PEC Zwolle weer onderuit in oefenduel

|   Laatste wijziging

Lotte – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de oefenwedstrijd tegen het Duitse Vfl Sportfreunde Lotte verloren. De uitslag werd 3-1. Dat verloren werd van een ploeg dat uitkomt in de Regionalliga West was extra pijnlijk.

pec_h.jpg\

Na een ruststand van 2-0 voor de Duitse gastheren kon Zwolle in de tweede helft nog wel via Wiljan Pluim tot scoren komen, maar na een derde treffer van Lotte was het verlies een feit. Het was in korte tijd een tweede pijnlijke nederlaag. Afgelopen vrijdag verloor PEC Zwolle van Eerste divisionist Almere City FC. Met een B-team, dat wel! Na dat duel vertrokken de Zwollenaren voor een trainingskamp in Duitsland. Daar wordt dinsdag 19.00 uur ook nog een oefenwedstrijd tegen het Duitse SV Lippstadt ’08 gespeeld.

PEC Zwolle heeft op bezoek bij VfL SF Lotte in Duitsland met 3-1 verloren. Een matig begin van de wedstrijd en twee strafschoppen zorgen voor het verlies. Postief is de terugkeer van Rochdi Achenteh en Furdjel Narsingh. Minder positief het uitvallen van Fred Benson en Bart van Hintum.

VfL SF Lotte begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in het openingsdoelpunt in de negende minuut. Even daarvoor had doelman Diederik Boer al redding gebracht, maar op de inzet van Henning Grieneisen had de goalie geen antwoord. Vlak voor rust kwam de Duitse formatie op 2-0. Joey van den Berg veroorzaakte een strafschop, Lotte benutte het buitenkansje gretig. Tussendoor viel Fred Benson geblesseerd uit, hij werd vervangen door Sherwin Grot. PEC Zwolle kwam slechts tot een kansje via Bart van Hintum, maar zijn inzet verdween in het zijnet.

Met drie verse krachten kwam PEC Zwolle wat beter uit de kleedkamer. De Duitsters bleven fysiek de sterkere, maar Zwolle werd wel wat beter. Zo’n vijfentwintig minuten voor tijd mocht Furdjel Narsingh weer eens invallen. Het waren zijn eerste minuten deze voorbereiding na een langdurige hamstringblessure. Niet veel later speelde Wiljan Pluim zich beheerst vrij en schoot op fraaie wijze de 2-1 binnen. In de slotfase kreeg Lotte zijn tweede penalty en ook deze werd benut.

Dinsdag komt PEC Zwolle weer in actie in Duitsland. SV Lippstadt 08 is dan om 19.00 uur de tegenstander.

PEC Zwolle:
Boer; Gravenbeek (46. Van Polen), Lachman, Van den Berg, Van Hintum (72. Saymak), Broerse (46. Achenteh), Saymak (46. Drost), Hiwat (68. Narsingh), Pluim, Reniers, Benson (20. Grot)

Scoreverloop:
9. Henning Grieneisen 1-0
40. Amir Shapourdazeh (strafschop) 2-0
76. Wiljan Pluim 2-1
80. Simon Engelmann (strafschop) 3-1

Verslag: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “PEC Zwolle weer onderuit in oefenduel”

  1. Regionalliga West, 3de Duitse klasse, altijd lastig …

    Verlang terug naar de middenlijn met Slot, Achenteh , en Olijve en iemand die vervolgens de bal er intikt, zoals de vertrokken Maachi :'(

  2. Dat krijg je er van als je een eerste-divisie ploeg samenstelt als je de ere in gaat.
    In de winterstop ben je feitelijk al gedegradeerd maar als een slechte voorbereiding een garantie is voor een goed seizoen hebben we het volgend jaar met z’n allen over de championsleague loting.:(

  3. Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Een zware vernedering kan je dit wel noemen. Met een redelijke basiself ook nog dit keer! Ik was al eerder kritisch en cynisch op de bedenkelijke aankopen en de kwaliteit van de trainer, maar ik wordt er nu niet vrolijker van. De trainer zal alles wel weer op zijn welbekende wijze goedpraten.

  4. Grappig, daar is die dan eindelijk.

    Ik zat al te wachten tot de admins het woord “Weer” in een PEC Zwolle berichttitel zouden droppen.

  5. En terecht lijkt me. Voor de tweede keer onderuit tegen een team uit een mindere klasse. Was het vrijdag nog een B-team, dat excuus is er nu ook niet.

  6. [Ik zat al te wachten tot de admins het woord “Weer” in een PEC Zwolle berichttitel zouden droppen.
    Sjoerd, na drie keer op een rij verliezen is dat toch niet echt overdreven te noemen??
    Nog één zo’n blamage en ik haal m’n Zwolle sticker van de auto af hoor.

  7. “Het lek van PEC is weer boven” . Inderdaad je kon er op wachten maar nog sneller dan gedacht . Vandaag 3x vissen. Gaat nog lekker druk worden.
    Wat heeft die Visser toch visionair die naam veranderd . Klassebak die vent.

  8. Ik heb gehoord dat het wel 7-1 had kunnen zijn. Maar ze hebben nog een paar weken om op Eredivisieniveau te kunnen komen. Komt allemaal goed!!

  9. Ik zou nog wel een spits van naam willen. Met respect, maar Benson (van onbeduidende club uit Polen) en Pluim (reserve bij Roda) zijn niet de mannen waarvan we komend jaar topscorers mogen verwachten. Zou bv Sjoerd Ars niet te porren zijn voor weer een jaartje Zwolle? Die weet het net altijd wel te vinden.

  10. Zou bv Sjoerd Ars niet te porren zijn voor weer een jaartje Zwolle? Die weet het net altijd wel te vinden.

    Dat lijkt me geen goede keuze gezien zijn verleden.

  11. Ik zou nog wel een spits van naam willen. Met respect, maar Benson (van onbeduidende club uit Polen) en Pluim (reserve bij Roda) zijn niet de mannen waarvan we komend jaar topscorers mogen verwachten

    Ketting?

  12. Ook geen spits van naam Edwin. Kom op! Volgens mij heb ik hier gelezen dat Ketting weg mag. Al met al een teleurstellend verhaal met die jongen trouwens, door blessure helemaal uit beeld.

  13. Het is net het echte leven john, als het tegen zit moppperen en als het mee zit juichen. En niet zoals ik hier wel eens lees, dat het altijd hosanna is met PEC, dan steek je je kop in het zand.

  14. Sorry ik heb geen verstand van voetbal maar ik lees wel eens wat….
    Ze beweerden afgelopen seizoen toch dat ze er pas in 2014 klaar voor zoiuden zijn? wat hebben ze er nu al te zoeken dan?

  15. Ketting mag weg ? Die jongen kan nog wel eens heel belangrijk worden . Geen oude schoenen weggooien, TS Zwolle! . In België noemden ze hem “een hele meneer” . Zelfde geldt min of meer voor Aafjes, waarom weg ?.., want wat is het verschil met Nieveldt (ex Excelsior), denk een microscopisch klein verschil wellicht op voetbaltechnische aspecten en snelheid. Met Aafjes had je WEL een leider in de ploeg. In de breedte is Zwolle wat verder gegroeid. Waar direct uit mag worden geconstateerd, dat er geen directe ECHTE versterking bij is gekomen. Pluim komt een beetje in de laatste categorie. Beetje mager t.n.t. A.s. Vrijdag maar eens in het IJssel Delta Stadion kijken wat er gedaan wordt tegen het Belgische Lommel. Misschien worden we blij verrast (Achenteh terug , Narsingh 8) )

Reacties zijn gesloten.