouw huis, met of zonder braaksporen.

  3. Er hoeven niet altijd braaksporen te zijn om verzekerd te zijn Japser. Als je een raam open hebt laten staan zijn er ook geen braaksporen.

  4. Verzekeraars kijken naar het complete plaatje. Of je al vaker een claim hebt ingediend, rapport van de politie, hoe groot de schadepost is. Als jij van alles claimt wat discutabel kan zijn gaan ze hier het gesprek over met je aan.
    Je moet het ook zo zien dat jij je hier tegen verzekert, jij betaalt premie en zo lang er geen uitzonderingen in de clausules zijn opgenomen ben je hier tegen gedekt. Maar dat zijn die kleine lettertjes vaak die je goed moet lezen voordat je een polis afsluit.
    Vaak zijn het kleine maatschappijen die goedkope polissen hebben, maar rare voorwaarden. Maar daar kom je dan helaas vaak pas achter als je een claim indient.

    Wat vervelend is het bepalen van het schade bedrag. Alles wordt vergoed naar dagwaarde. Bijv,heb jij een bril van 5 jaar oud die je elke dag netjes oppoets en er nog als nieuw uit zag krijg je er maar een fractie van weer. Hetzelfde geldt voor apparatuur etc.

  5. @suze amehoela! Als ik mijn voordeur niet op slot heb en mijn fiets, niet op slot, voor de deur heb staan, dan nog is het de dief die verkeerd is!

  6. Ja, er zijn echt mensen die dat doen!

    Als ik mijn fiets in een afgesloten garage heb staan ga ik hem in ieder geval niet afsluiten. Maar aan de andere kant vind ik het niet handig om mijn huissleutels aan mijn fietssleutels te hangen. Het zijn gewoon twee totaal verschillende dingen.

  7. @Plantje, dat zijn voor mijn kinderen, geen 2 verschillende dingen. Zij hebben hun huissleutel aan dezelfde bos hangen als hun fietssleutel.
    @Degi
    En hoe komen ze in huis, met de huisselutel, tenzij iemand hen al voor is geweest, dus al thuis is. Dan blijft hij in de schuur staan met de huissleutel aan de fietssleutelbos.

    Toch maar eens over nadenken dus. En de polis er op na gaan kijken:)

  8. Ik kocht laatst schoenen en zei dat de bon wel in de doos mocht. Dat raadde de cassiere af, want als je de tas per ongeluk laat staan kan een onverlaat hem terugbrengen en het geld opstrijken. Sindsdien stop ik bonnen altijd direct in mijn portemonnee. Je moet er maar aan denken…

  9. Ik had ooit een vriendinnetje die in een winkel werkte en zich behoorlijk boos maakte over het feit dat ik ergens de bon bij de tas kreeg. Ik kreeg toen hetzelfde verhaal te horen.

    Maar of je schoenen nu gestolen worden met de bon of zonder de bon: het geld ben je toch kwijt. Sterker nog: doe maar met bon…wellicht is de dader zo dom om al binnen een uur of zo naar de winkel te gaan om de schoenen te ruilen; moet jij eens raden wie er dan in de winkel is 😉

Reacties zijn gesloten.