VrijUitActief voor mensen met een beperking

Zwolle – De Vogellanden heeft dit jaar in SportService Zwolle een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor de VrijUitActief. Eerdere jaren was MEE IJsseloevers mede-organisator van dit evenement.  De VrijUitActief, die op 13 oktober a.s. plaatsvindt, is een informatiemarkt voor kinderen, jongeren en volwassen met een beperking en/of chronische ziekte. Op deze dag kunnen zij kennismaken met een breed aanbod van sport en bewegen. Verenigingen en clubs uit Overijssel, Flevoland en van de Noordveluwe die hun activiteit willen presenteren zijn van harte welkom.

Door de samenwerking met Sportservice Zwolle komt de nadruk nog meer dan andere jaren te liggen op sport en bewegen. Het thema van de VrijUitActief 2012 is dan ook: ‘Ontdek je sport’. Voor jong en oud is er tijdens de VrijUitActiefmarkt volop gelegenheid om verschillende en heel uiteenlopende vormen van sport en bewegen uit te proberen. Denk aan paardrijden, dansen, rolstoelhockey en roeien. Dit jaar zal ook het Nederlands Olympisch Comité* Nederlandse Sport Federatie het (NOC*NSF) aanwezig zijn.  NOC*NSF biedt testen aan waarmee bezoekers kunnen uitproberen welke sport het beste past bij hun fysieke mogelijkheden.

Geïnteresseerde organisaties, die hun sport of activiteit willen presenteren, kunnen zich aanmelden bij Anniek van Vilsteren, via a.van.vilsteren@vogellanden.nl of 038-498 11 11.

De VrijUitActiefmarkt vindt plaats in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, aan de Hyacinthstraat 66a in Zwolle. De organisatie is in handen van SportService Zwolle en De Vogellanden. Voor meer informatie: zie www.vogellanden.nl of www.zwollesportonbeperkt.nl. U kunt de VrijUitActief ook volgen op social media: www.facebook.com/vrijuitactief en twitter: @VrijUitActief.

Artikel delen: