Zwolle startplaats van eerste The Cannonball Run

Zwolle – Maandagmorgen rond 08.00 uur is bij Hotel Van der Valk aan de Kranenburgweg in Zwolle de eerste Nederlandse Cannonball Run van start gegaan. Een totaal van 32 teams vertrokken met hun bijzondere auto’s voor een 2.600 km durende puzzelrit naar Valencia. Dat allemaal voor het goede doel Kika!

20120616-decannonballrun_zwolle05.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Met een knipoog naar de gelijknamige film en geïnspireerd door de Engelse Ramshackle Rally ging de ludieke autorit The Cannonball Run maandag van start. In vijf dagen tijd zullen de teams 2.600 km af leggen van Zwolle naar het Spaanse Valencia. Van deelnemende teams werd verwacht dat ze in thema aan de start verschijnen. Dat betekende dat ze de auto en zichzelf moesten ‘pimpen’. De run van Zwolle naar Valencia draait om plezier, avontuur en de vindingrijkheid van de deelnemers die dagelijks ludieke opdrachten moeten uitvoeren.

Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Vanuit de organisatie rijdt er zelfs een KiKa team mee in The Cannonball Run om extra aandacht te vragen voor het fondsen werven voor onderzoek voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

De route van de Cannonball Run startte maandagmorgen in Zwolle, loopt door Frankrijk via Nancy onder Parijs door naar Le Mans. Vanuit de legendarische race-stad Le Mans wordt verder gereden door de streek van Cognac en wijn, om over de Pyreneeën Spanje binnen te rijden en daar donderdag te eindigen in Zaragoza. Vrijdag wordt na een indrukwekkende week gefinisht in het altijd zonnige Valencia, waar wordt afgesloten met een knallend eindfeest, waar het winnende team de Cannonball Run-prijs overhandigd krijgt.

Artikel delen: