Het weer: broeierig warm

Zwolle – Vrijdag warmt het met veel zon alweer snel op naar een benauwde 29 tot 31 graden in onze regio. Later op de dag neemt geleidelijk de bewolking toe en valt lokaal al een enkele bui. In de avond volgen vanuit het zuiden meerdere stevige (onweers)buien.

26-07-2012_weerfoto_uiterwaarden_ijssel.jpg
Uiterwaarden van de IJssel

Zaterdag trekken ’s ochtends de buien naar het oosten weg en een matige noordwestenwind voert relatief frisse lucht aan. 's Middags wordt het vanuit het westen droog en breekt de zon af en toe door. De maxima liggen rond 20 graden. Dat is 10 graden koeler dan de dag ervoor! 's Avonds kan er weer een bui vallen. Zondag is het wisselend bewolkt en is er kans op enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden en de wind is matig en waait uit het westen tot zuidwesten. Volgende week gaan we door met het wisselvallige zomerweer waar we een week geleden gebleven waren. Er zijn droge en zonnige perioden, maar ook regelmatig buien en de middagtemperatuur ligt rond 20 graden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. UPDATE: In het zuiden en zuidoosten zijn al enkele buien het land binnen gedreven. Vanavond en vannacht komen in vrijwel het hele land stevige buien voor. Daarbij is er met name in het zuidoosten en oosten van het land kans op onweer en hagel. Plaatselijk valt er in korte tijd veel neerslag. De buien zullen zaterdag in de loop van de ochtend het oosten van het land verlaten.

Reageer